Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co Do Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie! mam do was pytanie gdyz znajomy robi mi serwer dla kilku set osob taki niby globalny ale prywatny i dedykowany. ale robiac samemu mam problem gdyz ja stawiam taki serw jest gites ale mam kilka problemow jak by ktos wiedzial na 100% co mam zrobic z tym prosze o pomoc a więc:

1. portmap- porty itp < dodam ze chce miec takze "zombie" mape, więc z tym wlacznie>

2. jak i gdzie wgrac mape zombie? i zebyb ylo widac moby itp

3.jak zrobic serwer bez hamachi < ogolnie globalny. czy trzeba innego clienta spolszczenie itp>

4. jak zrobic profesjonalną strone z rejestracja.

5.jak musze miec net by zagralo do 1000 osob. wysylanie i odbieranie danych

6. co zrobic by miec epickie bronie nie tylko na 80lv ale i wiecej az do 120 < wgl poszukuje tego pliku z tymi broniami > i by byly widoczne.

7. jak "hurtowo" czyli razem zmienic np drop czy exp zmienic wszystkim graczom na raz

9. czy da się cos zmienic < np zmienic raty expa> i by sie one zmienily bez restartu serwera tylko np po wylodowaniu graczy.

10. wasze wskazowki dotyczace gry, serwera itp

11.co z teleporterem ? nie wiem czy to wina portmapa ale buguja sie w nim postacie

12. bez problemu telportacji jak odbugowac postacie np po DT albo cos by je przenosilo do m1 czy cos

jak bym czegos zapomnial napisac w pkt 10 i prosze pisac by pkt na ktory sie wypowiadamy pisac przez wypowiedzia.

za kazda DOBRA pomoc chętnie dam konto na serwerze VIP czyli jak ktos bedzie chcial np Hwang albo 1,5kkk tylko prosze o pomoc. dziękuje z gory daje + oraz jak vipa

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

witajcie! mam do was pytanie gdyz znajomy robi mi serwer dla kilku set osob taki niby globalny ale prywatny i dedykowany. ale robiac samemu mam problem gdyz ja stawiam taki serw jest gites ale mam kilka problemow jak by ktos wiedzial na 100% co mam zrobic z tym prosze o pomoc a więc:

1. portmap- porty itp < dodam ze chce miec takze "zombie" mape, więc z tym wlacznie>

2. jak i gdzie wgrac mape zombie? i zebyb ylo widac moby itp

3.jak zrobic serwer bez hamachi < ogolnie globalny. czy trzeba innego clienta spolszczenie itp>

4. jak zrobic profesjonalną strone z rejestracja.

5.jak musze miec net by zagralo do 1000 osob. wysylanie i odbieranie danych

6. co zrobic by miec epickie bronie nie tylko na 80lv ale i wiecej az do 120 < wgl poszukuje tego pliku z tymi broniami > i by byly widoczne.

7. jak "hurtowo" czyli razem zmienic np drop czy exp zmienic wszystkim graczom na raz

9. czy da się cos zmienic < np zmienic raty expa> i by sie one zmienily bez restartu serwera tylko np po wylodowaniu graczy.

10. wasze wskazowki dotyczace gry, serwera itp

11.co z teleporterem ? nie wiem czy to wina portmapa ale buguja sie w nim postacie

12. bez problemu telportacji jak odbugowac postacie np po DT albo cos by je przenosilo do m1 czy cos

jak bym czegos zapomnial napisac w pkt 10 i prosze pisac by pkt na ktory sie wypowiadamy pisac przez wypowiedzia.

za kazda DOBRA pomoc chętnie dam konto na serwerze VIP czyli jak ktos bedzie chcial np Hwang albo 1,5kkk tylko prosze o pomoc. dziękuje z gory daje + oraz jak vipa

1. Wystarczą porty z configów: 11002 13000 13002 13003 13004 13006 13061 13099

2. Jest od tego tutorial na mpcforum

3. j/w, wystarczy spol, ale może być i klient.

4. był temat na forum

5. nie samym netem żyje serwer, ale i przetwarzaniem procesora oraz szybkością ram. co ci po necie, jak procesor nie nadąży z przetwarzaniem informacji? taki serwer na komputerze nigdy nie powstanie

6. trzeba mieć odpowiednie pliki w kliencie żeby je widzieć.

7. do konsoli w navicat wklepujesz "update player.mob_proto set gold=gold*2;"

za * mogą być wprowadzone różne operatory matematyczne - + - * / a Tut o wgrywaniu tego gdzieś był

9. tak, wystarczy wpisać w grze /reload proto

10. Moja rada bardzo krótka, najpierw metin potem wódka :D

11. Może masz zbugowane mapki

12. pisz mniej chaotycznie, nie idzie zrozumieć o co ci chodzi

57199140501148694665.png