Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zszc

Promadd

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wybrac?

• Bow Full STR
      10
    • Nuker S/S Full INT
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem poniwaz nie wiem co wybrac na serverze Zszc Water. Czy wbrac Bow(Pacheon-max, Fire-max,Light-85,Cold-20) Czy SS'a (Bicheon-max, Light-max, Cold-max)? Wy jak sadzicie? jezeli mozecie to napiszcie tez uzasadnienie. Postac chce zeby byla do PVM i do PVP

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Myślę, że jednak do pvp i do pvm będzie się lepiej spisywał bow :) a nuker to raczej głównie pvm :) A i nie Pach max Fire max Light85 i cold 20 tylko prędzej Pach max Fire max Light max i 45 colda :) ponieważ mastery wynosi 360 na cap 105 :D

Opublikowano

Nuker s/s jest bardzo dobry na pvp jeśli ma się dobrą broń :D

ale bower jest lepszy do robienia taxi, do mobów ma mniejszy dmg niż nuker xD ale to chyba oczywiste :)

na pvp polecam nukera s/s

Opublikowano

Nie znam się na skillach dla nukera bo nim jeszcze nie grałem :) ale jak gram na water bowerem to nukerzy nieźle koksują:) jak jeszcze włączysz czerwonego shielda to na 15sec jesteś nieśmiertelny-biją ci po 300-600dmg xD

Opublikowano

No tak ja mam nukera s/s 75 na fire ale jakoś pvp do mnie nie przemawiało bo bow mnie kładł nawet jak włączyłem shielda to mi kb i kb żeby taki nuker się dobrze spisywał to musi miec conajmniej bron +5 :P albo sos +3

inaczej ciezko moze byc hehe

a pozatym co bedzie jak sie natkniesz na glaviera? hmmm zapuszcza mag buff i ty tez gówno mu zrobisz w ciagu tych 15 sec hehe

Opublikowano

No tak ja mam nukera s/s 75 na fire ale jakoś pvp do mnie nie przemawiało bo bow mnie kładł nawet jak włączyłem shielda to mi kb i kb żeby taki nuker się dobrze spisywał to musi miec conajmniej bron +5 :P albo sos +3

inaczej ciezko moze byc hehe

a pozatym co bedzie jak sie natkniesz na glaviera? hmmm zapuszcza mag buff i ty tez gówno mu zrobisz w ciagu tych 15 sec hehe

srry 2x click ;/

Opublikowano

ati devil bow-na maxa

arrow combo-na maxa

Hawk training series-na maxa

Atumn wind-nie rozwijać bo to shit xD

Break Heaven Arrow Series-na maxa

Explosion Arrow Series-na maxa

Strong Bow Series-na maxa

Mind Bow Series-jeśli chcesz(bardzo przydatne do robienia taxi)

Mind Concentration Series (Passive)-na maxa

Jeśli chodzi o sub classy to

Fire-max

Cold-max

light-45mastery

można subclassy zmienić według swoich potrzeb d:

Opublikowano

Hmm build to prosta rzecz zalezy czy masz sie okazje wyfarmic jesli tak to git ale jesli ni to mozesz okrojic go sobie :P

Pach 105

anti -max

combo - max

hawki na AR - max

berserk - max

buff na odleglosc bicia - max

SB - max

mind - jesli chcesz to mozesz max do taxi jesli nie to i tak na 1 polecam do lurowania i pozniej berkiem dobic

pasyv- max

Fire 105

imbue - max

shield - no raczej max :P

buff na phy - max

buff na mag def - max

tower - no jesli to ma byc tez do pvp postac to polecam max jesli nie chcesz farmic to przynajmniej 1 lvl

pasyv - max

Light - 105

buff na mag - max

walki i phantomy - max

buff na PR - max

pasyv - max

Cold 45

frost nova - do pvp dobre ;]

buff na def - do 45

MS - max 1 ksiazka i 1lvl 2 ksiegi

pasyv - do 40

wall - przynajmniej 1lvl

no to tyle :D

Opublikowano

Bow: Wg. mnie najlepsza klasa PvM/PvP/Taxi

Pach/Fire/Light max cold 20 (2 bufy)

Jesli chodzi o skile: wszystkie w pach prucz 1 mianowicie ptak, nie dodawaj w te ktore bija, zupelnie nieoplacalne. Imbue tylko we fire, niedodawaj w nuki.

