Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

próbuję odczytać adres pamięci życia aby napisać sobie programik mały ale niestety nie potrafię przez CE znaleźć niż jak daje 176 (tyle życia mam) znajduje ..... a jak mam mniej i wpisuję tą wartośc robię next scan pokazuje 0 wyników.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak znaleźć taki adres lub jeśli jest jakiś statyczny to podać?

Z góry dziękuje

Opublikowano

program chcesz pisać nie potrafiąc zrobić najprostrzego szukania w CE ?

szukaj w dziale o grze , moze mają na to rade

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

program chcesz pisać nie potrafiąc zrobić najprostrzego szukania w CE ?

szukaj w dziale o grze , moze mają na to rade

program mam napisany lecz potrzebuję tylko odczytanie danych z pamięci a aby odczytać muszę mieć adres.

najprostszej sztuczki?

jakby to było takie łatwe to bym nie pisał.

a i jeśli nie wnosisz nic do tematu proszę o nie pisanie.

Opublikowano

wyszukiwanie adresu jest takie trudne ? masz tutorial w programie to się naucz według niego jeśli ci bie idzie nadal masz napisany na forum krok po kroku http://www.mpcforum.pl/topic/249928-tut-pierwszy-raz-z-cheat-engine/

p.s. w dziale poświeconym L2 masz na pewno jakieś rozwiązania, może i podane adresy gotowe albo sposoby , ja nie będe szukał za ciebie

zresztą, pierwszy link jaki znalazło google : http://www.mpcforum.pl/topic/210439-lineage2-i-szukanie-wzkaznika-do-hp/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no i mam problem odczytać odczytałem adres health ale tak jak czytałem wcześniej jest on zmienny a do base address nie potrafię się dostać,

przy skanowaniu pointer jest ich ponad 1mln.

Czy ktoś ma pomysł jakiś ?

Opublikowano

jakbys poczytał temat co podałem wiedział byś że bazowym plikiem jest nie domyśny gry ale inny; Engine.dll

zresztą większośc botów do L2 jest oparta o modyfikowanie pakietów a nie modyfikowanie pamięci , widac z tąd ta trudnosc w znalezieniu właściwych offsetów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jakbys poczytał temat co podałem wiedział byś że bazowym plikiem jest nie domyśny gry ale inny; Engine.dll

zresztą większośc botów do L2 jest oparta o modyfikowanie pakietów a nie modyfikowanie pamięci , widac z tąd ta trudnosc w znalezieniu właściwych offsetów

ale w pamięci także jest przechowywana ilość życia,

co do Engine.dll to po wyszukaniu pointerów jest ich aż za dużo i skąd mam wiedzieć jaki mam dodać adres do engine.dll?

Opublikowano

na tym właśnie polega że musisz sprawdzić praktycznie wszystkie, wykluczająć niepotrzebne ( wyżej masz podane w jakim zakresie nalezy szukać ) jeśli znajdziesz właściwy offset normalnie dodajesz Moduł+Offset i sprawdzasz czy działa , najlepiej stwórz prostą funkcje by tylko odczytywała wartość i ją pokazała

nie gram w L2 i nie zajmowałem się jeszcze szukaniem jakichkolwiek wartości w pamięci tej gry , widać inni co próbowali stwierdzili że lepiej operować w tej grze na pakietach niż na pamięci . boty oparte o takie przetwarzanie danych działają na komputerze jako serwer proxy do gry , zawsze odpalasz bota a dopiero potem gre która łączy się z botem , a bot dopiero do serwera gry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

powiedzmy że znalazłem moduł plus offsety ale teraz mam problem jak zrobić aby z Engine.dll danego procesu (szukaj przez poniższą funkcję) zmienić na adres i dodać offsety?

funkcja szukania Engine.dll:

To jest ukryta treść, proszę

wywołuje ją tak:

GetProcID podaje adres do l2.exe (zwraca wynik w DWORD)

Base to Cardinal lecz sam adres Engine.dll jest już błędy

Czy ktoś może pomóc

oraz czy dobrze robię dodając offsety tak:

Base:=Base + strtotin('$adres'); //adres to tylko przykład normalnie tu jest np 230 w hex

Opublikowano

Dodając offsety musisz pamiętać że to wskaźnik. Jest to referencja na adres, w zwiazku z czym musisz przeprowadzić dereferencje (patrz na link który podał robem)

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

sposób dość stary jeśli chodzi o wykonanie ale jak to się mówi stare i sprawdzone zawsze najlepsze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Witam,

A więc tak mam tylko jeden problem, w DELPHI nie potrafię odczytać poprawnie adresu engine.dll (korzystałem z funkcji z powyższych linków).

a potem jak mam dodać adres do tego, jak dodaje jak offset to jest kapa bo nie działa tak jak ja chcę, czyli zły adres podaje.

zostało mi tylko to aby bawić się dalej, jak wpiszę adres engine.dll+adres to program działa bardzo dobrze.

Lecz chciałbym aby program sam szukał adresu engine.dll i dodawał do niego prawidłowo adres podany przeze mnie:

przykład engine.dll+adres

engine.dll+0153B5E0

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano

Bo to nie offset, to jest po prostu adres - engine.dll+0153B5E0

W takim wypadku musisz po prostu zrobić dodawanie w hex, najpierw spróbuj sobie bez funkcji GetModuleBase. Po prostu sprawdź adres bazowy w CE i dodaj do niego 0153B5E0, np. 400000+153B5E0 a następnie wpisz coś pod ten adres

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

jak zrobię takie coś

To niestety ale pokazuje mi zły adres adres który podaje w wyniku jest 1E4102D a powinien być 1416E080

ogólnie za każdym razem po restarcie programu(gry) i wpisaniu engine.dll+0153B5E0 dostaję inny adres (przeważnie)

Czy ma ktoś pomysł?

• Dodaj nową pozycję...