Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Klient 2010, Brak Widoczności Mountów, Hwanga Królewskiego,...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze grałem i edytowałem klient z 2008r.

Ale by klient stał się lepszy postanowiłem przenieść wszystkie pliki do klienta z 2010r.

Wszystko fajnie, ładnie, rozwiązałem już praę problemów np.(Z locale_pl)

Teraz o dziwo nie widać mountów....

Tak samo jest z królewskim hwangiem, podkreślę to iż inne nowe zbroje np. szmaragdowy hwang,szafirowy działa ^^

Proszę o pomoc, już nie mam sił do tego... :/

P.S.

Pack klienta jest cały odkodowany tak by można go było normalnie rozpakowywać i pakować, posiada odp. wersję client2010helper itp. :)

Jeśli coś opisałem nie jasno pisać śmiało stosowny post :))

Opublikowano

Czy w "npclist" i w bazie ID się zgadzają? Czy nazwy folderów z npc i npclist się zgadzają? Sprawdź to. Jak tak to będziemy kombinować, ja osobiście i tak polecam 2008 co ci z tego, że masz helpera jak i tak nie działa ci zakładka Item-Shop w magazynie( nie pojawiają sie tam itemy)... zawiera mnóstwo niedociągnięć.

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Tak wszystko dobrze, wpisy są takie jak w kliencie z 2008r. (tam widać a tu nie ^^ )

ja osobiście i tak polecam 2008 co ci z tego, że masz helpera jak i tak nie działa ci zakładka Item-Shop w magazynie( nie pojawiają sie tam itemy)... zawiera mnóstwo niedociągnięć.

Ale w kliencie z 2008r. nie da się bić z nowych mountów :(

Opublikowano

Mi az tak mocno nie zalezy na tych mountach, najlepsza sprawa to ze LVL obok nicku jest, ale co? IS NIE CHODZI NA 2010 o.O , nie da sie nic z tym zrobic ??

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

Sprawdź swoje modele? Na 2008 ci działały? Co z tego, że da się bić z mountów jak wiele czynników, które nie zostały jeszcze ujęte w ClientHelperze nie oddają pełni możliwości klienta.

@UP. Jak się nie da jak się da :P Obecnie jednak nieliczne serwery posiadają poprawiony Helper w tym np. New World 3. Ale to tylko dzięki tim'owi, który już niejednokrotnie udowodnił, że się na tym zna i go to rajcuje. Nikt do tej pory prócz niego nie wydał swojej wersji tzw. "wspomagacza klienta" wątpię, aby za darmo podzielił się sowim source z kimś obcym.

Opublikowano
Sprawdź swoje modele?

Wcześniej zauważyłem iż modele są uskzodzone ale naprawiłem je i wrzuciłem do pliku NPC.EPK .ix i usunąłem plik patch2, niestety nic to nie dało...

Na 2008 ci działały?

Tak.

Co z tego, że da się bić z mountów jak wiele czynników, które nie zostały jeszcze ujęte w ClientHelperze nie oddają pełni możliwości klienta.

Właśnie Clienthelper mam od tima, wycyckałem od niego ;> A raczej znalazłem na pewnym forum :) Tak samo repacker plików globala :))

P.S.

ItemShop w grze działa ;> Ja tego jeszcze nie testowałem ale kumpel :)

Opublikowano

Sprawdź swoje modele? Na 2008 ci działały? Co z tego, że da się bić z mountów jak wiele czynników, które nie zostały jeszcze ujęte w ClientHelperze nie oddają pełni możliwości klienta.

@UP. Jak się nie da jak się da :P Obecnie jednak nieliczne serwery posiadają poprawiony Helper w tym np. New World 3. Ale to tylko dzięki tim'owi, który już niejednokrotnie udowodnił, że się na tym zna i go to rajcuje. Nikt do tej pory prócz niego nie wydał swojej wersji tzw. "wspomagacza klienta" wątpię, aby za darmo podzielił się sowim source z kimś obcym.

A masz tego helpera ? Bo nie chce mi sie pobierac calego Clienta :P

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

Niestety w pełni sprawnego ma jedynie tim(ePVP), dzieli się nim z wybranymi. Ja nie dostąpiłem jednak jeszcze tego zaszczytu:) Na forum kamer wrzucił launchera, jednak mało co na nim działa.

Opublikowano (edytowane)

nie dopakowało do clienta(xml)

a jak chodzi o is

to od kamera dziala (na game lvl+ranga.... nie działa trzeba starszą wersje =)

@edit pisałem żebyś pierw do mnie się zwracał ja ci pomogę a jak nie to forum ci pomoże =)

Edytowane przez norbox

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

No dobra, dobra ale co z moim problemem :)?

Jeszcze raz wszystko przejrzę, wpisy, modele itp. :)

@UP

Rozpakuje jeszcze raz te pliki i spr. :)

EDIT:

Muszę spatchować klienta z 2010r. (wczoraj przez przypadek uszkodziłem pliki locale_pl), za 20 min. dam znać czy działa...

Opublikowano

Popróbowałem ale nic nie wychodzi, spakowałem tekstury, modele wierzchowców do osobnego pliku(patch2), na kliencie z 2008r. chodzi, a na 2010 nie ^^

Poniżej znajduje się link do wszystkich potrzebnych plików, umożliwiających grę z mountami, proszę byście je spr. czy u was działa :)

Download: KLIK