Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakrzywienie tekstur - problem z nimi zwiazany.

XXXSefanXXX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki maly problem jak widac na screenie jest to tak jakby zakrzywienie tekstur. Zdarza mi sie to nie pierwszy raz a na dodatek na roznych sterownikach. Nie jest to codziennie na tej samej mapie. Czasami bywa tak ze nie spotkam sie z tym tzw. zakrzywieniem tekstur przez tydzien.

screen:

post-13434-1233340192_thumb.jpg

Jesli temat byl to przepraszam. Za pomoc z gory dziekuje.

hghght.png

Opublikowano

Tak sie sklada ze juz nie pierwszy raz mi sie to zdarza. Reinstal nie pomaga. Te tzw. zakrzywienie tekstur juz mialem dluzszy czas temu a od tego czasu mialem pare razy format i reistalowalem WR

@UP : Przecierz napisalem ze na roznych sterownikach to sie dzieje. Instalowalem oryginalne sterowniki co dostalem z komputerem oraz rozne z omeadrivers.

Aha zapomnialem dodac to jest warrock philippines. Ale na warrock international to samo sie dzieje.

EDIT:

Mam takie przeczucie ale niewiem czy to jest mozliwe ze to cos w stylu niewczytania sie mapy dokladnie. Jest to mozliwe?

@Down : To niema nic do rzeczy. Reinstal byl nieraz, a zmiana rozdzielczosci niewiem co ma pomoc ale jak gralem na starym monitorze to gralem na rozdzielczosci 1280x1024. Teraz natomiast gram na rozdzielczosci 1600x1200. Nie widze roznicy pomiedzy zmiana rozdzielczosci, poniewaz zarowno na 1280x1024 a 1600x1200 byly i sa te zakrzywienia.

@2x Down : Radeon 9550

@3x Down : Co do detali to na BG gram na low zeby nie przycinac. Sprawdzalem mam ustawione. Mozliwe ze wtedy gralem na high ale nie sadze.

PS. : To sie dzieje tylko na duzych mapach. Najczesciej wlasnie paragony i thaumuggi. ;p

hghght.png

Opublikowano

to napewno nie od karty graficznej i nie wina sprzętu - spójrzcie na samą wodę, to jest na high detail. Rada ode mnie - zmień rozdzielczość na 1300 ileś na ileś, kolory na 32 bit.

d23735233b786cb5.jpg

Dołącz do nas! :)

Opublikowano

W zasadzie jakos strasznie mi to nie przeszkadza. Zawsze moge wyjsc i wejsc. Wtedy problem znika, zapewne jest to cos takiego jak niedoczytanie sie dokladnie mapy. Temat mozna zamknac. Jakby ktos wpadl na jakis pomysl, lub sie z tym spotkal i sie tego pozbyl, to prosze o PM albo napisac w temacie.

hghght.png

• Dodaj nową pozycję...