Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Snajperki

Roue

Czy Snipers Map Pack to dobry pomysł?  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Snipers Map Pack to dobry pomys??

• Tak
      27
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Chciałem poruszyć temat snajperek Black Ops.

Nie uważacie, że są za słabe i mają za małą celność?

Moim zdaniem snajperki nie są popularne ze względu na:

- Słabą Celność

- Mały wybór (tylko jedna snajperka Bolt- Action, reszta Auto- prawie nikt nie używa snajperek Auto...

- Słaby dmg (w niektórych przypadkach trafienia w klatkę piersiową nie zabija za 1 razem "One Shoot One Kill")

- Słaby multipliers (gra czasami nie rozróżnia czy strzał został oddany w klatkę piersiową czy w stopę- częsty powód braku One Shoot One Kill przy strzale w klatkę piersiową)

- Jeden z najważniejszych powodów- brak map na snajperkę...

No i właśnie tu nasuwa się pytanie...

Czy myślicie, że Snipers Map Pack byłby dobrym pomysłem na rekompensatę za "niedociągnięcie" snajperek?

Byłaby to paczka (darmowa najlepiej- ale wiemy, że tak nie będzie więc nie ważne- płatna lub darmowa) chociażby 5, 6 mapek tylko i wyłącznie projektowanych pod snajperki.

Dużo miejsc do chowania się sprzyjającym snajperom- miejsca do zakamuflowania się i wspięcia na kryjówki ukryte np. na wzgórzu (jak wzgórze na Jungle)...

Wybierając ten Map Pack z listy gier mielibyśmy do dyspozycji tylko i wyłącznie snajperki- reszta byłaby zablokowana...

No i co o tym myślicie?

Pozdrawiam,

Roue

Opublikowano

Na 100% jest to dobry pomysł, ponieważ sam kiedyś grałem snajperką( cod mm2 ) tutaj też chciałem no ale się zniechęciłem. Pytanie jest tylko takie czy im się będzie chciało to robić ;/.

PaoloThe108.png
Opublikowano

Jeśli takie coś powstanie, to nie będzie darmowe, wiadomo czemu.. Chyba że jakieś mody powstaną które zmienią nieco snajpienie, to już bardziej prawdopodobne :)

Jeden z najważniejszych powodów- brak map na snajperkę...

Chcieli zerwać ze stereotypem snajpera kampera?

Opublikowano

Jeśli takie coś powstanie, to nie będzie darmowe, wiadomo czemu.. Chyba że jakieś mody powstaną które zmienią nieco snajpienie, to już bardziej prawdopodobne :)

Chcieli zerwać ze stereotypem snajpera kampera?

Owszem pewnie chcieli- ale wiele razy wielu członków firmy Treyarch wypowiadało się w tej sprawie- chcieli poprowadzić grę do powrócenia do korzeni snajperów.

Miała to być typowo rozgrywka snajperska- dużo chowania się, kamuflowania...

To są korzenie snajperów, a to co oni zrobili nie nadaje się ani na to co wymieniłem wyżej- czyli chowanie się, kamuflowanie, strzały z dalekiego dystansu ani na bieganie po mapie ze snajperką QUICKSCOPE'ując...

Opublikowano

Owszem pewnie chcieli- ale wiele razy wielu członków firmy Treyarch wypowiadało się w tej sprawie- chcieli poprowadzić grę do powrócenia do korzeni snajperów.

Miała to być typowo rozgrywka snajperska- dużo chowania się, kamuflowania...

To są korzenie snajperów, a to co oni zrobili nie nadaje się ani na to co wymieniłem wyżej- czyli chowanie się, kamuflowanie, strzały z dalekiego dystansu ani na bieganie po mapie ze snajperką QUICKSCOPE'ując...

Mi osobiście takie coś pasuje, nie lubię kampić, a żeby dobrze grać snajpą to trzeba mieć skilla. Zresztą pisałem z niewielkich doświadczen na multi, bo prawie nigdy nie grałem snajperką :)

Cracked nie jest przypadkiem mapą nastawioną na kampienie ze snajperką? Z tego co pamiętam to "szeroka" mapa, z dużą liczbą kamp.

Opublikowano

- Mały wybór (tylko jedna snajperka Bolt- Action, reszta Auto- prawie nikt nie używa snajperek Auto...

To samo było w Modern Warfare 2 i nikt nie narzekał.

Co do tematu

Myślę, że poprawienie systemu trafiania w ciało (mylenie trafienia w klatkę piersiową z trafieniem w stopę) byłoby dobrym pomysłem. W MW2 grałem Interventionem, ale teraz z mojego Commando z tłumikiem jestem zadowolony :D

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

To samo było w Modern Warfare 2 i nikt nie narzekał.

Co do tematu

Myślę, że poprawienie systemu trafiania w ciało (mylenie trafienia w klatkę piersiową z trafieniem w stopę) byłoby dobrym pomysłem. W MW2 grałem Interventionem, ale teraz z mojego Commando z tłumikiem jestem zadowolony :D

No więc właśnie...

W MW2 była jedna bolt-action ale przynajmniej porządna... nadawała się i na Quicscope'y i na normalny Sniping... Poza tym w MW2 były mapy przeznaczone do tego takie jak Overgrown, Fuel czy Wasteland...

A tu co to jest? Ani map nie ma, ani celnej snajperki (wiele filmów na YouTube'ie to potwierdza), która nawet nie pobiera poprawnie multipliers'ów (strzelamy w klatkę, a czasem zalicza to jako strzał w stopę)...

Opublikowano

Twórcy BO usunęli właśnie QS bo to przeszkadzało noobkom na serwerach, a grę MP chyba chcieli bardziej dynamiczną bez kamperstwa.

238626.jpg]
Opublikowano

aaaa

Ja chce moje quickscopy

nawet na rust dawalem rade z interem

A teraz.... Nuketow i 1/5 trafonych Quickow

Dupa i chujnia, ja nie chce map, chce tylko szybsze celowanie...... :)

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

aaaa

Ja chce moje quickscopy

nawet na rust dawalem rade z interem

A teraz.... Nuketow i 1/5 trafonych Quickow

Dupa i chujnia, ja nie chce map, chce tylko szybsze celowanie...... :)

Niestety QSów już w BO nie będzie bo twórcy postanowili to usunąć z powodu narzekań noobów...

238626.jpg]
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...