Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanko - Komputer

Baby Buns

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. W sobotę jadę do miasta popatrzeć za komputerami. I tutaj moje pytanko. Kupić jakiś już złożony czy dać istę części i do składania? Jeśli ta druga opcja to ile takie może trwać? Z góry dzięki za pomoc

@P.S. konfigurację komputera już mam ładnie rozpisaną na kartce jbc ^^

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

To 2, składnie kompa ze 2 godziny max trwa jeżeli są części i wszystko elegancko poukładają.

RAsfepN.png
Opublikowano

A czy taki kompiak będzie cool? :]

http://img408.imageshack.us/img408/930/dscf0048q.jpg

Opublikowano

Ja bym nie brał :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Ta karta sie grzeje i jest glosna ;]

A masz jakąś w takiej cenie, która jest lepsza?

Ja bym brał, tylko weź jakiś dysk twardy z przynajmniej 32mb cache bo ten ma 16.

Możesz też poczekać trochę i wziąć gtx 570, która jest podobnej cenie ale lepsza od 470.

RAsfepN.png
Opublikowano

@UP czekać nie mogę na gtx 570 bo ten komputer chodzi już ostatkami sił :D Napisanie tego posta zajęło mi jakieś 8 minut ;f

Opublikowano

Hmmm... teraz mówicie że do bani a jak mi podawaliście żebym właśnie takiego kupił to był cud, miód, malina. Więc nie wiem o wam teraz chodzi ;f

Opublikowano

Jak za ta cene jest dobrze, moglbys miec core i7 zamiast AMD ale za to karte graficzna gorsza, wiec ta konfiguracja jest dobra. Chociaz wzialbym dodatkowo jakis dysk SSD albo 10 000RPM na system.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Bierz to, tylko dysk kup 32 mb cache, nie słuchaj tych, co mówią, że karta jest zła. Możesz dokupić dodatkowe chłodzenie, jak będzie głośno to maty wyciszające.

Innym razem.

Opublikowano

O ja biorę podobny zestawik :P

btw. jaka jest różnica pomiędzy GTX470, który jest tu, a GTX460, który planuję zabrać ja? (cenowo jak się różnią, która lepsza)

Lepiej brać 2-rdzeniowego i5 (chyba, że po niewielkiej różnicy jest 4-rdzeń..) czy i3?

Jak potrzeba mogę wstawić tu moją konfigurację ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Czy komputer stacjonarny ma służyć tylko do grafiki? Mi się wydaje że nie. Wolę stacjonarny ponieważ moim zdaniem lepszy do gier i ogólnie nie lubię laptopów. Jeśli to pytanie nie było skierowane do mnie to przepraszam

Opublikowano

001hg.jpg

Moja konfiguracja... myślałem o dysku ew. 1TB i nie wiem czy nie lepiej wziąć i5-760 czy lepiej tego(duża jest różnica w cenie,jakości,wydajności?) i co z kartą grafiki?

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Makin, nie, nie nie. Koniecznie inna obudowa, ta jest nieprzewiewna, będzie się gromadzić w niej kupa kurzu. Nie bierz i5. Dopiero komputer za ok. 3,500, wtedy i5/i7. Weż Phenoma II X4, nie pamiętam modelu. Płytę też będziesz musiał zmienić ze względu na socket. Poproś w sklepie o odpowiednik z socket AM3. Ram też do kitu. HyperX to przereklamowane gówno. Poproś o corsaira bądź OCZ 4GB Low Voltage CL9. Sorka, że bez modeli dokładnych, ale nie chce mi się szukać.

Innym razem.

Opublikowano

Wez Phenoma x4 955 z rev. C3 i MSI 870-C45 ,a obudowe zmien na CM Elite 370.no i zalmana performe ^^

Opublikowano

zalman performa to chlodzenie ;pA zasilacz mozesz wziac Fractal Design Integra 500W.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...