Oczywiscie full str, niema zadnych watpliwosci.

Nuker: ciezko na poczatku acz kolwiek tez niezly build.

Polecam: Bech/Fire/Light max cold 50 (tylko do tych 2 bufow)

Jesli chodzi o skile: na poczatku ciezko, iz male dmg. Dlugo sie expi na poczatku, szczegolnie ze slabym eq. W bech tylko te na odleglosc (te ktore bija z daleka) + podbitka i dobitka (jakbys niewiedzial skile na 19) ze tak smiem sie wyrazic. We fire i light jesli PvP/PvM wszystko/tylko te ktore dodaja mag. atk

Jesli PvM to full int, a jezeli PvP roznoczesnie PvM 5:1 (int:str)

@Pozdo Zielak

Opublikowano

Bow: Wg. mnie najlepsza klasa PvM/PvP/Taxi

Pach/Fire/Light max cold 20 (2 bufy)

Jesli chodzi o skile: wszystkie w pach prucz 1 mianowicie ptak, nie dodawaj w te ktore bija, zupelnie nieoplacalne. Imbue tylko we fire, niedodawaj w nuki.

Oczywiscie full str, niema zadnych watpliwosci.

Nuker: ciezko na poczatku acz kolwiek tez niezly build.

Polecam: Bech/Fire/Light max cold 50 (tylko do tych 2 bufow)

Jesli chodzi o skile: na poczatku ciezko, iz male dmg. Dlugo sie expi na poczatku, szczegolnie ze slabym eq. W bech tylko te na odleglosc (te ktore bija z daleka) + podbitka i dobitka (jakbys niewiedzial skile na 19) ze tak smiem sie wyrazic. We fire i light jesli PvP/PvM wszystko/tylko te ktore dodaja mag. atk

Jesli PvM to full int, a jezeli PvP roznoczesnie PvM 5:1 (int:str)

@Pozdo Zielak

hmm kolego jak już to pisz buildy po cap 105 i mastery 360 i nie myl kolegi ze bich/fire/light max i cold na 50 jak max mozesz 45 hehe

tak samo wyzej pach/fire/light max i cold 20 jak mozna 45....

Opublikowano

Jak można cold 50? poza tym nuker bez cold 105 będzie do dupy bo ms'a nie będzie miał maxa i mu po 10k+ dmg będą zabierać

Opublikowano

Dobrze Uniqus mowi gral z kims kto mial nukera S/S Fire / Cold 105 i light 45 * TO JA BYLEM xD * i wiecie co? OWNED na pvp jak nie graslicie i nie mieliscie dobrego sperztu to gawno mozecie wiedziec ;] Uniq moze potwierdzic co robilem :) a jak sie ma taktyke jak sie MS skonczy to mozna spokojnie tankowac do next MS i nie ma mocnych

a jak ktos uwaza ze nuker nie ma miec COLD na 105 to sorry bardzo Idiots xD nie mam inncyh slow ; p

a no i nie zapominajmy o mega ownerze FakTheSystem! <3xD to tez kossa byla na water z nuker s/s taki build jak ja tyle ze soser ;D

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

dokładnie :) Sam posiadam Zszc Water Nukera 90 lvl mastery powinien mieć Cold 105lvl fire 105lvl (imbue z fire) , Light 45 i bitcheon 105lvl i jest zajebisty. na 90 lvl full int posedlem na Pesty 92-93 lvl i rzadko co padałem :) na pvp tez prawie wcale. zalezy kto jak gra :) kwestia treningu . Bower dobry do taxi ale ja mu ksułem wszystko Lionami na penonach ;D wiec sami sobie odpowiedzcie :P.... unique ? włańczasz mana shield i tankujesz sobie przez 2 min a potem castle shield na 15 sec :) a nawet z dobrym sete, i ff buffami przytankujesz spokojnie unique i w 100% zabijesz :) . wiec ogolnie mowiac pvp daje mu 9/10 pvm 10/10 , unique 10/10 i joby hmm 9/10

