Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Metin2 Na Słabszym Sprzęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest jakaś możliwość ruszenia metina na słabszym sprzęcie, chodzi mi o Samsunga N210:

- Proc 1,66 Intel Atom Inside

- Ram 1 GB DDR2

- Grafika Zintegrowana 256 MB Intel GMA3150

- Internet 6 MB/s

- WinXP Prof / Win7 Prof - mam zainstalowane oba, na czysto XP "zżera" 150 - 300 Mb ram, natomiast 7 bierze 550 - 800

- metin będzie odpalony raczej w godzinach nocnych, 1 proces, czasem jakieś forumowe "dodatki" :)

I tu pojawia się pytanie, wiem, że ten sprzęt się nie nadaje :D lagi są okrutne nawet na pustych mapach i ch w godzinach nocnych, przy 800x600 :D

Jak ustawić opcje systemowe i grafiki w grze aby była jak najlepsza wydajność ?

Czy da się podmienić tekstury na takie które by wymagały mniej wydajnego sprzętu ? :D

ew. jakiś program który nieco obniży te wymagania :)

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Witam,

Czy jest jakaś możliwość ruszenia metina na słabszym sprzęcie, chodzi mi o Samsunga N210:

- Ram 1 GB DDR2

- Internet 6 MB/s

- WinXP Prof / Win7 Prof - mam zainstalowane oba, na czysto XP "zżera" 150 - 300 Mb ram, natomiast 7 bierze 550 - 800

- metin będzie odpalony raczej w godzinach nocnych, 1 proces, czasem jakieś forumowe "dodatki" :)

I tu pojawia się pytanie, wiem, że ten sprzęt się nie nadaje :D lagi są okrutne nawet na pustych mapach i ch w godzinach nocnych, przy 800x600 :D

Czy da się podmienić tekstury na takie które by wymagały mniej wydajnego sprzętu ? :D

Co do tego ja polecam ci zainstalować jednego windowsa i będzie to Windows XP Profesional - zmniejszy obciążenie komputera i metin2 na tych wymaganiach powinien hulać ci bez problemu ! Zrobiłeś wielki błąd z instalacją oby dwóch systemów. Tak się nie robi bo to jest lipa i nie potrzebnie psujesz sobie komputer. POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

1. Zainstaluj najlepiej Windowsa XP Mini - to jest to samo co zwykły XP, tylko ma wycięte różne zbędne rzeczy żeby ładnie śmigało na starszych kompach (ma wycięte: gry, styl systemu win xp i pare innych zbędnych pierdół)

2. Potem zainstaluj SP2/3

I powinno wszystko ładnie śmigać :P

A jak nie to zainwestuj w nowego procka, najlepiej 2.8GHz - ja takiego mam i metek mi w ogóle nie laguje, a reszte sprzętu mam 100x gorszą od twoich B)

z8316395X,Mafia-2.jpg

Jak jesteś mądry to daj

delete.png a jak jesteś głupi to daj add.png

A jak jesteś peda* to nie dawaj nic

Opublikowano

Witam,

- Ram 1 GB DDR2

- Internet 6 MB/s

Powyłączaj zbędne procesy i usługi w menadżerze zadań.

Teksturek które " zmniejszają wymagania " nie ma i nie będzie.

Spróbuj ustawić prorytet na wysoki ( metka )

P.S jakie masz łącze ?

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

trochę cie może ścinać na eventach ewentualnie m1 w południe ;P

Ps. ruszysz tym sprzętem metina spokojnie ;) polecam uruchamiać z WinXP Prof

Opublikowano

Posiadanie Dwóch systemów chyba nic nie psuje ?

Nie chce formatować kompletnie dysku - stracę recovery, a z tym to już same problemy, są dwie partycje oddzielne.

A jak nie to zainwestuj w nowego procka, najlepiej 2.8GHz - ja takiego mam i metek mi w ogóle nie laguje, a reszte sprzętu mam 100x gorszą od twoich
jak w małego upchanego netbooka włożę, procesor 2,8 GHz ? :D i wątpię, żę masz gorszą kartę grafiki, to jest zintegrowana GM3150 - netbookowa wersja karty, specjalny netbookowy procesor, tu wszystko jest ograniczone i słabe. :P I jak już pisałem, lagi nie są tylko w m1 w południe, o 3 w nocy na pustym ch4 też są :P, na 7 po 15 minutach gry wszystko się zacina i koniec ;D,

Internet 6 MB/s , czasem trochę wolniej, ale w domu na 356kB/s normalnie mi chodzi metin (5 - 6 sztuk ) dlatego myślałem, że przez podmianę tekstur jakoś ogarnę problem z mało wydajnym sprzętem . Np to co było kiedyś ?

A na czysto bez metina windows XP nie bierze zbyt wiele zasobów, więc nie mam po co bawić się w XP Mini itp. Jest SP3, system jest w pełni oryginalny - tak 7 jak i XP, więc i aktualizowany na bierząco.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...