Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Phbot Rsro] Atakowanie Mobów Eventowych...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Botuję w JG Cave na mobach 97-98 i 98-99 - nie dość, że respawn tam jest tragiczny, to jeszcze doszły do tego eventowe moby, których bot NIE atakuje - efektem 20 minutowego expienia jest brak mobów do atakowania = ~2kill/min... Czy da radę jakoś sprawić, żeby program atakował te moby, czy muszę czekać na koniec eventu?

Dodatkowo chciałem spytać, kiedy owy evencik się kończy i jak sprawuje się mBot? Jest dużo bugów, czy mogę spokojnie na noc zostawić bota? :)

Pozdrawiam.

yt1.png
Opublikowano

Wkrótce WeeMan zapowiedział update na forum w którym ma zostać to już naprawione - należy czekać : )

mBot to taka wersja sbota tylko, że po testach beta (porównanie jakości). Ogólnie wybrałbym phbot-a.

Opublikowano

Przez noc trochę się pobawiłem botami i mogę stwierdzić kilka faktów.

RiBot:

- darmowy

- łatwa obsluga, brak bugów

- nie działa i nie wiadomo czy będzie

phBot:

- płatny (prawie darmo, no ale jednak)

- kilka bugów związanych z tym, że bot jest z iSro (np. przy zaz. opcji kupowanie 100% druga, kupuje Void Rondo) i np. niekiedy ignorowanie mobów, które nas atakują (po około 2 minutach dopiero się za nie "bierze" - EU char może w tym czasie zginąć)

- nie atakuje mobów eventowych

- przejrzysty

mBot:

- płatny (aktualnie darmowy, ale cenią się na ok. 25zł za miesiąc, to już jest sporo)

- jest kilka bugów, które są z dnia na dzień naprawiane... osobiście botując 4 postaciami nie uświadczyłem ani jednego (ale ludzie na forum ciągle psioczą)

- wolniejszy od RiBota i phBota, ale daje radę

- dużo opcji, na początku to przytłacza, ale później można znaleźć plusy tego

- atakuje eventowe moby

Wszystkie są w miarę równe, najszybszy jest chyba phBot, najwolniejszy mBot, ale expię mBotem, bo atakuje mobki eventowe (a bez tego w JG cave po 30min nie respawnu mobów - wszystkie "zajęte" są przez Snow Slaves).

Polecam mBota na ten moment, kiedy nie ma RiBota - póki jest darmowy.

Od roku botowałem na RiBocie, jest po prostu najlepszy w swej prostocie, ma wszystko co botowi trzeba bez zbędnych opcji - czekam z utęsknieniem na niego.

yt1.png
Opublikowano

Przez noc trochę się pobawiłem botami i mogę stwierdzić kilka faktów.

RiBot:

- darmowy

- łatwa obsluga, brak bugów

- nie działa i nie wiadomo czy będzie

phBot:

- płatny (prawie darmo, no ale jednak)

- kilka bugów związanych z tym, że bot jest z iSro (np. przy zaz. opcji kupowanie 100% druga, kupuje Void Rondo) i np. niekiedy ignorowanie mobów, które nas atakują (po około 2 minutach dopiero się za nie "bierze" - EU char może w tym czasie zginąć)

- nie atakuje mobów eventowych

- przejrzysty

mBot:

- płatny (aktualnie darmowy, ale cenią się na ok. 25zł za miesiąc, to już jest sporo)

- jest kilka bugów, które są z dnia na dzień naprawiane... osobiście botując 4 postaciami nie uświadczyłem ani jednego (ale ludzie na forum ciągle psioczą)

- wolniejszy od RiBota i phBota, ale daje radę

- dużo opcji, na początku to przytłacza, ale później można znaleźć plusy tego

- atakuje eventowe moby

Wszystkie są w miarę równe, najszybszy jest chyba phBot, najwolniejszy mBot, ale expię mBotem, bo atakuje mobki eventowe (a bez tego w JG cave po 30min nie respawnu mobów - wszystkie "zajęte" są przez Snow Slaves).

Polecam mBota na ten moment, kiedy nie ma RiBota - póki jest darmowy.

Od roku botowałem na RiBocie, jest po prostu najlepszy w swej prostocie, ma wszystko co botowi trzeba bez zbędnych opcji - czekam z utęsknieniem na niego.

Większej głupoty dawno nie czytałem ;D

Mbot wolniejszy od Ribota i PhBota?? ^^^^^^^

Akurat przerabiałem Ribota bardzooo długo PhBota używam tez już chwilkę i stwierdzam że jak się dobrze skonfiguruje Mbota to jest nieporównywalnie szybszy od pozostałych botów, do tego funkcje które ma Mbot są nie osiągalne przez Ribota ;-)

Pzdr

Opublikowano

Odznacz chowanie itemów do depo albo znajdź tylko tego roda i tylko jego odznacz żeby nie chował

Ja mam graba i nim podnoszę tylko itemy/tablety staminy str int i questowe itemy ręcznie podnoszę elki weapon i vigory

RGVub29YX19fZXVuZV9fXzEwX19fQjVOVF9fXzhfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNl9fXzRfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Opublikowano

W następnej wersji phBota prawdopodobnie będzie już możliwość atakowania tych wrednych zwierzątek.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

zaplacilem za bota a pobocilem sobie 1 dzien a 2 mi juz uciekly -.- chodza plotki ze ma nie byc juz update dla rusro nestle czy to prawda ?

Wiem, że się nie poddam, nawet kiedy się wywracam

Opublikowano

Są. WeeMan nie wspiera już phBota dla rsro. Możliwe, że jakieś mniejsze update'y będą wtedy, kiedy trzeba uzpdateować isro. Tak więc najwcześniej update będzie we Wtorek.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!