Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Jak zrobić z filmu animację?

Krwawy Skalpel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym tutorialu opiszę jak przeconvertować plik video na animację gif*.

1.Pobieramy program "Video-AVI to GIF-JPEG"

2.Wypakowywujemy program, a następnie instalujemy. Po zainstalowaniu kopiujemy CRACK'A, i wklejamy w miejsce, gdzie zainstalowaliśmy program (potwierdzamy zamianę plików).

3.Teraz możemy włączyć program. Otwieramy film, który będzie convertowany. UWAGA!Najlepiej gdy film jest w małej rozdzielczości!!

4.Po otworzeniu filmu ustawiamy gdzie zacznie i skończy się nasza animacja |<--Set Start i Set End-->|.

t2pu3.png

5.Jeśli chcemy aby nasza animacja była dokładna zmieniamy ilość Frames czyli Klatek, zmniejszamy Latency(ms). UWAGA!Nie możemy przesadzać, ponieważ animacja będzie się zacinać.

t3as8.png

6.Teraz możemy zacząć convertować, klikając na Convert to GIF.

7.To już prawie koniec! smile.gif! Po lewej stronie mamy listę klatek; te, które wydają nam się zbędne możemy usunąć, zaznaczając je i klikając Remove Frame. Jeśli się rozmyślimy możemy przywrócić klatkę zaznaczając ją i klikając w Restore Frame.

t5sc7.png

8.Jeśli chcemy możemy zmniejszyć naszą animację zamieniając Best Quality na Smaller Size, lub używając Zoom, który znajduje się na lewo od Best Quality i Smaller Size.

9.Ostatnią rzeczą, która nam pozostała jest kliknięcie na Rebuild (W ten sposób zapiszemy zmiany), a następnie Save to GIF, aby zapisać naszą animację!

t7lj5.png

To już wszystko; Opisałem tu najprostrzy sposób, możecie się też bawić innymi opcjami programu, co dam wam fajny efekt! Proszę o zgłaszanie niedziałających linków, komętarze i ewentualne plusy smile.gif.

Poradnik by olekk1122

A tu są efekty programu oczywiście By Krwawy Skalpel

shrek2.gif

Opublikowano

No, no poradnik niczego sobie, ale ten gif na końcu jest ciut za długi i nie wstawiajcie go sobie do sygnaturek bo będzie strasznie mulił forum.

Opublikowano

przyda sie ale nie mogę ściągnąć tego programu może byś dał na megaupload?:)

95a062c8256b792f.jpg

Jeżeli Komuś pomogłem to nie obrażę się jak ktoś oceni mój post pozytywnie ;] (da mi punkt)!

Opublikowano

Get your own Premium-account now! Instant download-access! (Or wait 109 minutes) ^^

95a062c8256b792f.jpg

Jeżeli Komuś pomogłem to nie obrażę się jak ktoś oceni mój post pozytywnie ;] (da mi punkt)!

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...