Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zwiększenie Fps'Ów[Tut]

AssNoGhost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj przedstawie wszystkim jak zwiększyć ilość fpsów ang:(Frames Per Second) czyli klatek na sekunde im mamy ich wiecej tym lepiej ale do rzeczy .

Na początek małe wyjaśnienie co jak działa itp.

125 fpsów - Prawdopodobnie Najlepsze ustawienie pod broń m1 grande.

255 fpsów - Ilość fpsów dobra do średniej szybkosci wystrzalu chyba kazdej broni

333 fpsów -Tyle fpsów potrzebujemy by mieć dalekie skoki a takze być skutecznym strzelcem z broni typu rifle/sniper chociaż osobiscie uwazam ze jest to najlepsza opcja do wszystkich broni prócz m1 grande .

OK PRZEJDZMY DO USTAWIEŃ!

Najpierw odpalamy call of duty 2 , następnie klikamy na options i tam wchodzimy w graphics .

Tam wprowadzamy następójące ustawienia :

rozdzielczość : 800/600 lub przy slabszym komputerze 640/480

Screen refresch rate : 75 hz

filtr tekstur : Bilinearny

Anti-Aliasing : no

Sync every frame : no

optimize for SLI : no

shadows : no

number of dynamics lights : no

soften smoke edges : no

i w texture setting wszystko musimy zmienić na : LOW

Następnie wchodzimy na jakas mape bez wchodzenia też mozna ale odrazu przyglądniemy sie jak rosną nam fpsy :)

włączamy konsole (~) po czym wpisujemy następujące komędy:

/cg_drawfps 1 < ta komenda nam pokarze w prawym górnym rogu fpsy

po tej komendzie musimy jeszcze tylko wprowadzić w konsole to :

/r_polygonoffsetscale 4

/r_polygonoffsetbias 16

/rate 25000

/snaps 30

/com_maxfps 333 (jeśli chcemy 255 to wpisujemy po maxfps 255 i tak samo przy 125 .

/com_hunkmegs 128

Ciekawostki: posiadanie większej ilości fpsów niz 333 jest karane banami/kickami itp .

Powyżej 500 fpsów się jakby chodzi bez dotykania ziemi po mapie poprostu sobie suniemy :)

Jeśli pomogłem dajcie +

Opublikowano

Przy 500 fps nie słychać kroków poprostu.

1000fps przy skoku latamy.

Powinno być optimize for SLI i dirext 7 ustawiony

/com_hunkmegs 128?? wpisujemy 512 bo kto dzisiaj ma 256 ram? (wpisujemy połowe liczby ram czli np 512-256 256-128...)

są jeszcze inne komendy jak np /r_draw ,ale zwykle zmiany w opcjach dają najwięcej

Opublikowano

1. Nie m1 grande tylko m1 garand.

2 .optimize for SLI(optymalizacja pod SLI) np. u mnie mam 2xgf 9800GT 1GB to mam to optymalizacje żeby gra korzystała tylko 1 karty graficznej zaniżając osiągi ? Nonsens.

3. Podobnie jak up mam zastrzeżenia do /com_hunkmegs 128, ta komenda wpisywana jest żeby wykorzystać ilość ram na komputerze, wpisujemy tutaj zawsze połowę z zainstalowanych ram. Limit w CoD 2 to chyba 2gb ( nie pamiętam dokładnie bo nie gram od roku)

4./r_polygonoffsetscale 4 oraz /r_polygonoffsetbias 16 Niektóre serwery kickują za tą komendę,a poza tym różnica w ilości FPS jest niezauważalna ;)

5. Widać że nie znasz się na komendach bo istnieją o wiele lepsze komendy zwiększające fps z 350 na 600-700 ;)

7. Rozdzielczość - 800/600 lub przy slabszym komputerze 640/480 - Granie na tych rozdzielczościach nie daje satysfakcji a gra wygląda po prostu ohydnie mając all low. No i chyba najważniejsze - na słabszych komputerach po co komu 333 fps skoro podejrzewam że nawet nie dadzą rady wyciągnąć 200...

8.Jak już dupa11231 wspomniał zapomniałeś o przestawieniu gry na DX7.

@dupa11231

Optymalizacja dla SLI jest tylko dla komputerów wyposażonych w 2 karty graficzne (GeForce).

@AssNoGhost

Wybacz ale jak dla mnie poradnik nie trafiony,nie wnosi nic nowego oraz podobnych jest mnóstwo na internecie. Ani to na + ani to na - (żeby nie robić przykrości)

238626.jpg]
Opublikowano

Po pierwsze nic nie trzeba przerabiać na D7 bo i tak sie idealnie wyciąga do 333 fpsów bez tego . I ten poradnik jest do 333 fpsów reszte napisalem jako małe ciekawostki ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...