Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Można Przerobic Ps3 ?

** Sebik **

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam Dla Was Poradnik na piracenie gier z ps3. Opiszę to wręcz dla samych laików.

A Więc tak ... Co będzie nam potrzebne:

-Konsola z "patchem" 1.51 czyli tym amerykańskim. Są downgrady tylko musicie poszukać w google.

- Śrubokręt

- Oryginalna gra Reinstance: The Fall Of Man

- Piracka Gra

1. Sposób

Odznaczamy w opcjach ałtouruchamianie płyty. Rozkręcamy Konsolę (Nie opiszę tu co i jak) Teraz Ważne nie dotykamy żadnych metalowych styków w konsoli podłączonych do płyty głównej bo skończy się to tragedią. Rozkręcamy stację dysków. Ma pozostać ona nie odłączona. Wyciągamy "Zworkę" przyciskającą płytę aby nie wyleciała. I na miejsce oryginała wkładamy pirata, zakładamy zworkę i uruchamiamy grę.

Jeżeli Powyższy sposób nie zadziała mam tu jeszcze dwa inne

2. Uruchamiamy Grę reinstance wchodzimy w kampanię, po wczytaniu wszystkiego, tak aby nasza postać mogła biegać. Naciskamy Start, wyciągamy reinstance, wkładamy pirata, odnajdujemy w podręcznym menu, wyjście (eng. quit bądź exit) i uruchamia nam się pirat

3.Sposób

Potrzebny nam będzie pendrive bądź kartę pamieci ściągamy exploita ze strony ps3-hacks.com i nagrywamy go na pamięć przenośną. Wkładamy kartę lub pendrive do konsoli i uruchamiamy grę. Po przejściu napisu Playstation 3 konsola się "zawiesza" wtedy wkładamy pirata i wyciągamy kartę pamięci bądź pendrive czekamy 10 - 20 sek. I Pirat Nam Się Odpala

Sposoby Sprawdzone, Każdy Działa.

Pozdrawiam

Google (0,24 s)

Opublikowano

Google (0,24 s)

Lub można kupić specjalnego Pen-Drive'a USB Jailbreak...

Tak czy siak w necie po przerobieniu Jailbreak'iem to sobie nie pograsz... A jak zrobisz tak jak MisterKenedi wyżej pisał to nie wiem... Możesz chyba bana złapać :P

Taki pen-drive kosztuje pewnie ok. 60zł... Po włożeniu go do konsoli PS3 jest jailbreakowane, po czym normalne pirackie gry możesz nagrać i odpalić...

Niestety z tego co czytałem po patchu 3.42 nie jest to już możliwe :P

O sposobie @up nie słyszałem, więc nie wiem co o nim myśleć ;)

Opublikowano

tak :) kupujesz jailbreak od 80-300zl w zależności czy ma być oryginalny i ściągasz gry, wgrywasz i grasz :) ale pewnie jest PSN blokowane ...

@Down

Chodziło mi o blokowanie dla starszych softów bo mam psp soft 6.20 przerobione a chciałem na PSN zagrać a nie mogiem :) musiałbym wgrywać patcha 6.35 (najnowszego) A wtedy bym przeróbkę stracił :) Oczywiście są jakieś sposoby na PSN ale nie o tym teraz :D

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

tak :) kupujesz jailbreak od 80-300zl w zależności czy ma być oryginalny i ściągasz gry, wgrywasz i grasz :) ale pewnie jest PSN blokowane ...

Nie pewnie tylko na pewno :P

A nawet jeśli w pierwszej chwili nie to i tak bana załapiesz xD

I tak jak pisałem wcześniej prawdopodobnie Jailbreak nie działa już po Patchu 3.42 ;)

Opublikowano

JailBreak działa na razie TYLKO na sofcie 3.41. Z tego co na allegro piszą to JB nie ingeruje w konsole, więc nie powinieneś dostać bana.

Zapomniałbym- do ściągnięcia są downgrade'y zniżające soft do jakiego chcemy- pełno ich w necie. Jeśli chodzi o JB to jak najbardziej jest wykrywalny- konsole są banowane. Sony już nawet pozwało jego twórców :P

Opublikowano

I tak nie jest to opłacalne, jak bym miał xgówno to bym piracił, ale czuję się dumny z tego, że mam ps3 i nie wypada piracić tak zajebistego sprzętu. I tak gry są drogie - płyta blueray

Opublikowano

I tak nie jest to opłacalne, jak bym miał xgówno to bym piracił, ale czuję się dumny z tego, że mam ps3 i nie wypada piracić tak zajebistego sprzętu. I tak gry są drogie - płyta blueray

Jak masz PS3 po jailbreak'a to nie kupujesz płyt tylko ściągasz grę i nagrywasz ją na dysk usb lub pendrive'a ;)

Poza tym, jeśli mu zbanowali PS3 to dlaczego ma niby nie przerabiać? Co ma do stracenia? xD

Opublikowano

Jest tez takie chinskie urzadzenie na allegro za ok 70zl z przesylka na ktore wchodzi 5 oryginalnych gier po prostu takie cos jakbys robil obraz plyty i mozesz normalnie grac przez neta i wogole

Opublikowano

Jest tez takie chinskie urzadzenie na allegro za ok 70zl z przesylka na ktore wchodzi 5 oryginalnych gier po prostu takie cos jakbys robil obraz plyty i mozesz normalnie grac przez neta i wogole

Tak dobrze to nie ma ;)

Chińskie urządzonko jest wykrywalne przez konsole, Sony cały czas pracuje nad obmyślaniem softów blokujących możliwość łamania zabezpieczeń swojej konsolki ;)

Tak czy siak, żaden aktualny JB czy tam inne myki nie pozwala na grę w sieci bez wykrycia...

