Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zalozylem Wlasnego Priva I....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalozylem wlasnego rpiva i dalem na niego 512mb ram i pojawily sie straszne lagi wejde zabije grupke psow i wywala mozecie powiedziec dlaczego tak jest/?,A TAKZE NIE moge zrobic gma poniewaz jak go robie w navicacie to w grze go nie ma i co mam robic??

post-282301-0-82766900-1292700036_thumb.png

Opublikowano

Po daniu GM musisz zresetować serwer. Lagi mogą być przez: Błędy ( sprawdź czy we FreeBSD przelatują ciągle jakieś kody, musi się zatrzymać na network:connection is unrecheable( pewnie błąd w pisowni zrobiłem ))

Daj też więcej ramu na serwer na wszelki wypadek i wtedy sprawdź.

238626.jpg]
Opublikowano

Po daniu GM musisz zresetować serwer. Lagi mogą być przez: Błędy ( sprawdź czy we FreeBSD przelatują ciągle jakieś kody, musi się zatrzymać na network:connection is unrecheable( pewnie błąd w pisowni zrobiłem ))

Daj też więcej ramu na serwer na wszelki wypadek i wtedy sprawdź.

Dokladnie, przelatuja te kody i co mam zrobic ?/ w czy cos zmienic? bo to moj 1 serw wiec zielony ejstem a ramu mam tylko 850 wiec nie zbyt wiecej moge przeznaczyc ..,. a serwa zresetwoalem komenda reboot po dodaniu gma i nic :P

Opublikowano

Dokladnie, przelatuja te kody i co mam zrobic ?/ w czy cos zmienic? bo to moj 1 serw wiec zielony ejstem a ramu mam tylko 850 wiec nie zbyt wiecej moge przeznaczyc ..,. a serwa zresetwoalem komenda reboot po dodaniu gma i nic :P

to co jest grane?

Opublikowano

No to masz troche slabego kompa jak na Priva ,jeżeli chciałbyś aby ktos tam zagrał to musi byc conajmniej 2mb RAM'u jak nic bo inaczej lagi sa (wystarczy pare rzeczy powyrzucac) chyba ,że robisz serwer dla siebie i jakiegoś kolegi (max 4-5 kolegow) zeby sie troche pobawic GM. Jak chcesz sie pobawic GM to znajdz jakis serwer i zloz podanie.

Sorka ,że tutaj nic nie pomoglem w twoim problemie ,ale chcialem wyrazic opinie o serwie ;)

Opublikowano

No to masz troche slabego kompa jak na Priva ,jeżeli chciałbyś aby ktos tam zagrał to musi byc conajmniej 2mb RAM'u jak nic bo inaczej lagi sa (wystarczy pare rzeczy powyrzucac) chyba ,że robisz serwer dla siebie i jakiegoś kolegi (max 4-5 kolegow) zeby sie troche pobawic GM. Jak chcesz sie pobawic GM to znajdz jakis serwer i zloz podanie.

Sorka ,że tutaj nic nie pomoglem w twoim problemie ,ale chcialem wyrazic opinie o serwie ;)

no dobra ale co mzoe byc powodem tych lagow? za mlo ram czy mzoe jakis moj blad, bo serwer mial byc przeznaczony na 4 osoby tylko i to blisko mieszkajacych, a predkosc mojego neta to 512mb?