Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Nowy Stall Network .

luzero96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcę dziś wytłumaczyć wszstkim jak obsługiwać się nowym Stall Network :) Pewnie niektórym wyda się to nieużyteczne więc proszę nie pisac postów takich jak :

"Bezsensu każdy to wie " itd. ,ponieważ dużo osób pyta się mnie jak się obsługuje nowego Stall Network :) Wszystko Będzie w tym temacie a jeśli coś pomine proszę mi to napisać .

A więc zaczynamy na początek pokażę gdzie się znajduje npc u ktorego to wszystko sie odbywa :)

1.

14460816.jpg

Aby zacząć przygodę z wszystkim podchodzimy do npc którego zaznaczyłem na mapce przekreślonym czerwonym okręgiem.

2.

43704688.jpg

Gdy już zajdziemy klikamy na tego npc z który jest również zaznaczony przekreślonym czerwonym okręgiem.

3.

54976062.jpg

Teraz wybieramy opcje zaznaczoną czerwonym prostokątem a potem ...

4.

22943190.jpg

Mamy 3 opcje do wyboru :) :

1) To tak jak zwykły stall network służy do kupywania.

2) Ta opcja służy do sprzedawania.

3) A ta opcja jest do zbierania golda za sprzedane itemki.

5.

27356518.jpg

Nastepnie gdy już jesteśmy przy sprzedawaniu musimy otworzyć swój inventor i przesadzić itemek na te czarne paski tak jak na obrazku w spoilerze.

6.

82040948.jpg

1) Tutaj ustalamy cene itemka.

2) Tutaj zatwierdzamy cene itemka. :)

7.

21646792.jpg

Po zatwierdzeniu ceny i upewnieniu się że dobry itemek został wystawiony klikamy register aby byl wystawiony :).

8.

87869545.jpg

Na sam koniec pozostaje nam tylko kliknąć "confirm" i czekać aż item pozostanie sprzedany.

9.

45393468.jpg

Można też anulować przedmiąc zaznaczając go i klikając "cancel registration"

10.

71968696.jpg

a następnie confirm :).

11.

33004993.jpg

No i na samym końcu gdy itemek jest już sprzedany wchodzimy w kółeczko zbierania pieniędzy za itemek.

1) Ilość golda które posiadasz ze sprzedaży.

2) Kliknij aby pobrać golda.

Jeszcze jedno za itemek jest pobierane 10% jego wartości oraz jest on wystawiany na okres 3dni :).

Porradnik napisałem sam nic od nikogo nie zgapialem :) Więc zabraniam kopiowa go i wklejania na inne fora !

Opublikowano

Dobry poradnik napewno sie przyda. ( lol )

Czcionka troche za duza.

Pozdro dla Blessy!

aKiMaLaGa

WoSuAaAaAp

KwiKwiChrumChrum

•  
  • Zbieram Minusiki.

Opublikowano

Więc tak, autor tematu mógłby trochę zmienić pierwszy post:

1. Usuń wszystkie kursywy.

2. Zmniejsz obrazki i usuń spoilery.

3. Zmniejsz pierwszy tekst(ten pisany na żółto) i zrób żeby był on napisany normalny kolorem.

4. Zmniejsz drugi tekst(ten pisany na zielono, pod żółtym) i zmień na jakiś inny kolor.

5. Zmień kolor liczb na biały najlepiej.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

luzero96 pozwoliłem sobie zmienić nazwę tematu.Dodam również do głównego spisów poradników :).Mam nadzieje że niczym Cię nie zdenerwowałem?

Opublikowano

Dobrze ze na csro nie mam takiego stalla, bo by mi ogarnianie pol dnia zajelo :P

leci + , troche denerwuje mnie kolor Spoilera ale da sie przezyc :P

sygna1o.jpg

Opublikowano

Tak patrze teraz to już się nie nazywa stall network tylko Auction House.

aKiMaLaGa

WoSuAaAaAp

KwiKwiChrumChrum

•  
  • Zbieram Minusiki.

Opublikowano

czyli teraz wsadzamy itemek do tego "czegoś" i możemy iść expić a potem zwyczajnie odebrać kasę?

16.04.2010r - 666 postów :-).

Opublikowano

Tak jest :) tylko jest jeden problem 10% z wartosci itemka zabieraja tzn ja zauwazylem ze jak np wystawiam 10 elkow i weapon jest naldroszczy (1kk) to mi zabiera max 50k :)

Opublikowano

A gdy itemek nie zostanie sprzedany to tą kaskę, którą wpłaciliśmy jako depozyt na inspekcję przepada?

@edit oczywiście za poradnik + leci, bo się przydał;)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Masz zaznaczone "Caution" na 8 zdjęciu. Może ta kaucja, zabiera jakiś procent od sprzedanego itemu?

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Masz zaznaczone "Caution" na 8 zdjęciu. Może ta kaucja, zabiera jakiś procent od sprzedanego itemu?

To chyba wyświetla się gdy chcemy anulować rejestrację itemu..

@edit Niestety wychodzi na to, że gdy zarejestrowany item nie zostanie sprzedany to depozyt przepada.. Troszkę niefajnie ale cóż ;)

1295049164-U286654.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...