Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jak w temacie i opisie napisałem jestem nowicjusz i chce sie nauczyć jak tworzyć boty czy mógłby mi ktoś powiedzieć czego powinienem sie nauczyć i jakie programy mi są potrzebne do tworzenia botów i od czego zacząć wiem że dużo pisania wiem że nie każdy ma czas ale chciałbym sie nauczyć.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. smile.gif

MakinWasLubi.comtopic/27020-jak-zrobic-wlasny-serwer-metin2%3B/

Edytowane przez Ozik

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1.na pewno nie w autoit

2.nie nauczysz sie programować pisząc boty daj se lepiej spokój...

3.nie ma programu co sam za ciebie zrobi bota albo nawet z twoją pomocą

4.visual basic .net, c#, c++, cheat engine(i inne tego rodzaju programy), mózg

@up

a dlaczego niby ma pisać na twoje gg?

@down

no to na prawdę dużo go nauczysz... to jest jedna funkcja(jeśli chodzi o autoit) wystarczy sobie z polskiego na angielski przetłumaczyć...

programisty tym z nikogo nie zrobisz nie tak się uczy programowania

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

wiesz, powiem tak, niedawno się śmiałem na pomysł by autoit szczekał ale skoro to możliwe... jak do tego dojdziesz ja to spokojnie mozesz powiedzieć ze dopiero coś umiesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

co!? Szczekać (hau hau)?

Prosze rozwiń swą wypowiedź

a co do ediego , ile linjek kodu w cpp

zajmię full bot do pirson wars? 3000 ?

A ile potrwa nauka by potrafiec stworzyc takiego bota ? Pół roku ? W autoit 700 linijek i tydzień nauki

autoit jest świetny dla początkujących , dzięki niemu szybko zobaczą efekty swej pracy i nie zniechęcą sie.Nauczą się podstawowych pojęc i praw programowania

Nauczą się logicznego myślenia

Potem mogą pójsc dalej ucząc się cpp i assemblera ale nie muszą. Ja siedze w autoit pól roku i autoit ze swoimi możliwościami w zupełności mi wystarcza.

Opublikowano

@UP

Gówno prawda... AutoIt to syf który ciężko nazwać językiem... Już lepiej pobierz sobie jakiś parser i pisz w Lua, bo jest podobny do C# / C++.

Zresztą C++ nie jest taki trudny, jeżeli masz trochę oleju w głowie.

Więc tak...

Pobierz sobie Code::Blocks znajdz jakiś poradnik (polecam: cpp0x.pl, ale najpierw winapi.rox.pl (oczywiście C++, a nie WinApi)).

Jeżeli masz więcej pytań to pisz :)

Wygląd mnie pierdoli, tak samo jak reputacja i twoje zdanie...

Opublikowano

i co napisze sobie konsolowy kalkulator!?

Zeby napisac coś konkretnego trzeba byc juz dobrym ogarniaczem a taki początkujący zniechęci się do programowania i znów wróci do spedzania cały dzień przy metinie ,a tak pozna autoit będzie pisał PRZYDATNE programy już po tygodniu i najwyżej pójdzie dalej ,a tak zacznie od cpp dojdzie do wskaźników i już nigdy nie wróbci do programowania

Opublikowano

co!? Szczekać (hau hau)?

Prosze rozwiń swą wypowiedź

a co do ediego , ile linjek kodu w cpp

zajmię full bot do pirson wars? 3000 ?

A ile potrwa nauka by potrafiec stworzyc takiego bota ? Pół roku ? W autoit 700 linijek i tydzień nauki

autoit jest świetny dla początkujących , dzięki niemu szybko zobaczą efekty swej pracy i nie zniechęcą sie.Nauczą się podstawowych pojęc i praw programowania

Nauczą się logicznego myślenia

Potem mogą pójsc dalej ucząc się cpp i assemblera ale nie muszą. Ja siedze w autoit pól roku i autoit ze swoimi możliwościami w zupełności mi wystarcza.

