Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Autologowanie (Gmail, Mpcforum)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W AutoIt jestem (prawie) zielony, bo podstawowe funkcje co do ruchów (chyba) znam. Mniejsza z tym. :P Mógłby ktoś dać linka do tut'a lub ewentualnie wytłumaczyć jak zrobić skrypt na Autologowanie do Gmaila oraz mpcforum? Dziękuje. :)

Pzdr.

mpc.png

Opublikowano

przeciez masz gotowe tutoriale tu w dziale jak i w gotowych skryptach , niestety wszystko trzeba sobie napisać od nowa poprawiając skrypty , najprościej naucz się albo licz że ktoś naiwny zrobi za ciebie

p.s wybacz ale nudzą już na prawde na forum tematy w których ktoś chce TYLKO gotowe skrypty a nie pomocy w znalezieniu błędu w skrypcie nie od tego służy forum

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

rebem, nie miej mu tego za złe, że nie znalazł tu nic :P

Mój tutek o FF się skasował :/

Muszę napisać jakiś nowy :(

Opublikowano

był jakiś bug forum odświerzył stare ankiety z 2k8 w pogaduszkach + wpierdoliło połowe tuta hfaua:/

czas chyba uprzatnac baze ;D

Opublikowano

tutorial maćka s3 post adwi32,autologin

jak chcesz jeszcze to ci wyśle na emaila auto zakładanie tematów, wysyłanie wiadomosci dawanie komentarzy, to wszystko ofc na mpc

Opublikowano

@Rand

Też sobie coś takiego kiedyś zrobiłem ^^

Nazwałem MPCHelper :P

U mnie nawet była lista aktywnych userów xD

Trochę to trwało (ok. 10sek), ale nic szybszego mi nie przychodziło do głowy :P

Sprawdzał czy nie masz nowych wiadomośći i inne bajery tj. sprawdzanie czy ktoś konkretny jest On-line + AutoLogin :P

Opublikowano

moje nazywalo sie mpcspamer...

ach te czasy 70 komentarzy u makina codzienne zawalanie jego skrzynki ,krótko po odejsciu maćka , no cóź jak ma się 13 lat to takie rzeczy przychodzą do głowy

Opublikowano

podaj emaila jak wrzuce na forum to mnie zbanują a długo pracowałem na td rep(61)

Opublikowano

to podaj mu samą funkcje autologowania na forum, jak się nauczy bez problemu zrobi też na gmaila ( chyba widziałem na forum autoit taki skrypt, wystarczy poszukać )

znalazłem coś takiego dla ff

Include dla autologinu ff

i przykład użycia

#include <FF.au3>
#include <_FF_AutoLogin.au3>

_FFConnect()

; logins here at the forum and creates a login script
MsgBox(0, "", _FF_AutoLogin("Username", "Password", "www.autoitscript.com/forum/index.php?app=core&module=global&section=login", "login was successful", "submit", 1, 1))

; login only
If _FF_AutoLogin("Username", "Password", "www.autoitscript.com/forum/index.php?app=core&module=global&section=login", "login was successful", "submit", 0, 1) Then MsgBox(0,"","Login was successful")

; login on the most other sites:
If _FF_AutoLogin("Username", "Password", "http://example.com", "successful") Then ;.....

jeszcze jedno, nie wytłumaczyłeś dokładnie jak się ma logować na stronie, czy tylkoo na zasadzie że otwierasz skrypt i loguje odrazu na stronie czy tez ma to być użyte w jakimś programie jako część skryptu

dla autologinu to troche bez sensu skoro na forum jest opcja niewylogowania sesji , wystarczy ją zapamiętać i każde otwarcie strony forum czy też gmaila ładuje odrazu zalogowane konto, u mnie to na pewno działa , a logować się tylko musze w przypadku reinstalacji systemu czy co jakiś czas dla odświerzenia cookies

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Chciałem użyć tej rzeczy w skrypcie. Wymarzyłem sobie okienko które będzie mnie informować czy dostałem wiadomość i od kogo, a nawet nie wiem jak takie coś się nazywa. :P Jak skrypt zadziała to + i 5. :)

Rand - mógłbyś wrzucić link do tematu? Dzięki.

mpc.png

Opublikowano

Tutaj masz mój AutoLogin z MPCHelper :)

Func logowanie()
$login_value = GUICtrlRead($Login_inp)
$pass_value = GUICtrlRead($Pass_inp)
$login = _FFObjGet("username", "name")
$pass = _FFObjGet("password", "name")
_FFObj($login, "value", $login_value)
_FFObj($pass, "value", $pass_value)
If guictrlread($check[3]) = 1 Then
	_FFFormCheckBox("rememberMe", True, 0, "name")
Else
	_FFFormCheckBox("rememberMe", False, 0, "name")
EndIf
If guictrlread($Check[4]) = 1 Then
	_FFFormCheckBox("anonymous", True, 0, "name")
Else
	_FFFormCheckBox("anonymous", False, 0, "name")
EndIf
_FFFormSubmit("login", "id")
EndFunc   ;==>logowanie

Część GUI:

$Check[3] = GUICtrlCreateCheckbox("Pamiętaj mnie", 15, 135)
$Check[4] = GUICtrlCreateCheckbox("Nie dodawaj mnie do aktywnych użytkowników", 15, 155)

Chyba to wszystko :P

Powinno działać ;)

Pozdrawiam, hfaua B)

Opublikowano

nie wiem po co te ff , ie ma przynajmiej kazdy , ja mam chrome i co ? Jak chce używać twojego bota to musze specjalnie sciągac ff.

mpcforum.pl/topic/161158-tut-full-autoit-v3-tutorial/page__view__findpost__p__1303657

Opublikowano

to zupełnie inaczej działa...

Są funkcje klikania w linki ,obrazki ,wybieranie opcji np z combo , uzupełnianie pól edycji , i to wszystko na zminimalizowanym lub nawet bez włączania przeglądarki

Opublikowano

@Rand

Jest chyba UDF do Chroma :) Agression(wybacz, że taki zapis bez cyferek :P) kiedyś podawał(a) :)

Chyba jednak muszę napisać tego tutka na nowo :/

Cała skrzynka zaspamiona i mnóstwo tematów, że tego nie ma :(

Opublikowano

mpcforum.pl/topic/161158-tut-

full-autoit-v3-tutorial/

page__view__findpost__p__1303657

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...