Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Zabezpieczyć Się Przed Oszustwem W Metin2.

-Shogun-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zabezpieczyć się przed oszustwem w Metin2.

Czyli przed czymś, co teraz zdarza się bardzo często.

Nie wchodź w podejrzane linki, wysyłane przez nieznajomych. Nie podawaj nigdzie hasła, a szczególnie na podejrzanych stronach. Chodzi tu o strony typu :

*Doładowanie yang

*Wbijanie lvla

*Dawanie itemów +9

itp.

Jeżeli ktoś zaoferuje ci kopiowanie itemów i tym podobnych rzeczy a wygląda to mniej więcej tak :

Oszust : Cześć, chcesz abym ci skopiował item?

Ty : Tak, co muszę zrobić?

Oszust : Wystarczy że... [i tutaj taka długa i skomplikowana akcja z wyrzucaniem itema.]

Lub :

Oszust : Witaj, chcesz abym ci dał itemy +9 na twój poziom?

Ty : Tak.

Oszust : Ale będziesz musiał zrobić pewną rzecz...

Ty : Jaką?

Oszust : No bo ja mam taki program [ewentualnie kolege GM xD] i muszę wpisać w nim login i hasło. Właśnie tych dwóch rzeczy potrzebuję...

Chce cię oszukać!

No tak ale co teraz? Teraz robimy tak:

Ty : Ok już ci piszę login i hasło

Oszust : Ok [W tym czasie cieszy się że znalazł kolejnego "nooba" którego oszuka.]

Ty : Nie jestem jakimś dzieckiem neo, i wiem że chcesz mnie oszukać. Zachowam sobię kopie rozmowy jako dowód w sprawie.

Oszust się wystraszy. ;)

Lista hacków, które nigdy nie istniały, nie istnieją, i istnieć nie będą a są jedynie wirusami kradnącymi hasła :

*Yang hack

*Trade hack

*Exp hack

*SM hack

*Item hack

*+9 hack

*GM hack

Hacki tego typu, musiały by złamać zabezpieczenia bazy danych, a później się z nią połączyć co jest raczej nie możliwe.

Wyszukując na Youtube frazę "metin2 oszust" możemy natrafić na masę innych oszustów oraz ich sposobów na oszustwo.

Pamiętajcie że nikt nie ma prawa żądać od was danych dostępowych do waszego konta!

Cenne rady :

Hasło do konta powinno mieć przynajmniej 6-10 znaków w tym cyfry.

Powinniśmy posiadać dobrego antywirusa.

Podsumowanie :

Nie podawanie nikomu hasła, nie pobieranie hacków wymienionych nieco wyżej, nie wchodzenie w linki wysłane przez postacie nisko poziomowe oraz posiadanie dobrego antywirusa powinno wystarczyć aby zabezpieczyć się przed oszustwem, lub ewentualną utratą konta ;)

Rzecz wydająca się być nierealną = Oszustwo.

Chcecie coś więcej? ;D Pisać! :P

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Dobry tut mi też nooby tak robią chodze postacią 34lvl z eq +9 podchodzi taki 30 i sie pyta skopiować Nooby + dla ciebie

ZBIERAM

11949856271997454136tas.png

Opublikowano

wow piekny tut + ;)

1K odwiedzin

^^ ale podnieta ;d

150 postów i Beginner ^_^

Postawienie mi + oznacza to, że doceniasz moją pomoc co mnie motywuje do lepszej pracy na forum ; ).

Opublikowano

Exp bot istnieje ^^

Ładny tut. Opisane zachowanie pseudo hackerów z metina ;)

Łap +

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Tut nawet nawet łap + .

Ja wam powiem jedno : Każda osoba , która gra w Metin2 jest Nobem .

A wiecie dlaczego?

Bo tam gracze krzywdzą język Polski , mam na myśli ortografię. A po za tym wy nazywacie tam gracza jako Noba , który jest naiwny. Chciałbym zauważyć , że tam też grają dzieci w wieku 5-12 lat . I głównie ich teraz mam na myśli .

A tak swoją drogą taka gra wam pózniej ładnie miesza w mózgu .

Mam pytanie czy ktoś z was widział filmiki na YT gdzie dzieci nakręcają w ,,REALU'' jak udawają swoją postać w Metin2? - Moim zdaniem jest to przesada i wy też się zastanówcie , nad tym w co gracie .

Wiem mam z 10 -- , bo uznacie to za głupie .

Opublikowano

Estetyczny tut, ale dzieciom i tak się nie wbije tego do głowy, bo będą dalej naiwni.

+ za starania mimo wszystko.

Opublikowano

@UP

Sam jesteś dzieckiem , więc nie wymądrzaj się . (Masz przynajmiej od 13 do 16 lat)

Zanim coś napiszesz zastanów się.

Opublikowano

SM hack jest może nie jest to Sm hack ale jednak są te darmowe smocze monety aolem :

http://www.mpcforum.pl/topic/228719-tutdarmowe-sm-nawet-do-300-sm-dziennie/

:D

Opublikowano

Odświeżam, jako iż oszustów na Metin2 nie brakuje, i taki tut jest przydatny

:).

Pozdrawiam.

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

+ bardzo ładny tut przejrzysty ; ) za dobrą prace :)

Lubie pisać i pomogac na MPC =]

forma zapłaty za pomoc ?! :

+

Opublikowano

Heh. No dobry tut ;) Lap +'ika.

Ale teraz na MT2.PL masz zawsze 50% na bana oprocz jak kupujesz SM. JA dostałem za "Reklamowanie niedozwolonych reklam" . :) No ,ale cóż nasz superowy TEAM nie da bana kolesiowi co wyda ponad 500zl na IS miesiecznie co nie? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...