AutoIt to badziewie o prędkości ślimaka porównując do C++ i AutoIt tak samo uczy złych nawyków. AutoIt tylko do prymitywnych autoklikerów się przydaje. Jeszcze zostaje jedna kwestia taka, że bot ma szybko reagować na to co dostaje z serwera, AutoIt tego nie zapewnia z jego zabójczą prędkością i nie ma np. obsługi wątków.

Opublikowano

jakiego serwera !? Jakich wątków? Czytałes mój post ?

Dla zwykłego początkującego takie rzeczy nie istnieją a jak mówiłem moźna isc dalej, tyle zeby się nie zniechecac skomplikowanymi i nie przynosączymi efektów językami

Opublikowano

jakiego serwera !? Jakich wątków? Czytałes mój post ?

Dla zwykłego początkującego takie rzeczy nie istnieją a jak mówiłem moźna isc dalej, tyle zeby się nie zniechecac skomplikowanymi i nie przynosączymi efektów językami

no nie wiem jak ktoś nie da sobie rady z visual basic, c# to lepiej w ogóle się za programowanie nie brać(zawsze można w google poszukać i to powinien wiedzieć każdy programista)

mi bardzo ciężko było się przerzucić z autoit na visual basic(przy pierwszej próbie zostawiłem vb) a co dopiero z c++ by było...

if ($ocena == "+") {
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

no powiedz mi jaki program uzytkowy moge napisac w c++ po miesiącu bez wcześniejszego doświadczenia , ja tez zaczełem uczyć sie cpp ale gdy doszłem do wskazników zrezygnowałem

a ty co potrafisz napisac w c# ? 10 razy mniej niż ja w autoit mimo ze cpp ma o wiele większe możliwosci.

Opublikowano

no powiedz mi jaki program uzytkowy moge napisac w c++ po miesiącu bez wcześniejszego doświadczenia , ja tez zaczełem uczyć sie cpp ale gdy doszłem do wskazników zrezygnowałem

a ty co potrafisz napisac w c# ? 10 razy mniej niż ja w autoit mimo ze cpp ma o wiele większe możliwosci.

głownie w visual basic .net pisze

jeśli uważasz że mało umiem napisać to tu masz kilka poradników napisanych prze zemnie:

To jest ukryta treść, proszę

a tu kilka moich programów:

To jest ukryta treść, proszę

uczę sie vb 4miesiące

racja autoit jest bardzo łatwy jedna funkcja i masz to samo co w vb na 200+ różnych funkcji

ale co z tego jak program zużywa bardzo dużo procesora nic wielkiego w nim nie napiszesz

if ($ocena == "+") {
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano
Witam jak w temacie i opisie napisałem jestem nowicjusz i chce sie nauczyć jak tworzyć boty czy mógłby mi ktoś powiedzieć czego powinienem sie nauczyć i jakie programy mi są potrzebne do tworzenia botów i od czego zacząć wiem że dużo pisania wiem że nie każdy ma czas ale chciałbym sie nauczyć.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. :)

No to będzie tak :

Auto it3 Ci na razie wystarczy (nie napisałeś do jakich gier ...)

Możesz go pobrać z CLICK

Przeczytaj na tym forum o auto it3 jeszcze jest tut na you tube tam masz już tak dokładnie że dokładniej się nie da :D

82832231014459106085.png

Opublikowano

W przypietym tutorialu macka masz opisane jak zainstalowac autoit i co krok po kroku przecwiczyc aby zaczac cokolwiek pisac

ps. po co te klotni i tak przeciez nie bedzie pisac bota na kogos potrzeby tylko na swoje i takiego jaki mu potrzeba skoro wybral autoit to co w tym zlego?

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

żeby komuś napisać bota działającego w autoit ( tymbardziej jeśli chce by działało w tle) trzeba mieć/uzywać tego samego oprogramowania jak i gier z tymi samymi pathami i bypasami , u jednej osoby bedzie działać u innej nie ( inaczej działają boty pisane na x64 i jeszcze inaczej na x32 ) niby są kompatybilne ale jednak jest pewna różnica w działaniu bardzo niewielka

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...