Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na takie wartości nie działa ce i nie zmienisz mimo zmiany

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

..a jak gra ma dostęp do takiego adresu i jej wartości? Poprzez wskaźnik..jeśli tylko uda Ci się zlokalizować ten adres, musiałbyś znaleźć na niego wskaźnik, a znaleźć taki adres można na przykład poprzez analizę kodu w funkcji która używa tego adresu za pomocą Dissasemblera Cheat Engine, wymaga to niestety większych umiejętności.

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

wizualnie pokaże tylko zwiększenie ale dla gry w kliencie nadal to będzie wartosc taka sama jak przed zmianą , większość danych w grze jest przechowywane na serwerze gry i tylko odczytywana bez możliwości modyfikacji wartości realnej , co najwyżej można odczytać tą wartość i uzyć do wyświetlania czy jakiś innych statystyk w grze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nic nie mówiłem o grach multi, bo to nie ma sensu. (udało mi się w RoM zmienić bonus do ataku :P)

Wydaje mi się że łatwiej byłoby przeskanować pliki save do gry. ale w UFO: Aftermath nie ma Save'ów

EDIT- są Savy. trzeba było po prostu uruchomić jako admin, w trybie zgodności XPsp3 i utworzyć niestandardowy profil.(dla potomnych)

Opublikowano

Wszystko zależy od typu gry - SP w ogóle nie ma obrony, MP w grach typu FPS jest najbardziej chronione, a MMO jest słabo chronione, nieliczne adresy ze struktury gracza są przechowywane na serwerze.

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...