Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wczytywanie Sshd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z bazą danych, lecz za bardzo nie umiem go wyjaśnić. Gdy odpalam Virtual PC po jakimś czasie standardowo wczytuje się sshd. Zajmuje to zawsze około 3min. Dzisiaj włączam serwer, sshd się wczytuje, ale po 3sek przechodzi do startu cron. Gdy się zaloguje, odpalę serwer (wpisze komende ./start), gdy pokaże się 6 razy 'network is unreachable' przy wchodzeniu na serwer mam 'błąd podczas łączenia z serwerem'. Dodam, że nie mogę też dostać się też do bazy mysql przez Navicat, lub połączyć się Filezillą.

Proszę o pomoc, ponieważ nie chce stawiać wszystkiego od nowa, ponieważ wprowadziłem na serwer trochę nowych rzeczy, i nie chcę od nowa ich dodawać.

Pozdrawiam..

@edit: w nagrodę polecą +/- w zależności kto co zbiera.

Bo wena jest... King-Konga! xD

Opublikowano

Witaj,

Myślę ze pomoże ci zwykły restart komputera, jeśli jednak nie to wyłącz zaporę swojego antywirusa i zaporę systemu Windows

Pozdrawiam.

Reputacja jest mi obojętna, jeśli jednak ci pomogłem możesz dać +.

Opublikowano

Zainstalowałem rano avasta, i po przeczytaniu myślałem że to przez to nie działa. Firewall w windowsie wyłączony, w avaście też, a to dalej nie działa. ;/

Masz + za chęci.

@top: może ktoś wie co się dzieje ?

Opublikowano

a musisz?

Skopiuj cały folder mysql z /var/db/

Przegraj na nowy serwer przez FTP i tyle.

Powinno pomóc.

No i ewentualnie locale.

Opublikowano

no jakbyś całość przeczytał to byś wiedział że nie mogę. oto chodzi, że nie mogę połączyć się z serwerem, ani w grze, ani Navicatem, ani FileZillą. Jeśli bym mógł, to przegrałbym i nie prosił nawet o pomoc. -,-'

Opublikowano

serwer jest na plikach JachuPL, więc jest plik .vhd.. Może dodam, że dzisiaj włączyłem firewalla w vpc, może jakaś nowa myśl komuś przyjdzie. Poza tym dodam, że 2 dni wstecz wszystko pięknie działało.

Pozdrawiam