Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o zrobienie czegoś takiego aby wysyłajac komuś jednego linka otworzyly mu sie 2 strony - ew. 1 na chwile i odrazu druga.

Czy jest to wogóle możliwe ?

Opublikowano

Niie do konca jasno chyba to wytlumaczylem. Chodzi mi o cos takiego ze mam linka np. costam.pl i po kliknieciu w tego linka osobie otworzy sie strona wp.pl i onet.pl a jeszcze lepiej wp.pl na 1sekunde i przekieruje na onet.pl

Bo do tego co napisales chyba musze miec wlasna strone ktora bedzie przekierowywala.

Czyli wogole najlepiej i najszybciej jakis serwis w ktorym stworze darmowa albo platna domene po ktorej kliknieciu otworza sie strony ktore wczesniej podam ze maja sie otwierac

Opublikowano

@UP

Inaczej się nie da, bo nikt nie zrobił takiej stronki (ja nie widziałem).

Musisz to wrzucić na swój host ^ ^

Wygląd mnie pierdoli, tak samo jak reputacja i twoje zdanie...

Opublikowano

@UP

Inaczej się nie da, bo nikt nie zrobił takiej stronki (ja nie widziałem).

Musisz to wrzucić na swój host ^ ^

Ok zrobilem swoj host. mam nazwe strony co teraz umiescic w html aby po wejsciu na te strone przekierowywala na sekunde na inna i po sekundzie na jeszcze inna ?

Zrobilem tak - to przekierowuje na inna ale tylko na jedna

<meta HTTP-EQUIV="REFRESH" content="0; url=http://www.yourdomain.com/index.html">

inny pomysl otwiera 2 strony ale dopiero po kliknieciu w "go to website"

<a href="http://www.hackforums.net" onclick="window.open('http://www.youtube.com/','newwin');">Go to website</a>

A co zrobic aby otwieralo 2 strony automatycznie i 1 z nich zamykalo po sekundzie ?

Opublikowano

Javascript. window.open, windows.close. Poszukaj, bo na pewno nie będę robił tego za Ciebie.

Edit: niektóre przeglądarki blokują wyskakujące okna, jeżeli gość takiej używa, to masz problem.

Wtedy możesz co najwyżej przekierować za pomocą

<?php header( "Location: www.na-te-strone-cie-przekieruje.pl" ); ?>

W razie wątpliwości pisz. Jeżeli nie poszukasz a zaczniesz truć dupę, to gwarantuję, że nie pomogę.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Javascript. window.open, windows.close. Poszukaj, bo na pewno nie będę robił tego za Ciebie.

Szukam przyjacielu szukam ... tylko jak ktos sie na tym nie zna to i tak sukces ze zalozylem strone i edytuje index.html i ze wogole udalo mi sie uzyskac jakiekolwiek przekierowanie.

Czy jave moge uzyc normalnie edytujac plk index.html ?

Opublikowano

większośc przeglądarek ma juz blokade przekierowń pod inne adresy niż kliknięty i w razie takowego w przeglądarce pojawi się pytanie albo link redirektu zostanie ignorowany

najpierw użyj jakiegoś kursu html albo tworzenia stron w php a dopiero potem myśl nad rozwiązaniem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

większośc przeglądarek ma juz blokade przekierowń pod inne adresy niż kliknięty i w razie takowego w przeglądarce pojawi się pytanie albo link redirektu zostanie ignorowany

najpierw użyj jakiegoś kursu html albo tworzenia stron w php a dopiero potem myśl nad rozwiązaniem

Ja nie mam czasu na kursy .. musze to miec za 30minut :P :P Dla was to jest przeciez pare sekund.

W javie znalazlem juz taki sposob:

<script type="text/javascript">

<!--

window.location = "wp.pl"

//-->

</script>

tylko jak zrobic zeby po towraciu wp zamknal ja i otworzyl np onet.pl

Litosci :D

Opublikowano

Zły sposób chyba. Popracuj trochę, za darmo można dostać co najwyżej po pysku ;)

Moja wypas stronka

<script language='tekst/javascript'>

zmienna = window.open( strona) // otwierasz okno

zmienna.close // zamykasz okno

</script>

Tak to wygląda w teorii, nie piszę w javascirpt (java to co innego, nie myl).

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Taki skrypt zajął mi 2 linijki kodu. Dla Ciebie to jest minuta roboty, może dwie.

