Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox

>N1<

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam kupic xboxa . I moje pytanie brzmi , jaka jest róznica pomiędzy slim , arcade a elite?Napewno wiem ze cenowa xD Elite - 1200 zl arcade 500 zł ;p ...

Opublikowano

taka, że Arcade nie ma wejścia HDMI i nie ma dysku twardego tylko kartę 256mb, Elite ma te bajery jak HDMI, Headset, kabel do internetu itp. a Slim ma wszystko to co Elite ale ma dysk albo 4GB albo bodajże 250GB, ale ponoć ten Slim bardzo się grzeje ale nie wiem. :P

@down

nie wszystkie Arcade mają wejście HDMI te starsze właśnie nie mają :P

Opublikowano

Arcade ma wejście HDMI tylko nie ma kabelka w zestawie i headsetu , kabla do internetów

Jak masz kasę to kup slim elite a jak nie to fat arcade

Kocham http://www.mpcforum.pl!!!

18706.png

Pomogłem daj +

Sheut-.png

Opublikowano
taka, że Arcade nie ma wejścia HDMI i nie ma dysku twardego tylko kartę 256mb

tym mnie rozjeb**eś :) zapewne chciałeś powiedzieć o modelu Core.. Arcade muszę ciebie zawieść ma wejście HDMI co prawda nie ma kabla do neta koszt 14 zł Headset 50/60 zł dysk twardy 120 gb 150/180 zł więc i tak opłaca ci sie kupić arcade i po dokupywać sobie :) dodam że arcade produkowane od 09 mają wbudowaną pamięć 512 mb..

jaka jest róznica pomiędzy slim , arcade a elite?

Slim- 30% mniejsza, cichsza 4gb wbudowane bądź jest sprzedawana też z dyskiem twardym 250 gb mówią że jest mniej podatna na RRoD'a co jest nieprawdą, ja niewiem co ci ludzie robią z konsolami ja mam konsole od kwietnia zeszłego roku i jeszcze RRoD'a nie miałem (mam Arcade)

Elite to to samo co Arcade tylko ma inną obudowę dysk 120 GB headseta i ten kabel do internetu etherteiment (nie pamiętam jak się dokładniej pisze :))

icecubea.png

Opublikowano

taka, że Arcade nie ma wejścia HDMI i nie ma dysku twardego tylko kartę 256mb, Elite ma te bajery jak HDMI, Headset, kabel do internetu itp. a Slim ma wszystko to co Elite ale ma dysk albo 4GB albo bodajże 250GB, ale ponoć ten Slim bardzo się grzeje ale nie wiem. :P

@down

nie wszystkie Arcade mają wejście HDMI te starsze właśnie nie mają :P

Te starsze modele Core to już chyba dawno umarły wszystkie ;)

Najkorzystniejsza oferta na dziś to Xbox Slim 4GB + Kinect. Cena wynosi w granicach 1200zł. Modele Elite mają dysk 120gb czarny kolorek w nowym zestawie masz do tego headseta i nie pamiętam czy są jeszcze jakieś bajer, na pewno też dodają jakieś 2 gierki w wersji bundle. Arcade jest ładny bialutki i skromny. Mają kartę 256mb jednak możesz też zakupić sobie do niego dysk. Jeśli dysponujesz większymi funduszami polecam zestaw który wcześniej wymieniłem. Jeśli masz mniejsze fundusze polecam Elitke do 7 stówek się zmieścisz.

card.png

Opublikowano

Hmm...

Ja ostatnio kupiłem xbox'a 360 slim +kinect i jestem bardzo zadowolony, więc polecam. Dysk 250GB, Fifa 11 do tego.. Oczywiście Kinecta musiałem sam dokupić, bo w zestawie jeszcze nie było ;>

Zbieram MINUSY

Daj minusa (-) to nic nie kosztuje ;f

pajac_lato2.gif

Opublikowano

Ja przy wydaniu xboxa w stanach kupiłem arcade i miałem z tym masę przerabiania z PAL na NTSC ale w USA Arcade ma HDMI, kinect i dysk twardy. Co prawda mój xbox ciągnie wiele mniej prądu niż te które sprzedaje się w Europie. Dlatego polecam Ci kupić na Ebay x'a arcade za 200 $ ( wychodzi ok 620 zł ? mi tak wtedy wyszło ) i na giełdzie w Krakowie przerobić za te 50 zł na NTSC + brak możliwości zbanowania konsoli na grę Multiplayer :)

38401_12_12_10_6_32_32.png

Oprócz Two Worlds 2 i RunesOfMagic gram w Metina2, Battlefield2 BC2 i inne nowe gierki

Opublikowano

Ja teraz będę po świętach kupował Slimke 250Gb + kinect ^^ . Jak dla mnie się opłaca bo za wszystko płace 1300zł kinect już jest a sama cena kinecta to 600zł + ^^ .

Opublikowano

Ja polecam slima :)

Cichy, nie ma tam takiego czegoś jak RROD... Bardzo fajna konsolka, ready for kinect- także do tego tylko gierki kupować i pykać :)

Jeśli chodzi o Arcade i Elite to jestem co do nich neutralny- zmienia się tylko zawartość pudełka, już nie pamiętam w Elite'cie jest chyba HDMI, 2 pady chyba i coś tam jeszcze...

Arcade jest natomiast w dobrej cenie... Ty decydujesz, ale pamiętaj, że na Elite'cie i Arcadzie po prostu są RRODY, tak wiem, że trzeba chyba konsolę przeciąć na pół, skleić potem znowu przeciąć, zamrozić, odmrozić, sklonować, zjeść i wypluć, żeby RROD się pojawił ale mi się to akurat przytrafiło xD

Polecam Slima... No i może do tego Kinect :P

Co do Arcade i Elite- to już sam wybierzesz... Tańsze, ale na pewno nie lepsze ;)