Opublikowano

JOby 10/10 xD a jak sa nukerzy i masz jeszcze garment to ja pamietam ze po 5 na mnie sadzilo na raz pff hah nie moglem z turkow jak mowili ze mam sos set +5/7 ; p hah jedynie jak juz doszedl bower i 4 nuker's to byl problem bo zabic ciezko mi kogo kolwiek bylo bo taki turek wtedy tylko KB uzywa xD ale i na to sa sposoby

Na full intach zalezy wszystko od itemow jakie sie ma , wystarczy zainwestowac kupe kasy w seta i wtedy cisnac :)

29980.gif

sygnaj.gif

fwiqae.png

Opublikowano

Nuker S/S bym Ci proponował ale z nieco innym buildem, ponieważ na zszc mastery wynosi 360. A więc:

1) pure int s/s FIRE BICH 105 COLD 80 LIGHT 70 armor/protector (do tego buildu nadaje się też lekka hybryda)

2) pure int s/s FIRE BICH 105 COLD 96 LIGHT 54 protector/armor

3) pure int s/s BICH LIGHT COLD 105 FIRE 45 protector lub garment (garment nie nada się na pvp ale na pvm i pvu już tak)

4) pure int s/s FIRE BICH COLD 105 LIGHT 45 protector

5) pure int s/s FIRE COLD LIGHT 105 BICH 45 protector

6) pure int s/s BICH FIRE LIGHT 105 COLD 45 armor przy pvp i pvm, lub garment taxi i pvu (build na taxi i słabsze unikaty)

Wg mnie najlepszy z tych co podałem będzie pierwszy build, sam taki stosuję i nie narzekam, co więcej jest to najtańszy w sp, dobry build. Ważne by cold przekraczał 80lv co daje nam 50%ms a light wynosił więcej niż 54lv (+15% mag dmg). Przy większej hybrydzie (więcej jak 1:4) można sobie pozwolić na cold 60lv ale nie polecam tego.

Co do bowmanów to sprawa jest prostsza:

1) pure str FIRE PACH LIGHT 105 COLD 45 (garment ale dopuszczalny jest także protector)

2) pure str FIRE COLD PACH 105 LIGHT 45

3) pure str FIRE PACH 105 COLD 60 LIGHT 90

4) pure str FIRE PACH 105 COLD 78 (80) LIGHT 72 (70)

Imbue oczywiście z fire, set oczywiście garment. To tyle =) mam nadzieję że spodoba Ci się jakiś build ;]

Dla co drugiego użytkownika znanych for, główną misją stało się obrażanie innych, zamiast rzeczowego podejścia do sprawy.

Bądź w tej lepszej połowie

Kiepski ze mnie cheater, za to mogę doradzić dobry build ^^

8893.png

Staram się pomóc, jak potrafię. Plus wystarczy na nagrodę :)

http://jestemprzeciwacta.pl/

Zbieramy 500tyś podpisów w sprawie referendum. Wiem że linki są zabronione ale mpcforum wspiera ten sprzeciw.

Opublikowano

Ja na fire mam nukera s/s Bich-max Light-max Cold-max ( lepiej poczekac na wyzszy cap bo potem zbierac poty to masakra :D) I na pvm miodzio :) Np na 70 lvl idziesz sobie na roca na ptaszki albo koziołki bota stawiasz a on Ci w niecała godzinke lvl bije :) (najpierw wbij na serwer :P ) Co do pvp wiadomo z nukerami kto pierwszy ten lepszy z strami jest jako tako bo sobie walla czasniesz 2 -3 nuki i dopiero po wallu wtedy podcinka 2x dobitka znow podcinka jak wejdzie to tak ciagle jak nie to nuk, zamrozenie itp kazda postac dobra do pvp ale trza ogarniac i miec dobra bron :) Ale weź bowa xD Na pvm nie jest najgorszy (arrowy dużo miejsca ale a tam) i nie najgorsze hity ma , bo moba co ja na 2 nuki on ma na max 4 skille więc nie dużo a na pvp bow jest miodzio :) Na isro grałem bowem :) Super postac :)

ZSZC

MortQ

Lvl:70

Build:Bich/Light/Cold Pure INT

Guild:Brak

w trakcie expienia

Jurekpoeta

Lvl:32

Build:Pach/Cold/Light 5:1 INT

Guild:Brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...