Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Market - Kilka Słów O Dziale.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Z własnej inicjatywy postanowiłem zatroszczyć się o Was drodzy użytkownicy. Wychodzę z założenia, że lepiej uczyć niż karać chcę uświadomić wszystkich i każdego z osobna o dziale Black Market.

Uznajmy to za początek serii odsłaniającej tajniki forum, żeby MPC Forum nie kojarzyło nam się z sztywno określonym podforum i wszyscy mogli odkryć ile mamy do zaoferowania. A zatem to dzieła...

Black Market - co to w ogóle jest?

makin.png

Jest to poddział stworzony z myśli Kokosza. Na forum długo panowała zasada, że "handel jest zabroniony". Forum jednak się rozrastało i nie można dalej było ignorować zagadnienia handlu. Skoro tak wszyscy chcieli sprzedawać i kupować, administracja strony postanowiła udostępnić im taką możliwość. Na początku roku 2010 pierwsze plany wprowadzenia działu weszły w życie, lecz pomysł wtedy świeży jeszcze został odsunięty i odszedł w niepamięć...

..aż do jesieni tego samego roku. Kiedy wraz z 4 urodzinami forum postanowiliśmy dać Wam coś nowego.

Tą nową rzeczą był właśnie dział Black Market. Początkowo dwa działy: Przedmioty Rzeczywiste i Wirtualne, ostatnio powiększył się o poddział Usługi oraz Komentarze.

Z myślą o wygodę użytkowników prosiliśmy o zakładanie tematów odnośnie handlu w tym dziale. Jednak widocznie część, użytkowników nie wie o tym dziale lub żyje w dawnym przeświadczeniu, że handel jest "zakazany na forum"

Otóż nie. Dział otwarty dla każdego, pod opieką administracji czeka na wasze oferty całą dobę.

W ramach akcji uświadamiania użytkowników z jakiego forum korzystają postanowiłem napisać, krótki przewodnik po tym dziale.

Jak już wiemy lub nie, dział ten służy ogólnopojętemu handlowi, ale jak założyć temat żeby sprzedać i nie stracić.

Krótki przewodnik - "jak to się robi"?

Po pierwsze:

Musimy znależć dział Black Market. Znajduje się on w dziale Forum Ogólne, które można znaleźć w dolnej części strony. Dla Waszej wygody zamieszczam obrazek pomocniczy:

1292613732-U22663.png

Po drugie:

Musimy wybrać odpowiedni dział. Jeśli:

• interesują nas prawdziwe przedmioty, wchodzimy do działu Przedmioty Rzeczywiste;
  • potrzebujemy np. złota w grze, szukamy postaci lub chcemy sprzedać przedmiot z gry wybieramy Przedmioty Wirtualne;
  • poszukujemy jakiejś usługi związanej z grami otwieramy dział Usługi;
  • po zakupach lub przed nimi warto odwiedzić dział Komentarze Użytkowników, w którym możemy odnaleźć informacje o potencjalnych kontrachentach oraz wystawić komentarz o dokonanym zakupie;

1292614350-U117.png

Najważniejsze pozostawiłem na koniec:

Regulamin - należy z nim się bezwzględnie zapoznać, jeśli chcemy przeprowadzić tranzakcje bez żadnych problemów.

1292614371-U117.png

Pamiętajcie o umieszczeniu ogłoszenia w dobrym dziale oraz nie zapomnijcie o prefiksie, a połowę sukcesu macie w kieszeni.

Tym krótkim poradnikiem chcę Wam przybliżyć działanie i funkcje naszego Forum. Myślę, że to dopiero część jedna z wielu, choć zobaczę jak zostanę przyjęty z moim pomysłem.

Pamiętaj o zostawieniu komentarza!

Pozdrawiam,

wasz GM Lord Makin

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Pomysł dobry . Tylko , że przydałoby się to podpiąć w działach gdzie użytkownicy najwięcej handlują. Bo nowi userzy nie zawsze patrzą na to subforum. :(

Teraz to tylko , żeby większość się z tym zapoznała i będzie git.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Temat super.

Ale zdało by się podzielić Przedmioty wirtualne i dodać tam dział Metin ... bo szukając czegokolwiek można oszaleć ...

Opublikowano

Ładnie zrobione...

mam nadzieję, ze teraz będzie więcej tematów z handlem w tym dziale, a nie tam gdzie nie powinno ich być

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Mogę zacząć nawet wlepiać warny dla przypomnienia, gdzie oferty handlu składamy ;)

Ale wolę po dobroci :)

@duds: obiecuję, że nie będę już tak wybredny ;d ale to jest piękne :D

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Dobra prezentacja działu i ten DP dudsonowej ^^ Zastanawiałem się po co Ci to.

Tak jak napisał, x070x przydałoby się to podpiąć w działach gdzie użytkownicy najwięcej handlują m.in "Metin2"

dziennie jest kilka/kilkanaście tematów sprzedam ....

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

Fajnie

tylko bym nie powiedział ze to kilka słów :D

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...