"Złamanie" konsoli jest opłacalne tylko w wypadku wcześniejszego bana na PSN z jakiegoś tam powodu :)

Weteran
Opublikowano

przerobisz PS3

a ja ci powiem po co...

haha

wiesz ile jest gier piratow do sciagniecia?

moze z 2010 roku znajdziesz 5/8 ^ ^

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

przerobisz PS3

a ja ci powiem po co...

haha

wiesz ile jest gier piratow do sciagniecia?

moze z 2010 roku znajdziesz 5/8 ^ ^

Widać, że siedzisz na złych torrentach/warezach :P

Jak wiesz gdzie szukać to znajdziesz prawie każdą spiraconą grę '10 roku ;)

Opublikowano

da sie przerobic

Nie wiem czym? Widłami?

-Lepiej zapełniać naszą kolekcje gier

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Weteran
Opublikowano

''Widać, że siedzisz na złych torrentach/warezach

Jak wiesz gdzie szukać to znajdziesz prawie każdą spiraconą grę '10 roku

''

Na torrentach nie siedze.

A na warezach najlepszych w Polsce :)

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Opublikowano

To w końcu jak? Można przerobić, czy nie?

''

Jak może on być najlepszy w Polsce, jak nie można ściągnąć gier na PS3? o.O

Opublikowano

''

To chyba pomyłka, przed chwilą zajrzałem na torrenty i jest od groma gier na PS3. A więc mylisz się kolego ;)

To są bany na PSN ??:) Nie słyszałem nigdy o tym :)

Tiaaa, są. Ale trzeba być wyjątkowo nagannym. Zresztą piracenie ich konsoli to już chyba wystarczający powód :)

Weteran
Opublikowano

Ups .

Na warezach jest duzo gier ok 400 na PS3

Wchodzilem nie w to co trzeba ; P P .

mpccopy.jpg

Opublikowano

To da się jakoś przerobić czy nie ?

bo tym sposobem trochę niebezpiecznie jest (mogę coś popsuć w konsoli ;d)

Witam. Mam Dla Was Poradnik na piracenie gier z ps3. Opiszę to wręcz dla samych laików.

A Więc tak ... Co będzie nam potrzebne:

-Konsola z "patchem" 1.51 czyli tym amerykańskim. Są downgrady tylko musicie poszukać w google.

- Śrubokręt

- Oryginalna gra Reinstance: The Fall Of Man

- Piracka Gra

1. Sposób

Odznaczamy w opcjach ałtouruchamianie płyty. Rozkręcamy Konsolę (Nie opiszę tu co i jak) Teraz Ważne nie dotykamy żadnych metalowych styków w konsoli podłączonych do płyty głównej bo skończy się to tragedią. Rozkręcamy stację dysków. Ma pozostać ona nie odłączona. Wyciągamy "Zworkę" przyciskającą płytę aby nie wyleciała. I na miejsce oryginała wkładamy pirata, zakładamy zworkę i uruchamiamy grę.

Jeżeli Powyższy sposób nie zadziała mam tu jeszcze dwa inne

2. Uruchamiamy Grę reinstance wchodzimy w kampanię, po wczytaniu wszystkiego, tak aby nasza postać mogła biegać. Naciskamy Start, wyciągamy reinstance, wkładamy pirata, odnajdujemy w podręcznym menu, wyjście (eng. quit bądź exit) i uruchamia nam się pirat

3.Sposób

Potrzebny nam będzie pendrive bądź kartę pamieci ściągamy exploita ze strony ps3-hacks.com i nagrywamy go na pamięć przenośną. Wkładamy kartę lub pendrive do konsoli i uruchamiamy grę. Po przejściu napisu Playstation 3 konsola się "zawiesza" wtedy wkładamy pirata i wyciągamy kartę pamięci bądź pendrive czekamy 10 - 20 sek. I Pirat Nam Się Odpala

Sposoby Sprawdzone, Każdy Działa.

Pozdrawiam

i czy jak np przerobie to mogę dostać bana na konsolę ?

1359062624-U334301.png

Opublikowano

To da się jakoś przerobić czy nie ?

bo tym sposobem trochę niebezpiecznie jest (mogę coś popsuć w konsoli ;d)

i czy jak np przerobie to mogę dostać bana na konsolę ?

Na 99% po przerobienu/jailbreak'u łapiesz bana ;)

Ja bym się nastawiał na przerobienie PS3 już po wcześniejszym banie stałym na PSN, np. poprzez jakieś tam wykroczenia...

A tak to szkoda wszystkiego co oferuje nam PSN :)

Opublikowano

x12 to troll nie karmcie go. Nie wie i wypowiada się.

Ps3 jest przerabialne i małe ryzyko na bana

jest duzo gier

nie potrzeba zadnych plyt niebieskiegolasera czy nagrywarek za 800zł

nie ingerujesz w konsole nie tracisz gwaracji

same korzysci

Opublikowano

x12 to troll nie karmcie go. Nie wie i wypowiada się.

Ps3 jest przerabialne i małe ryzyko na bana

jest duzo gier

nie potrzeba zadnych plyt niebieskiegolasera czy nagrywarek za 800zł

nie ingerujesz w konsole nie tracisz gwaracji

same korzysci

Ryzyko jakieś tam jest ;)

Ja bym się nastawiał na Jailbreak PS3 tylko w wypadku tak wcześniejszego bana na PSN, jak już pisałem...

Czy nie tracę gwarancji? No nie wiem, chyba nie, ale Sony pozwało twórców Jailbreak'a więc bana można złapać...

W każdym razie nagrywarek ani płyt Blu-Ray nie potrzeba :)

Gierka na pen-drive'a i jedziesz :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...