Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ban Na Konsolę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, a mianowicie mam bana na granie przez internet za przerobionego xbox'a. I tu nasuwa się pytanie czy abym mógł grać przez internet muszę kupić nową konsolę czy jak?

7m9a.png

Opublikowano

Tak musisz kupić nową konsolę ponieważ nie opłaca się wymieniać płyty głownej i napędu - ponieważ wyniesie Cię to tyle samo co kupno nowej konsolki. Jest obejście aby grać na zbanowym xie lecz na innych zasadach. Jeśli Cię to zainteresuje poczytaj o Xlink Kai.

card.png

Opublikowano

Konto zostaje w stanie nieaktywności, a tak, żeby grać to potwierdzam to co kolega @up powiedział- zakup nowej konsoli...

UnBan Software jest niedopracowany i rzadko kiedy da się coś z tego wykombinować... najwyżej Xlink Kai tak jak również @up powiedział :)

Opublikowano

Jaki niedopracowany?! Nie ma w ogóle czegoś takiego.

UnBan software ogółem... czyli m.in Xlink Kai, który tak wiem pracuje w inny sposób, ale i tak jest to w sumie zaliczane do Software'u do odbanowania konsoli...

No jest tam trochę niedociągnięć ale jak ktoś potrafi to zrobić to może i się przyda...

Na twoim miejscu nie kombinowałbym z Xlinkiem tylko kupiłbym nową konsolę i na następny raz uważał co robię...

Zostaje jeszcze opcja przerobienia tej zbanowanej konsoli (lub JTAG) i po prostu ściągnięcie gry, wypalenie płytki i granie :P Płytki to 5, 6zł pewnie- nie wiem jak tam chodzą :P

Opublikowano

Odbanowanie jest możliwe tu masz wszystko:

To jest ukryta treść, proszę

Sam ztego korzystałem i się udało, ale trzeba trochę umieć lutować, aby nie spalić styków.Skorzystaj z edita na dole tuta i z tego co zrozumiałem wystarczy wgrać nowego dasha.

To nie jest reklama forum.Ja tylko staram się pomóc.Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś schrzani konsolę lub coś innego.