Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Czasowy Ban

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, może mi ktoś powiedzieć jak zrobić czasowego bana,

zastanawiam się też czy da się zrobić tak, aby bezpośrednio w grze banować ludzi np w taki sposób :)

/ban_nick_czas 

nick - zamieniamy na nick gracza

czas - czas bana w godzinach *0 to perm

bardzo by to pomogło mi i na pewno innym administratorom , a wiem, że jest to możliwe :)

Nie wiem czy prefiks dobry, jeżeli zły proszę o zmianę :P

znalazłem coś super fajnego :)

aczkolwiek to:

http://www.youtube.com/watch?v=ziNp6BHEzmY

takie coś by było by w 100% zadowalające :)

więc baardzo proszę o napisanie takiego questa ;)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

do banowania czasowego wystarczy odpowiednie zapytanie do mysql

UPDATE account.account SET availDt='czas do kiedy zbanować' WHERE login = "login"

EDIT: sry za double post, lag

Opublikowano

a po nicku, zamiast loginu, i w navi takie coś trzeba włączyć tak ?

chyba rozumiem, ale mi bardziej chodziło o skrypt taki, żebym se na stronce wygodnie wpisał :

nick:

czas bana:

powód bana:

dostałem od kolegi takie wskazówki, jak to zrobić questem po stronie serwera, takim itemkiem, klikasz na niego i wpisujesz kogo zbanować, potem następne okienko, powód bana. potem następne czas bana potem kolega o nicku wywala i dostaje, że konto zostało zablokowane :)

oto kolegi wskazówki :)

z poziomu questa wywołuję skrypt php do którego przekazuję parametry, np.

system("php /home/ban.php Nick powod czas")

w pliku questfunction dodaję linijkę "system", a w pliku questlib dodaję:

function system (v)
os.execute(v)
end

Następnie wystarczy napisać skrypt php, który na podstawie otrzymanych danych zbanuje konto.

może mi ktoś to rozszyfruje i napisze dokładnie co i jak , ja oczywiście dam plusików lub minusików ile tylko zdołam do końca roku :)

oczywiście KAMER ma plusiki :)

znasz się na rzeczy :)

WTF dałem ci plusiki, a poznikały :O

ktoś cię zminusował jakiś noobek :O

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Czyli klikam na tabele Account, klikam QWERY, new qwery

daje tam np:

Select account_id from player where name='rain' otrzymujesz id<nie login>

i konto "rain" zostanie zbanowane

czy:?

UPDATE account.account SET availDt='2011-01-01 15:00:00' where name='rain' otrzymujesz id<nie login>

czyli konto rain zostanie odbanowane 1 stycznia 2011 roku o godzinie 15:00

dobrze myślę ?

to teraz niech mi ktos to zautomatyzuje do php i questa, będe baaardzo wdzięczny w postaci ++ do końca roku :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Czyli klikam na tabele Account, klikam QWERY, new qwery

daje tam np:

Select account_id from player where name='rain' otrzymujesz id<nie login>

i konto "rain" zostanie zbanowane

czy:?

UPDATE account.account SET availDt='2011-01-01 15:00:00' where name='rain' otrzymujesz id<nie login>

czyli konto rain zostanie odbanowane 1 stycznia 2011 roku o godzinie 15:00

dobrze myślę ?

to teraz niech mi ktos to zautomatyzuje do php i questa, będe baaardzo wdzięczny w postaci ++ do końca roku :)

Jaki jest sens robienia czegokolwiek jak nie myślisz?

Po Select account_id from player where name='rain' otrzymujesz liczbę będącą id konta.

Wtedy przełączasz bazę na account i wykonujesz

UPDATE account SET status='BLOCK' WHERE id='TA LICZBA'

ew. z tym availtdt, jak kto woli.

Opublikowano

Banowanie czasowe umozliwi tobie GameMasterPanel II

http://www.mpcforum.pl/topic/161921-tutdowngame-master-panel-ii/

bardzo przydatny program banujesz kogos a pozniej istnieje mozliwosc odbanowania xD swietny program by Bambus3k

6f1dcb68ed09a089.jpg
Opublikowano

jego program jedynie umożliwia Perm bana, czasowego się nie da chyba, że budzik se ustawie, kiedy go odbanować :D

a co do Xavi, powiedz mi jaki ma sens taka zabawa w jakieś durne komendy nie komendy wpisy i prapranina, aby kogoś zbanować....

nie ma żadnej, ja potrzebuje prostej odpowiedzi :)

twój sposób by mi zajął na zbanowanie jednego gracza z 5 minut, a wiem, że są panele do banowania w ciągu nie więcej niż 20 sekund..

ale i tak dziękuje wam za pomoc i czekam dalej :)

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

jego program jedynie umożliwia Perm bana, czasowego się nie da chyba, że budzik se ustawie, kiedy go odbanować :D

a co do Xavi, powiedz mi jaki ma sens taka zabawa w jakieś durne komendy nie komendy wpisy i prapranina, aby kogoś zbanować....

nie ma żadnej, ja potrzebuje prostej odpowiedzi :)

twój sposób by mi zajął na zbanowanie jednego gracza z 5 minut, a wiem, że są panele do banowania w ciągu nie więcej niż 20 sekund..

ale i tak dziękuje wam za pomoc i czekam dalej :)

Nikt nie napisał, że te zapytania są do ręcznego wykonywania.

