Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szaman - Budowa Postaci.

IdoruHoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na sam początek mała uwaga. Otóż jestem po % i niestety mogą się zdarzyć błędy ort. Jak i masło maślane, z góry przepraszam.

Jako iż na forum powiewa nudą, a mi się spać nie chcę. Postanowiłam napisać ogółem o szamanach.

1293243448-U251457.png

...czyli król/królowa ognia.

1293243530-U251457.png

2int 1 wit: Standardowy build wybierany przez szamanów. Sprawdza się dobrze w pvp i jak w pvm.

No, ale co dalej? Siła czy zręczność? Siła zwiększa nasze ataki fizyczne, natomiast zręczność dodaje nam uników,

zwiększa obrażenia magiczne i atak fizyczny. Najwięcej daję nam właśnie zręczność, więc powinniśmy to wybrać.

3int: Czyli standart dla buff'a. Tutaj nie muszę nic tłumaczyć.

1293243563-U251457.png

1. pomoc smoka - strzelający smok - smoczy skowyt - błogosławieństwo - latający talizman - odbicie

Najczęściej wybierany build przez szamanów. Sprawdza się dobrze w pvp jak i w expie.

2. strzelający smok - smoczy skowyt - latający talizman - pomoc smoka - błogosławieństwo

Ha. Build only pvp. Do expa jego nie polecam, dla wytrwałych.

3.pomoc smoka - błogosławieństwo - odbicie

For buff.

1293243597-U251457.png

Latający talizman - świetny skill do pvp. szybko się regeneruję, trafia tylko w jeden cel bądź na bardzo bliski

obszar mobów.

Smoczy skowyt - tym skillem można podpalić przeciwnika, co bardzo pomaga. przydatny do pvm, bo niemal natychmiast

powala wokół siebie stworki, wolno się regeneruję, więc dlatego przydałyby się % na szybkość zaklęcia.

Strzelający smok - najzajebistszy skill smoka. szybko się ładuję, ma podobne dmg do skowytu. niestety trafia tylko,

gdy cel stoi w miejscu

Pomoc smoka - zwiększa szansę na krytycznę uderzenie. sprawdza się w expie i w pvp.

Błogosławieństwo - zmniejsza fizyczne obrażenia zadawane przez mooby/graczy. nie działa na skille.

Odbicie - odbija ataki fizyczne

1293243632-U251457.png

...pan błyskawic.

U szamana healera wyróżniamy dwa typy:

-Szaman leczący - w tym typie góruję leczenie. Szamana leczącego można nazwać, wtedy gdy ma leczenie na 1-3 miejscu.

-Szaman błyskawica - ciach, ciach. u błyskawicy góruję szybkość nad zaklęciami.

1293243530-U251457.png

2int 1 wit:Standardowy build wybierany przez szamanów. Sprawdza się dobrze w pvp i jak w pvm.

No, ale co dalej? Siła czy zręczność? Siła zwiększa nasze ataki fizyczne, natomiast zręczność dodaje nam uników,

zwiększa obrażenia magiczne i atak fizyczny. Najwięcej daję nam właśnie zręczność, więc powinniśmy to wybrać.

3int: Czyli standart dla buff'a. Tutaj nie muszę nic tłumaczyć.

Podsumowując. Tak samo jak u szamana smoka.

1293243563-U251457.png

Szaman leczący:

1. przywołanie błyskawicy - leczenie - błyskawiczny rzut - zwinność - burzowy szpon - zwiększenie ataku

Optymalny build u szamana healer. Świetny do pvp jak i do expa. Po prostu cud miód i orzeszki.

2.leczenie - zwinność - podwyższenie ataku - błyskawiczny rzut - przywołanie błyskawicy - burzowy szpon

Typowa bufferka. Chociaż rzadko spotykamy szamana, który idzie takim build'em. No, ale.. zdarzają się 'asy' .

Szaman błyskawica:

1. przywołanie błyskawicy - błyskawiczny rzut - zwinność - burzowy szpon - leczenie - zwiększenie ataku

Build only pvp. Nie nadaję się do expienia.

2. przywołanie błyskawicy - błyskawiczny rzut - burzowy szpon - zwinność - podwyższenie ataku

Akurat ten build bardziej nadaję się do pvm, w pvp dobrze się sprawdza.

