Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pewien problem z Xnova 1.1. Utworzyłem konto na yoyo.pl ,stworzyłem stronę,Wgrałem pliki za pomocą FileZilla i wszedłem na www.(nazwa mojego serwera).yoyo.pl/install/

Przeszedłem do instalacji ,podałem wszystkie dane lecz po kliknięciu Instalacja pojawia się komunikat "Połączenie z bazą nie było możliwe"

Co powinienem zrobić?

dodatkowo kiedy wchodzę na moją stroną to pokazuje się takie coś:

Warning: main() [function.main]: Unable to access ./db/mysql.php in /var/www/sites/yoyo.pl/d/r/dragogame/includes/db.php on line 11

Warning: main(./db/mysql.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/yoyo.pl/d/r/dragogame/includes/db.php on line 11

Warning: main() [function.include]: Failed opening './db/mysql.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/d/r/dragogame/includes/db.php on line 11

Fatal error: Call to undefined function: doquery() in /var/www/sites/yoyo.pl/d/r/dragogame/common.php on line 59

Zupełnie nie wiem co zrobić żeby uruchomić tę grę.Proszę o pomoc

Opublikowano

@up

Myślisz, że mu coś pomogłeś?!

@Top

Pobieram silnik. Za 5min napisze Ci jak zainstalować krok po kroku.

/edit

Nie wiem czy mam w 100% ten sam silnik ale:

Serwer SQL: tu wpisujesz mysql*.yoyo.pl (tam gdzie gwiazdka to wpisujesz cyfre swojej bazy - z tego co wiem to yoyo ma mysql1 i mysql2, więc nie wiem jakie ty masz.)

Nazwa bazy danych: nazwę bazy danych, którą znajdziesz po lewej stronie w phpmyadmin

84167268.jpg

Nazwa użytkownika i hasło to nie muszę mówić...

Prefix label - zostaw jak jest

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...