Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[align=center]logo.png[/align]

Chcieliśmy zaprosić was na nasz projekt. Idą święta, nie ma co robić więc postanowiliśmy wykorzysta ten czas i zrobić coś porządnego. Postawiliśmy na serwer i sieć portalów dyskusyjnych. Nie chcemy robić tu czegoś od razu porządnego, tak jak jest napisane w naszym logu zieloną barwą " Bo liczy się zabawa ". Chodzi nam o to że 80% naszej pracy przeznaczymy na rozwój serwera. Nie mamy zamiaru zaczynać z porządnym skryptem. Już niebawem wystartujemy na podstawowej mapie Godfather. Jak dla nas te całe panele na stronach nie mają znaczenia. jeżeli ktoś już trochę gra w sa-mp' to na pewno pamięta jak się grało na starym h-rp. Bez paneli podstawowa mapa, ale atmosfera zarąbista. My chcemy zrobić to samo, już nie ma takich serwerów które wszystko stawiają na atmosferę gry. Większe projekty to maszyny do zarabiania kasy i nic więcej. No ale mam nadzieje że zbierzemy fajną grupę ludzi z którą gra będzie miała sens.

[align=center]mapa.png[/align]

[align=center]gm.png[/align]

Tak jak pisałem w poprzedniej informacji game mod będzie prostym skryptem Godfather, nie chcemy nic specjalne bo to nie mam być serwer do zarabiania kasy. Nie wykluczam kont premium iż musimy z czegoś opłacić serwer, ale to potem. Wczoraj przetestowaliśmy razem z 2 skrypterem parę map i dzisiaj okaże się na jakiej będziemy pracować. No ale co w niej mamy zamiar wstawić?[/align]

[align=center]Mapa powinna zawierać:

System pojazdów

( Pojazdy można kupić w salonie samochodowym. Do pojazdu dostajemy kluczyk bez którego nie możemy odpalić auta. Auta możemy naprawić u mechanika tak jak kiedyś w San Fierro było na h-rp )

System przedmiotów

( Ładny system opracowany w gui, będzie można unieść jakąś ilość produktów, dajmy max 22kg. Przedmioty możemy kupić w sklepie itp. )

System biznesu/organizacji/frakcji

( Prosty i przejrzysty system oparty na oknach gui, będzie można sprawdzić ile dziennie pieniędzy wam przybyło, ile macie członków, itp. Lider będzie miał okno gui do zapraszania nowych osób bo biznesu/organizacji/frakcji jak i ich wypraszania. )

Reszta systemów takie jak tworzenie biznesów, organizacji, frakcji, nadawanie liderów, pojazdów, tworzenie interiorów i domów to wszystko dynamiczne. Tak jak pisałem nic skomplikowane prosty system.

Co do biznesu/organizacji/frakcji wypłatę dostajemy od szefa a nie tak jak na innych serwerach na konto o 4 rano. U nasz szefowie biznesu/organizacji/frakcji muszą napisać prośbę o dotacje które dostają raz w tygodniu. Mają się po nie osobiście zgłosić do burmistrza w ustalonych przez niego godzinach, po czym mogą dać wypłatę swoim pracownikom. Osoby chcące założyć biznes będą miały małe ułatwienie, iż mogą się zgłosić do burmistrza o dofinansowanie, jeżeli uda im się go przekonać dostaną 15.000$ na budynek i rozruch przedsięwzięcia.

[/align]

[align=center]Cała rozgrywka dzieje się w Palomino Creek, w oby miasteczkach. Dzięki czemu możemy wszyto fajnie rozmieścić. Jedna część miasta to targowisko a druga osiedle miejskie.

Mam nadzieje że nasz plan wam się podoba i będziecie chcieli tak grać " Bo liczy się zabawa" [/align]

Na koniec chciałem dodać, że są jeszcze wolni liderzy.

[align=right]Pozdrawia ekipa Infinite Role Play[/align]