Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Kamermod Na Priv A Ban Na Plu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj postanowiłem zagrać na priv serwie. Jako że posiadałem najnowszego clienta metina pl 2010. Zainstalowałem go, pobrałem kamermoda na priv serwery i również zainstalowałem. Później włączyłem ten czysty client metin2 od pla i postawiłem tam sklep, następnie włączyłem klienta do serwerów prywatnych i grałem sobie na privie(dla jasności mam 2 klienty od serwerów priv i czystego bez modów do pl-). Jak wiemy najnowszy klient metin2 2010 ma wgranego już HackShielda. Czy jest teraz jakaś możliwość że dostanę bana na konto na plu. Że zostałem wykryty za tego kamermoda od priv serwerów bo w tym samym czasie byłem zalogowany nz plu gdzie hackshield działa normalnie i na tym 2 kliencie gdzie też jest hackshield i miałem tam wgranego kamermoda? Czy mod ten mimo że jest na privy jest niewykrywalny. Proszę o odpowiedzieć ponieważ mam dobra postac na plu i trochę było by mi jej szkoda

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie powinieneś dostać bana na PLu,

kiedyś pisałem z jednym GMem i mówił, że nie obchodzą ich privy " TAM MOŻECIE ROBIĆ CO CHCECIE" taką odpowiedz dostałem.'

Poprawiam nazwę.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

Bardzo liczyłbym na wypowiedz kamera w tym temacie. A interesuje mnie bardzo czy kamer mod na privy zabezpiecza jakoś przed hs tak jak hs na pl-a czy są to dwa różne mody. A tak swoją drogą ten czysty client od metina pl może łapać logi z tego 2 clienta na którym miałem zainstalowanego kamermoda na privy? Dodam tylko że nie wyświetlił mi się żaden komunikat od hackshielda który mówiłby o wykryciu kamermoda czy czegoś innego. Licze na dalsze podpowiedzi i sugestie. I ogólnie za ile czasu max można się spodziewać bana. Na plu mam konto na s22 woja 70 lvl bardzo dobrym eq i szkoda żeby wszystko poszło się walic

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

nie dostaniesz bana na 1000% bo;

HS robi logi z tego folderu co masz clienta pl

priva miałeś z innego folderu odpalonego

więc wniosek 0 szans na bana

reklama

Opublikowano

Czyli kamer mod który był włączony na innym metku tam gdzie gram w privy nie mógł zostać wykryty przez HS który mam na czystym kliencie od pla?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak jak @up'y nie dostaniesz bana.

Po 1.

Hs robi logi i wysyła je metin2client.bin

Każdy folder z najnowszym metin2.pl ma swój HS.I działa on tylko na pliku metin2client.bin który znajduje się w folderze gdzie jest i HS.

Gdy np. masz Folder z metinem "MT2",wytniesz z niego folder "hshield" i włączysz metina zacznie się ściągać ponownie (folder "hshield").

Po 2. Jak używałeś metin2mod (lub spolszczenie) to on ma własny proces .exe i logi nie są wysyłane bo wysyła je metin2client.bin :)

Więc bana nie dostaniesz :)

pIOuQ29.png

Opublikowano

To takie pytanie ten hs z folderu gdzie mam metka do gry na plu nie mógł wychwycić modkamera którego miałem zainstalowanego na 2 metinie przeznaczonego na privy? Bo metina polskiego miałem już włączonego a później odpaliłem sobie priv przez kamera i chodzi o to czy hacksheild od polskiego nie wychwycił kamera

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To takie pytanie ten hs z folderu gdzie mam metka do gry na plu nie mógł wychwycić modkamera którego miałem zainstalowanego na 2 metinie przeznaczonego na privy? Bo metina polskiego miałem już włączonego a później odpaliłem sobie priv przez kamera i chodzi o to czy hacksheild od polskiego nie wychwycił kamera

Nie wychwycił. Na privach możesz robić co chcesz to tyle

Opublikowano

Tu nie chodzi mi o to że na privach mogę robić co chce bo ja to wiem. Chodzi o to czy hackshield z metina pl nie wykrył cheata jak odpaliłem metina z kamer modem tego od privów i tylko tyle i sorka w ogóle że się tak wypytuje ale taki jestem z natury że muszę 100 razy usłyszeć coś żeby nabrać pewności

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@UP

Nie rozumiesz po polsku? Nie ma takiej możliwości... Kamer mod na privy bazuje na zupełnie innych plikach niż PL, tak więc nawet HS nie jest odpalany. Niemożliwe jest żebyś dostał bana na PL za hackowanie na privie....

Opublikowano

Może i ten o ten hackshield który był włączony. Bo gdy grałem na privie miałem włączonego pl-a i tam stał sklep. I czy ten hs od polskiego nie wykrył kamera jak włączałem priva o to mi chodzi a nie że hacksield z priva się włączył bo z priva nie łącze się z polskimi serwerami więc mogą mi naskoczyć

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Więc jedno pytanie czy jak miałem włączonego pla normalnego i tam był włączony hackshield to on mógł wykryć kamermoda znajdującego się na metinie od privów jak włączyłem priva

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Krótko i na temat.

Nie dostaniesz bana na 2000% przecież już Ci napisali 20x że nie ma takiej mozliwosci.

Ile razy to ja grałem na privie i miałem wlaczonego pl'a to tyle razy nie dostałem bana.

Idz graj i się o nic nie martw.

KOCHAM MINECRAFTA

Opublikowano

czyli jak dobrze rozumiem to działa tak że hackshield pisze logi i zapisuje w nich tylko te procesy które są wstrzykiwane w pliki które znajdują się w folderze z klientem i hackshildem? I kamer mod który ma oddzielny proces bo bazuje na innych plikach nie może zostać wykryty ponieważ nie wstrzykuje się w proces metina2client.bin bo ma własny proces?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png