Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Opłaca Się Zaczynać Grać W Wow?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nigdy w tę grę nie grałem tylko na trialu przez kila dni i musze powiedziec ze mi sie bardzo spodowała jednak prawie nic o niej nie wiem. z góry mówie że nie mam zamiaru grać na priv serwerach

1.Czy oplaca się zaczynać grę?

2. Jeżeli już zacznę to kupić tylko podstawke, czy wszystkie dodatki też? Wyszło już sporo dodatków także boje się że się w tej grze nie połapie

3.Gdzie znajde jakiś poradnik dla newbie gdzie będzie opisane co jest wartościowe co nie, gdzie expić. jak budować postać? i co najlepsze dla nowego gracza

4.Jeżeli będę chciał przedłużyć abonament to można to zrobić poprzez kupienie klucza w sklepie czy trzeba jakoś z ich strony?

5.Jeżeli będę miał tylko podstawke a inni gracze różne dodatki to będziemy grali na jednym serwerze. czy jest jakiś specjalny świat dla tych co mają poszczególne dodatki?

2060315012_a002786a08_o_89250106.jpg<---- zanim zaczniesz spamować w moich tematach pomyśl, co by Technoviking z Tobą zrobił
Opublikowano

AD 1. Opłaca w jakim sensie?

AD 2. Podstawka 60 lvl, tbc 70, wotlk 80, cataclysm 85

AD 3. Teraz wszystko się zmieniło, poradniki są przedawnione, w najbliższym czasie postaram się wrzucić lvling guide

Ale ogólnie z tym nie ma problemów - gdy bierzesz quest, wbijasz lvle, wypełniasz questy, dostajesz nowe questy nawigujące cię do innego miejsca.

AD 4. np keye.pl czy allegro - około 75 zł za 60 dni

AD 5. Wszyscy MOŻECIE grać na jednym świecie, jednak w całym wowie jest ponad 600 światów, więc nie gracie wszyscy na jednym, niczym się to nie różni jeżeli nie masz pełnego wowa z wszystkimi dodatkami, grasz na tym samym świecie co inni.

Polecam zacząć od 10 dniowego triala - 10 dni bonusowe.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano
AD 2. Podstawka 60 lvl, tbc 70, wotlk 80, cataclysm 85

A nie wystarczy kupić cd-key do cata i grać na globie (nie kupywać podstawy i dodatków, tylko pobrać)?

5.Jeżeli będę miał tylko podstawke a inni gracze różne dodatki to będziemy grali na jednym serwerze. czy jest jakiś specjalny świat dla tych co mają poszczególne dodatki?

Grasz na tym samym serwerze, co inni. Mając podstawę wbijesz tylko 60lvl i będziesz miał odblokowane to, co jest podstawie itd. Innych graczy z wyższymi lvlami będziesz widział.

1.Czy oplaca się zaczynać grę?

Jak nie jesteś fanem gry z serii diablo, to tak. (diablo 3 wychodzi za rok). Po premierze sporo osób przeniesie się na D3 (albo i nie).

Opublikowano

A nie wystarczy kupić cd-key do cata i grać na globie (nie kupywać podstawy i dodatków, tylko pobrać)?

To po co by cały czas w sprzedaży było TBC ? ;>

Jak nie jesteś fanem gry z serii diablo, to tak. (diablo 3 wychodzi za rok). Po premierze sporo osób przeniesie się na D3 (albo i nie).

Niet : D

userbarwb.png

Opublikowano

Jak dobrze budować postać i jaką polecacie dla początkującego? nie chce sobie zniszczyć postaci na starcie tak jak np w Metinie, że nie wszystkie skille powchodziły na 17 albo zły build

2060315012_a002786a08_o_89250106.jpg<---- zanim zaczniesz spamować w moich tematach pomyśl, co by Technoviking z Tobą zrobił
Opublikowano

nie chce sobie zniszczyć postaci na starcie tak jak np w Metinie, że nie wszystkie skille powchodziły na 17 albo zły build

7fa0af6055cd.png

Tu nie ma żadnego 'dawania w skille co level' jak w metinie i dobrze...

