Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zabezpieczenie Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam zalozony swoj serwer na plikach sui i . . . no wlasnie. Mialem zabezpieczony ( a przynajmniej tak myslalem) ale ktos wbil mi i wlaczyl gm mode. I teraz pojawia sie problem- jak go wylaczyc i jak zablokowac ? Probowalem po poradnichach z YT, z MPC ale lipa .

Szukam wiec osoby, ktora bedzie chetna pomoc mi z zabezpieczeniem mojego priva Hamachi ;D Najlepiej przez gg lub skypa, na spokojnie . Mozecie liczyc na + i "piateczki"

Z gory dzieki za pomoc ; ))

(+)

Opublikowano

Żeby wyłączyć gm mode wpisz w grze:

/e test 0

A potem zmień porty.

Jeśli nie umiesz to tutaj masz tut:

http://www.mpcforum.pl/topic/235362-tut-zmiana-portow/

Opublikowano

Wpisywalem juz /e test 0 i lipa, wchodzilem pozniej na postac (nie GM), wpisywalem komendy i dzialaly. Juz sam nie wiem co robic. Z ta zmiana portow to widze, ze lipa z tego, co pisze w komentarzach. No ale niestety- oradniki niezbyt mi pomoga, bo przerobilem ich juz kilkanascie, a moj serwer jak nie byl zabezpieczony, tak nie jest .

(+)

Opublikowano

probowalem rowniez zabezpieczac, ale po sciagnieciu tego pliku i odpaleniu go w notepadzie wyskakiwaly dziwne znaczki. I wlasnie dlatego poszukuje kogos, kto to wsyztsko wytlumaczy mi spokojnie i powoli przez skypa, lub piszac na gg ; )

(+)

Opublikowano

W notepadzie:

CTRL + F

SHOWMETHEMONEY

Zmień na inną o tej samej długości np.

LUBIEPLACKIXDD

Opublikowano

Hmm no to narazie zrobie to, ale jeszcze bardzo prosze o podeslanie jakiegos pomyslu na wylaczenie tego i definitywne zablokowanie . . . ; )

/edit:

Zablokowalem server na wszystkie sposoby jakie moglem xD Mam nadzieje ze juz chodzi, ale zanim wpuszcze graczy to chcialbym, aby ktos z Was sprobowal zasymulowac atak na moj serwer. Wtedy bede wiedzial na pewno, czy maszyna jest w 100% zabezpieczona ;D Ktos na ochotnika ? ; )

(+)