Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Samice wpuść wtedy gdy patrząc na nią z góry zobaczysz że jest brzych jej wystaje z obu stron, zrób to nawet wtedy kiedy ma średniej wielkości brzuch żeby spokojnie mogła się kocić.

Wpuść ją do mniejszego akwarium okolo 7-10 litrów starczy, najlepiej gdyby akwarium było obsadzone kilkoma sztukami Cabomby żeby młode molinezje miały gdzie się schować po urodzeniu przed matką ;) Najlepiej gdybyś obsadził takie akwarium w połowie cabombami. Możesz też samą samice wpuścić do Kotnika ( taki koszyczek z żeby młode mogły pływać swobodnie po akwarium a samica zamknięta żeby nie zeżarła młodych ). Rośliny pełnią tu rolę jak schronienie oraz wytwarzają tlen dla młodych rybek. <-- Napisałem to bo nie wiem czy wiesz co robić podczas kocenia ;)

Jak chcesz to wyślij mi zdjęcie rybki to Ci powiem czy jest już gotowa ;)

ps Gupiki i molinezje wiele razy mi się kociły w akwarium ale zwykle młode w późniejszym etapie z przygodą z akwarystyką traktowałem jako pożywienie dla moich pielęgnic ^^

238626.jpg]