1293243597-U251457.png

podwyższenie ataku - najbardziej bezużyteczny skill. podwyższa nasz atak

zwinność - przyśpiesza szybkość poruszania się, jak i ładowania skilla.

leczenie - czyli przywraca nam pewną ilość hp

przywołanie błyskawicy - największa zaleta tego skilla to omdlenie, skill świetny do expienia.

błyskawiczny rzut - szybko się ładuję. trafia tylko w jeden cel bądź na bardzo bliski

obszar mobów.

burzowy szpon - skill przydatny do pvp jak i na wojnach. atakuje nie jednego wroga, tylko kilku.

dość szybko się ładuję.

1293243796-U251457.png

1-9lv - dzikie psy, wilki

10-20 lv - niedźwiadki, zaprzysiężone w m1/m2

21-30 - dzikusy

31 - 40 pustynia/bo

40-50 - bo/dechy pod świątynią.

51-61 - v1. można również w v2 próbować.

61-75 - v2

75-99 - oczywiście grota v1/v2 w zależności od ekwipunku.

O ile będziecie chcieć. Dodam parę innych rzeczy dot. szamana, gdyż teraz pomysłu nie ma.

Jakieś pytania? Pomysł? Pisz poniżej.

Pozdrawiam.

IdoruHoshi.

Opublikowano

Bardzo porządnie napisane. Opisz tak "budowę" innych postaci, za wykonaną robotę masz + bo aż chce się to czytać! Pozdrawiam.

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Trochę ponury kolor ale masz +, akurat zaczynam grać szamanem bo wojownik (bot) już mi się znudził. Pozdrawiam .

Opublikowano

Znalazłem takie

http://www.mpcforum.pl/topic/78898-tut-jak-stworzyc-pro-wojownikasureninjeszamana/ 

Ale ładniej czyściej opisane bardziej lepiej i porządniej +.

Skoro się nudziłaś to trzeba było pomyśleć nad dmg na PL ale jak chcesz, dziewczyny grają szamankami i wiedzą lepiej co i jak więc dostaniesz +.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

Bardzo ładnie, podoba mi się masz + ;)

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Bardzo porządnie napisane. Opisz tak "budowę" innych postaci, za wykonaną robotę masz + bo aż chce się to czytać! Pozdrawiam.

Hyhy.

Jak czas będę mieć. ;>

Dziękuję. ;D przy okazji odświeżam.

Opublikowano

Fajnie, estetycznie, ale za mało!

2 buildy dla szamana, który wykorzystuje leczenie? (w tym 1 to buff)

Nie podałeś najlepszego buildu do pvp:

rzut>leczenie>przywołanie>zwinność>szpon>podwyższenie

Ty to w ogóle nazywasz poradnikiem lub tutorialem ? ;o

Po 2-3 buildy na postać, ale mi łaska^^

Opublikowano

Zapomniałeś dodać że strzlający smok ma także szanse na podpalenie. Podałeś tylko że strzelak ma podobny dmg do skowytu a to nieprawda

Strzlający jest skillem silnijeszym i poprostu lepszym, szybciej regenerującym się .

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Fajnie, estetycznie, ale za mało!

2 buildy dla szamana, który wykorzystuje leczenie? (w tym 1 to buff)

Nie podałeś najlepszego buildu do pvp:

rzut>leczenie>przywołanie>zwinność>szpon>podwyższenie

Ty to w ogóle nazywasz poradnikiem lub tutorialem ? ;o

Po 2-3 buildy na postać, ale mi łaska^^

Patrz, o której to pisałam.

Chcesz mogę dodać, ale teraz czasu ni ma. ; >

@slasher

oj, prawda. : < różnica może 100-200? tak ja miałam. : <

szaman to była moja pierwsza i ostatnia postać w tej grze, znam się na niej . ; >

Opublikowano

Patrz, o której to pisałam.

Chcesz mogę dodać, ale teraz czasu ni ma. ; >

@slasher

oj, prawda. : < różnica może 100-200? tak ja miałam. : <

szaman to była moja pierwsza i ostatnia postać w tej grze, znam się na niej . ; >

"Patrz o której to pisałam" haha ;) Więc idziesz na ilość, a nie na jakość? Wzorowy moderator! Polać jej!

Opublikowano
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ja wole najpierw wbić pomoc , błogo, skowyt, strzelak moim zdaniem jest to lepszy sposób . Max int a pozniej reszta w pz . Mam szamanke 57lvl i w v2 ogariam 3grupki szponów a w v1 ogarniam jakieś poł najwiekszego spota ;) Poradnik ładny leci +'ik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...