Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd Podczas Łączenia U Kolegi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przechodzę odrazu do rzeczy, a mianowicie:

mam następujacy problem- mam Windowsa 7 i zalozylem priv serva. Wszystko pieknie, po poradniku, zrobilem sobie konto, dalem gma, wbilem do gry i ok. Ale gdy chcialem, zeby moj kumpel zagral wystapil problem: pojawia sie u niego blad podczas laczenia. Kumpel jest w sieci, porty odblokowane. Nie mam pojecia o co chodzi. Z tym problemem spotykam sie juz po raz kolejny- kiedys zalozylem server na plikach sui i bylo to samo (tym razem zalozony na rain'ie). Czy ktos wie, o co moze chodzic ?

PS: gdy zalozylem server u tego kumpla na kompie, to ja moglem sie logowac. Neta mamy od tego samego uslugodawcy, z tym, ze kumpel na Win XP.

Mozliwe, ze istnieja u mnie jakies zabezpieczenia w kompie, ktore nie pozwalaja zalogowac sie kumplowi ?

Z gory dziekuje za odp !

(+)

Opublikowano

Spróbuj wyłączyć Zaporę Windows w Panelu Sterowania

Jeżeli nie pomoże to tak jak @up może masz modem albo router ^^. ?

Opublikowano

PPoE ? ;D mozesz jaśniej? Bo ja niezbyt sie znam na tym ; D

Zauwazylem jeszcze jedno: poprzednim razem, jak zakladalem ten serv i mi nie dzialalo, to przegladalem wszystko po kolei . No iiii zobacyzlem, ze jak juz wszystko bylo ok, ja sie laczylem( no ale kumpel nie mogl) to po wylaczeniu serva i wlaczeniu go ponownie : logowalem sie i wchodziłem w sysinstall-> conf->networking-. interfaces no, no i tam nie zapisuja mi sie pola z IP z koncowka 100 i pole 255.0.0.0 . No i teraz tez to sprawdzilem i te pola sa takie jak byly domyslnie, nie zapisuja sie u mnie.

(+)

Opublikowano

Ja też miałem ten problem i wlasnie mi sie włącza już moj drugi serw. I na poprzednim chcialem zagrac z bartem i dalem mu spolszczenie i mu tez sie pokazywal blad podczas laczenia z serwerem. POmocy!

exy2.jpg