Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Postawić Serwer Plemion Do Gry Na Www [No-Dslan][No-Haimachi]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem , że napisze ten poradnik , ponieważ wypłynęła informacja jak to zrobić to za chwilę ktoś napisze poradnik i sobie przywłaszczy pomysł.

Postawisz tak serwer no-haimachi no-dslan. Po prostu można grać w internecie

UWAGA !! NIE WOLNO ZAKŁADAĆ SERWERÓW TYM SPOSOBEM JEST TO NIELEGALNE I JA NIE ODPOWIADAM ZA EW. GŁUPOTĘ LUDZI KTÓRZY POSTAWILI TAK SERWERY. ZAKŁADASZ SERWER NA SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I TY PŁACISZ KARY ZA ZAŁAMANIE DSLAN + PRAW AUTORSKICH.

W poradniku będę używał 2 pojęcia Windows na PC -to będzie stary windows. i Windows na VirtualBoxie -to będzie ten co zainstalujemy zaraz w startym windowsie.

1.Musimy załatwić płytę instalacyjną windowsa.

2.Instalujemy virtualbox i instalujemy na nim XP , jako kartę sieciową wybieramy VirtualBox Host-Only

3.W windowsie na PC konfigurujemy kartę birtualbox host-only

IP: 192.168.2.101

Maska 255.255.255.0

Brama: nic nie wpisujemy

4.W windowsie na virtualbox konfigurujemy kartę host only

IP: 192.168.2.102

Maska 255.255.255.0

Brama: 192.168.2.101

TUTAJ MACIE FILMIK JAK TO SKONFIGUROWAĆ + DSLAN http://www.speedyshare.com/files/24736232/DSLan.rar PW:123456

5.W Windowsie na PC uruchamiamy PortMap. Konfigurujemy :

plemina.jpg

6.Na windowsie na VirtualBox odpalamy serwer np. "AiOn"

7.W swoim routerze przekierowywujemy port 80 na IP swojego PC np. 192.168.1.101 (nie to IP z host only)

8.Rejestrujemy się na no-ip

Wchodzimy na stronę : www.no-ip.com i naciskamy "Create Account. (http://www.no-ip.com/newUser.php)",

Pojawia się formularz . Wypełniamy go według instrukcji na obrazku.

http://img510.imageshack.us/img510/47/noip1mp8.jpg

Po wypełnieniu naciskamy "I Accept. Create my Account",

Na nasz adres e-mail podany przy rejestracji zostanie wysłany link do aktywacji konta.

Klikamy na niego.(Znajduje on się pod zdaniem: "To activate your account please click the following URL:"),

Gratulacje ! Wasze konto zostało aktywowane ! Możecie się teraz zalogować używając adresu e-mail i hasła.

TWORZENIE DOMENY NO-IP

Klikamy po lewej stronie "ADD A HOST",

Postępujemy według instrukcji na rysunku:

noip2tk2.jpg

Klikamy "Create Host". Jeśli wszystko zrobiliśmy dobrze po ok. minucie domena będzie działać poprawnie,

Pobieramy Klienta (http://www.no-ip.com/downloads.php) Wybieramy system operacyjny!

Gratulacje ! Stworzyliśmy własną domenę no-ip ! Możemy być z siebie dumni !

KONFIGURACJA PROGRAMU

Instalujemy normalnie. Klikamy na "ducsetup" następnie 3x "Next".

Na samym końcu klikamy "Finish",

Logując się podajemy adres e-mail i hasło,

Powinna pojawić się nam nasza domena. Naciskamy na kwadrat obok buzi z okularami,

Jeśli all jest dobrze i odczekaliśmy 5 minut powinna pojawić się uśmiechnięta buzia. Buzia z rumieńcami oznacza że też jest dobrze zaś smutna oznacza że coś jest źle,

Gratulacje ! Skończyłeś swoje dzieło ! Masz właną domenę no-ip. ! Teraz zmienne ip już ci nie straszne!

Jeśli coś nie działa to oznacza że coś nie zostało dobrze zrobione.

9.Teraz wchodzimy na serwer przez np. :nazwa_waszego_hosta.no-ip.org

Postawiłeś serwer? Daj +++++++++++++++++++

Jesteś neokidem i nie rozumiesz ? Daj --------------

Licznik na dole świadczy o inteligencji naszej młodzieży

madoxlogo.jpg

Opublikowano

Tutorial chyba bardziej pasuje do działu Plemiona ponieważ chodzi tu właśnie o tą grę.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Tutorial chyba bardziej pasuje do działu Plemiona ponieważ chodzi tu właśnie o tą grę.

Nie. On wstawia normalny silnik plemion z pewnym dodatkiem -- jak zrobić aby koledzy mogli na nim zagrać. Dział trafiony.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jeśli mam własną domene i serwer przypuśćmy np www.bykdzik.pl to jak wtedy założyć serwer, wydaje mi się że poprzez połączenie przez ftp. Jeśli jest ktoś w temacie proszę o wypowiedz albo jakiś poradnik jak to zrobić. Niechce zeby komputer chodzil 24/7, chce zeby server smigał na moim serverze wykupionym

Pozdrawiam

Opublikowano

@Majkel8

Poleciał raporcik za spam. Takie rzeczy na pw!

@top

Plus poleciał. Ładnie przejrzyście. Zdjęcia... Dodaj kolorki.

@PieSX

Popracuj nad kulturą... W tym dziale widzę, że wyzywasz innych użytkowników. Od teraz każda obraza będzie raportowana.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

A co krycha1996? spytałem się wolno mi jestem w demokratycznym kraju ..

Nie mam pomysłu na sygnaturę. ;-)

Opublikowano

@Majkel8

Można, ale na pw. Bo co do tematu ma:

szutek - podaj mi stronke na pw..

Chyba nic...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...