Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z Common Drop Item.Txt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem dotyczący common drop item.txt tzn. chce zmienic drop itp ale niestety tych znaczkow nie jestem w stanie rozczytac.Jest jakas inna mozliwosc zebym ustawil drop np z dzikiego psa kamien duchowy?itp

A jesli ma ktos swoje pliki z dropem takim jak na pl albo zmienionym poprostu to bym prosil o download.Pozdrawiam

Opublikowano

Podam ci tutaj jak to rozkminic.

Pobierasz notepad+(czy tam notepad++)

nastepnie wchodzisz do navicat item_proto

Potem kopiujesz te chinskie znaczki przedmiotu ktory chcesz zmienic drop

w notepad+/++ klikasz ctrl + f wklejasz te chinskie znaczki

i zmieniasz to 0.90 (takie sa chyba standard nie wiem nie pamietma) i na ile chcesz... TAk na oko 3.00 to jest bardzo, bardzo czesto ....

Pomoglem? Daj +

Opublikowano

+dalem za zainteresowanie bo nie zrozumialem tego "i zmieniasz to 0.90 (takie sa chyba standard nie wiem nie pamietma) i na ile chcesz... TAk na oko 3.00 to jest bardzo, bardzo czesto ...." :)Mozesz mi to wytlumaczyc?:)

Opublikowano

te cyferki = cos takiego jak % dropu .

3.00 chodzi mi o to , ze taka cyfra w miejsce 0.90 bedzie powodowac to, ze bedzie bardzo czesty drop. Moze zrobie ssa bardziej ci bedzie zrozumiec? Pasuje ci ;>?

@edit

SS:

21479136030730299544.png

Nie jestem pewien ale to chyba te. Dawno sie tym bawilem .

Opublikowano

Najprostszym sposobem na ustawienie dropu z każdego mooba jaki chcemy jest usunięcie zawartości pliku common_drop_item ponieważ w nim jest ustawiony drop syfu... do 60lvl. Następnie edytujemy plik mob_drop item w którym jest ustawiony drop z każdego mooba z osobna. Polecam ten poradnik:

http://www.mpcforum.pl/topic/138166-tut-jak-ustawic-normalny-drop-by-nie-zasmiecalo-serwa/

Temat pomocniczy:

http://www.mpcforum.pl/topic/259426-dl-edytor-pliku-mob-drop-itemtxt-by-axor/

791f747188ac8.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz ustawić drop z konkretnego moba to nie w common_drop_item.txt tylko mob_drop_item.txt możesz użyć mojego programu z "tematu pomocniczego" :)

Opublikowano

Cześć używałem Twojego programu Axor tylko nic mi to nie dalo bo kolega wyzej podal ss mob.dropu taki sam co ja mam a tego co sie zrobi Twoim programem jest calkiem inny doklejam to do starego i sie rózni.Mam podmienic te pliki?Wytlumacz mi jak mozesz:)

Jak narazie udalo mi sie wyczyścic common drop i nie dropi nic :))Pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli chcesz doklejać mooba zrobionego w programie Axor'a musisz najpierw sprawdzić czy nie powtarza się drop 2x. Jeżeli sie nie powtarza możesz wklejać śmiało. Sprawdzić to możesz szukajac id mooba. Jeżeli znajdziesz drop z tym samym id co zrobiłeś za pomocą Jego programu to usuń go i wklej ten co zrobiłeś. Ale namieszałem xD

@Down

Oczywiście że możesz usunąć całą zawartość i za pomocą tego programu zrobić własny mob_drop_item :)

Jeżeli po wgraniu własnego pliku zresetujesz serwer i się on nie włączy znaczy że coś źle zrobiłeś ale nie martw się wystarczy wkleić starą wersję mob_drop_item i znów będzie hulał. To tylko w razie wypadku xD wiem z własnego doświadczenia że zabawa z mob_drop_item jest bardzo wkurzająca bo wystarczy że zapomnisz 1 tabulatora (którego później nie ma szans znaleźć) i cały plik się psuje. Ale Ty masz program wiec nie powinno być takich problemów ;d

791f747188ac8.png

Opublikowano

No niestety zrobilem programem podmieniam pliki i serw nie chce sie do konca zaladowac mam jestes polaczony z serwerem i nic w Virtal pc ca;y czas cos przelatuje.Czekam dlugo tu juz nawet nie ma jestes polaczony tylko bląd.Może jakies inne sposoby albo jakies nakierowanie mnie,pozdrawiam:)

Opublikowano

Dobra widzę że trzeba Wam pomóc w edycji tego pliku.

Mamy 4 klasy postaci i 4 wariacje dropu na każdym poziomie.

Tutaj znajdziecie przedmioty które dropią bez limitu leveli.

każdy item powtarza się 4 x : )

NAZWA+X	1    	15 	0.25

To tak

NAZWA+X ====== Nazwa Przedmiotu (moze byc ID)

1 ===== Ilość dropnietych itemkow;P

15 ==== Od ktorego poziomu

0.25 ==== Procent

Dalem przyklad dla przypadku napisanego wyzej:D

Jak dodawac nowe itemki? Sprawa jest trudniejsza i zostawie to dla siebie:)

Pozdrawiam Ary

admin2r.png
Opublikowano

A może ktoś mogłby mi podesłać swoj plik mob drop?:)Ja mam serwer offline dla siebie tylko jeśli spytacie czy bede wykorzystywać.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...