Podałem zasadę na jakiej działają właśnie te skrypty do banowania w te kilka sekund - mając te zapytania każdy jest w stanie skleić "panel" do banowania.

Opublikowano

Jeżeli każdy to potrafi to napisz mi jak to napisać i już, nie każdy zna się jak ty....

bo jak każdy by se napisał, a ja nie potrafie to chyba co?

cenne by to nie było...

@DOWN

Pozdro myślisz, ze ja będe specjalnie dla tego pół roku siedział i uczył się napisać jakiś głupi skrypt...

ehhh jesteś w błędzie, poco niby jak są osoby które już to posiadają, a gdy łatwo to napisać, to mogli by się podzielić ?

chyba nie bo polacy to takie samoluby, że wszystko by chcieli dla siebie, Niemcy, Holendrzy oni się dzielą co mają a nie jak wy, wszystko tylko dla siebie....

a po2 ja nie napisałem tematu, aby taki jak ty spamił mi tu, że mogę se to napisać sam, więc raportuje twojego posta i niech zdecyduje moderator, pozdr

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

No to czas się nauczyć, a nie czekać na gotowe. Dziwne podejście macie na tym forum, zamiast próbować samemu zrobić, zrozumieć jak to działa to czekacie na gotowe B)

W każdym razie, co miałem napisać w tym temacie to napisałem, czekaj, może ktoś to napisze za Ciebie.

pozdr.

Gość Offensive
Opublikowano

Kamera skrypt wydaje się sensowny.

Banuj panelem by Bambus3k i zapisz sobie daty w kalendarzu ;)

A to banowanie z Gry jest pozbawione sensu ...

Opublikowano

Kamera skrypt wydaje się sensowny.

Banuj panelem by Bambus3k i zapisz sobie daty w kalendarzu ;)

A to banowanie z Gry jest pozbawione sensu ...

Z jakiego powodu pozbawione sensu? :)

Działa, umożliwia obsługę powodów banów(do pręgierza, na stronę etc.), dokładne daty wygaśnięcia i zarządzanie blokadami(oddzielna tabela banów z całą historią banów kont)

Gość Offensive
Opublikowano

W innym sensie.

Na plikach english jest banowanie z gry, które wcale nie działa ;)

Opublikowano

XaviPrawdziwy

ja myślę, że ty to z epvp, i nie chcesz nam udostępnić,

a przekonasz się za tydzień dwa, każdy to będzie miał.. więc

poco te twoje gadanie, że to .że tamto, jak byś miał to podzielił, jak nie chcesz się pozielić, to nie pisz w moim temacie, proste ;)

ja dalej czekam na odpowiedź, bo dalej nie mogę tego rozkminić :P

a SMS shopa już zrobiłem, jeżeli mi ktoś pomoże z tym udostępnie go z pełnym poradnikiem i szablonami, więc warto xD

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

jest to mozliwe mozna dodac komende w pliku Game nadajaca odpowiednie zapytanie lecz nie wiem jakie dokladnie to bedzie

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

XaviPrawdziwy

ja myślę, że ty to z epvp, i nie chcesz nam udostępnić,

a przekonasz się za tydzień dwa, każdy to będzie miał.. więc

poco te twoje gadanie, że to .że tamto, jak byś miał to podzielił, jak nie chcesz się pozielić, to nie pisz w moim temacie, proste ;)

ja dalej czekam na odpowiedź, bo dalej nie mogę tego rozkminić :P

a SMS shopa już zrobiłem, jeżeli mi ktoś pomoże z tym udostępnie go z pełnym poradnikiem i szablonami, więc warto xD

Nie rozumiem Cię; z żadnego epvp tego nie mam, sobie napisałem, bo to jest proste, ale gotowca nie dam z prostej przyczyny - nie rozdaję questów ze swojego serwera na lewo i prawo.

Pisałem w Twoim temacie, bo chciałem udzielić wskazówek, no ale jeżeli masz podejście gówniarza i chcesz albo gotowe, albo w ogóle to już nie moja wina.

Co do sms shopa to szacun, chyba jako jedyny to potrafisz :)

Nie unoś się kolego, chciałem udzielić wskazówek, no ale jeżeli chcesz gotowca to sobie napisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...