Każda postać jest zrównoważona, wybierz taką postać której styl walki Ci się podoba...

a Buildów szukaj na http://www.wowwiki.com/Talent_build

userbarwb.png

Opublikowano

20, ale aktywujesz triala i odrazu z reguły się aktywuje classica, żeby móc robić wszystko w grze whispy itd.

userbarwb.png

Opublikowano

Czyli polecacie najpierw zwykłego wowa bez dodatków aż się naucze grać? w sklepie jeżeli kupie to będę miał w środku clienta z płytą? mój internet to tylko 1mb/s więc ściągnie by było straszne

Opublikowano

Na początku to możesz na privie pograć, aż się nauczysz, tylko pamiętaj że privy do 3.3.5a max są, a global 4.0.3

Jak kupisz w sklepie to i tak ściągać będziesz musiał, chyba że kupisz wszystkie dodatki.

userbarwb.png

Opublikowano

Co niby będę musiał ściągać? dodatki? niby po co jak ich nawet nie kupie narazie

Opublikowano

Nie takim tonem do mnie synku, w WoWa gram nie od jutra więc się nie sprzeczaj i sprawdź sam.

userbarwb.png

Opublikowano

tak oplaca sie lecz tylko na globalu prywaty nie oddaja tego klimatu oraz sa bardzo zacofane w patchu sam sie przezucilem 2 dni temu z nexusa na globala bo to troche lipnie jak na 3.3.5a uldu poprawiany a ice crown citadel dalej nie ma oraz relentlesow tez nie . icc jest od 3.3.0 rele tez....

testxqa.png 99% ludzi nie zdaje tego testu

taaa dawajcie mi % za byle Gówno mam to bardzo głęboko w dupie

Opublikowano

ja również mam pytanie otóż posiadam w domu płyty instalacyjne do World of Warcraft i World of Warcraft:BC i chciałbym teraz wrócić do WoW'a lecz nie pamiętam loginu i hasła. Moje pytanie polega na tym, czy aby zagrać wystarczy mi, że kupię WoW: Cataclysm czy będe potrzebował też WoW:LOH(czy jakoś tak). Jeśli tak to koszt gry się znowu zwiększa ;p

Drugie pytanie czy można normalnie pograć w WoW'a na serverze na takim kompie(ponad 3 lata): Athlon dual 2,66, GFX 7600GT, 250GB, 1GB Ramu? Bo pamiętam, że kiedyś gdy dużo ludzi było przy sobie to mi strasznie przycinało, a komp się nie zmienił. A jeśli nie to czy jest jakaś możliwość aby sobie pograć nie wiem pobrać jakis program, zrobić formata dokupić ram?

Trzecie pytanie: w WoW'a grałem paroma postaciami m.in. Cleric na ~50 lvl Warlock na ~50lvl Hunter na ~40 ale zawsze jakoś mi się nudziło i nie hccialo mi sie grac juz w wowa, to jaką postać mi polecićie zalezy mi glownie zeby byla potrzebna w PT i była dobra na PVP.

Opublikowano

Jeżeli chcesz wrócić do WoWa no to musisz mieć tamto konto, lub kupować znowu classic + TBC + wotlk + cataclysm .

Nie można, minimalne gry się coraz to zwiększają, ramu dokup. Jeżeli Ci wtedy chodziło źle, to teraz też będzie źle.

Priest czyli cleric lub druid

userbarwb.png

Opublikowano

A kolejne pytanko bo znalazłem dane swojego konta tzn wydrukowaną strone jak zakładałem konto ale ona jest z 2006 roku i mam tam podane account name password password question i answer oraz wszystkie dane ale gdy wpisuje te dane do logowania na https://us.battle.net/login/pl/login.xml?app=wam&ref=https%3A%2F%2Fwww.worldofwarcraft.com%2Faccount%2F&cr=true to pokazuje mi że nie działa i nie wiem czy tamto konto straciło ważność i będe musial kupować wszystkie dodatki WoW'a od poczatku ? Prosze o szybka odpowiedz bo jutro bym wyruszył do media markt bo sie "podjarałem" ;d. Właśnie nie wiem to dziwne konto było uzywane ostatnio około 2 lat temu i czy jest mozliwość zeby je jakoś przywrocic ?

Opublikowano

Tak jak mówi sebos, konta w Blizzardzie NIGDY nie są usuwane :)

EDIT:

Chyba że w ramach jakiejś kary to może 0.o

userbarwb.png

Opublikowano

Witam napisalem do blizzardu i podalem im wszystkie dane napisalem ze nie moge sie zalogować to podali mi nazwe mojego konta, nie moglem sie zalogować bo wtedy była ona np. NaZwA a teraz musialem wpisać wszystko dużymi czyli NAZWA i przemigrowac konto na battlenet;p dzisiaj albo jutro rano jade do media ;d pozdro