Edit: nawet IE7 blokuje wyskakujące okienko :) Nie da rady. Jedyne co, to możesz przekierować poprzez kod php który dałem wyżej. Plik musisz wtedy nazwać index.php

Opublikowano

Panowie .. siedze juz nad tym pol dnia. Czy naprawde komus kto sie na tym zna jest ciezko stworzyc 3 linijki kodu.

Rozumiem gdybym tu wpadl - chcial odpowiedz nic sie nie przykladajac ale siedze i kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby.

Pomozcie

Potrzebuje kodu obojetne czy bedzie to javascript czy html czy php ktory wpisze w index.* i po wejsciu na moja strone przekieruje kogos na wp.pl, wp.pl zamknie sie po sekundzie i przejdzie na onet.pl

Czytam wasze odpowiedzi ... szukam w googlach skladni window.close window.open .. przykladam sie ale mi nic nie wychodzi :(

Opublikowano

Panowie .. siedze juz nad tym pol dnia. Czy naprawde komus kto sie na tym zna jest ciezko stworzyc 3 linijki kodu.

Rozumiem gdybym tu wpadl - chcial odpowiedz nic sie nie przykladajac ale siedze i kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby.

Pomozcie

Potrzebuje kodu obojetne czy bedzie to javascript czy html czy php ktory wpisze w index.* i po wejsciu na moja strone przekieruje kogos na wp.pl, wp.pl zamknie sie po sekundzie i przejdzie na onet.pl

Czytam wasze odpowiedzi ... szukam w googlach skladni window.close window.open .. przykladam sie ale mi nic nie wychodzi :(

Edit:

Panowie i Panie wszem i wobec oglaszam ze mi sie udalo (chociaz moze nie do konca). Wszystko przez Google chrome. W IE wszystko dziala .. w Chromie nie .. wiec bym tak siedzial jeszcze 100 lat i do niczego nie doszedl .. dziekuje wam za podpowiedzi

stworzylem to ale nie dziala pod google chrome a pod ie kaze zaakceptowac okienko popup - moze macie jakis pomysl jak zmienic aby sie poprostu otwieralo (o ile sie da ze wzgledu na zabezpieczenia przegladarki) i zeby dzialalo pod chrome ?

<script LANGUAGE = "JavaScript" TYPE = "text/javascript">

adres = "www.wp.pl";

adres2 = "www.onet.pl";

var hOkno;

var hOkno2;

function otworz()

{

//otwieram okno

hOkno = window.open(adres, "hOkno", "");

hOkno2 = window.open(adres2, "hOkno2", "");

zamknij();

}

function zamknij()

{

setTimeout("hOkno2.close()", 100);

}

</SCRIPT>

</HEAD>

<BODY>

<script LANGUAGE = "JavaScript" TYPE = "text/javascript">

otworz();

</SCRIPT>

Opublikowano

poczytaj o chrome albo FF to sam zobaczysz że przeglądarki są specjalnie zabezpieczone przed takimi działaniami , nie mówię jednak że się nie da. warto poszukac skryptów cgi pobawi się z css

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Edit: niektóre przeglądarki blokują wyskakujące okna, jeżeli gość takiej używa, to masz problem.

Wtedy możesz co najwyżej przekierować za pomocą

<?php header( "Location: www.na-te-strone-cie-przekieruje.pl" ); ?>

W razie wątpliwości pisz. Jeżeli nie poszukasz a zaczniesz truć dupę, to gwarantuję, że nie pomogę.

Mówiłem, że blokują wyskakujące okna. Co do funkcji - za dużo kodu napisałeś ;) Popatrz:

http://dzban-lesny.ugu.pl/super.html

a kod stronki wiesz jak zobaczyć - masz tam malutki skrypt w js, do wykonania postawionych przez Ciebie zadać wystarczą 2-3 instrukcje.

o ile sie da ze wzgledu na zabezpieczenia przegladarki

I już sam sobie odpowiedziałeś. Ludzie często uważają, że odkryli amerykę, jednak przed nimi na takie same pomysły wpadały tysiące innych osób. Po prostu ktoś już dawno o tym pomyślał i zabezpieczył.

+ Dla Ciebie, za to, że sam szukałeś i że nie płakałeś, w odróżnieniu od setek debili na tej stronie. + Za to, że dałeś kod. Sieć jest z Ciebie dumna ;)

• Dodaj nową pozycję...