Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] - The Virtual Machine Could Not Be Started Because There Was Not Enough Memory Available On The Host.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

To mój pierwszy tutek, więc proszę o wyrozumiałość.

Mam 65% pewności, że zadziała to u Ciebie.

The virtual machine could not be started because there was not enough memory available on the host.

A więc to jest nasz błąd? To mam dobrą wiadomość, bo już nie. Sam jeszcze dziś go miałem, lecz samo słowo RAM do mnie przemówiło.

Pobieramy program RamCleaner: http://www.pobieralnia.org/plik-2324-ramcleaner.html

Skana nie daję, bo jest to znana nam strona ;).

Możemy także się obsłużyć innym programem do zwolnienia pamięci RAM, ale ja używam tego. Z instalacją (mam nadzieję) sobie poradzicie. Włączamy program i przechodzimy na zakładkę RAM:

ramcleaner-1.png

W części "Free Memory" przesuwamy suwak, najlepiej najdalej na prawo. Klikamy "Clean now!" i czekamy aż operacja zostanie wykonana. W tytule okna powinno pisać "X MB is free", gdzie X przyjmuje wartość większą niż daną w konfiguracji serwera.

Przykładowo:

X - wartość w okienku;

Y - wartość podana w Virtual PC;

Wymaganie jest następujące: X>Y, lub X=Y, co mniej polecam.

Dziękuję.

Poradnik jest napisany przeze mnie, mój nick na priv-metin2.pl to "Gitek ;D", także nie jest to plagiat.

Wersja Video.

http://www.youtube.com/watch?v=TfqRgZdF70o

Nagrywałem HyperCam'em, z tego powodu na końcu dźwięk gubi swój moment...

Może i się znam trochę na grafice i też nie przepadam za Bieber'em, nie czuję się zobowiązany robić zaraz o nim głupią sygnaturkę.

Nie zamierzam robić swojej sygnaturki w sposób graficzny, gdyż jest to dzisiaj... mało oryginalne?

Opublikowano

Zarąmbiście, ale mi się raczej nie przyda bo ram trochę mam i gdy włączę serwer mogę robić to co robiłem.Ale dla tych co mają gorszy komp to się przyda.Dam ci +

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No tak jest wszystko ok . ale wlasnei mi sie trial skonczyl i trzeba 80 zl zabulic ... jak wiesz co z tym zrobic pisz na gg 11334284

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...