Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Strzelać Do Latających?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo graczy jakich widziałem wchodzi sobie do działka przeciwlotniczego i strzela do lecącego helikoptera. Efekt tego strzelania może być jeden - jego brak. Otóż większość strzela mając celownik NA helikopterze, co jest wielkim błędem.

• Jak strzelać z działka? By zestrzelić heli w sekundę-2 trzeba strzelać PRZED helikopter. "Dlaczego" spytacie. Tak się składa, że WarRock jest "realistyczną" grą, i pociski nie teleportują się od razu do celu, tylko do niego lecą. Strzelając w helikopter, strzelamy tak naprawdę za heli. Analogicznie więc strzelając przed, strzelamy w niego. Jednak trzeba mieć wyczucie. Jeśli helikopter leci "umiarkowanie", możemy strzelać o "jeden celownik" przed nim. Jeśli jednak leci w dół, bo dostaje od "czegoś" lepiej strzelać tak 2-3. Wszystko zależy od sytuacji i od wyczucia.

• Jak strzelać z czołgu? Jego pociski lecą tak o 1.5 raza wolniej niż pociski przeciwlotniczego działka, więc wnioski wyciągnijcie sami.

Następną bronią przeciwlotniczą jest STRINGER. Jest to największy wróg pilotów.

• Jak nim strzelać? PPM, trzymamy shift i kiedy będzie target "on" strzelamy. Ale to, kiedy strzelać zależny też od ułożenia celu (heli). Nigdy nie strzelajcie gdy heli, z pro pilotem, leci prosto na Was. Leciutki ruch myszką w lewą albo prawą stronę, prawy przycisk myszy i już gryziemy ziemię. Kiedy strzelać?

* Kiedy heli jest blisko nas i się przekręca,

* kiedy leci ruchem prostoliniowym w oddalając się od nas,

* gdy zawisł w powietrzu i nie jest do nas zwrócony.

jumpeq1.gif
Opublikowano

No ja nawet bym powiedział że z tego samego forum. =]

To jest ukryta treść, proszę

Kopia w 100%

Mój kochany lapek:

Intel Core i5-450m 2.4ghz || ATI Mobility Radeon HD 5730 1gb DDR3 800mhz, GPU 650mhz || 4GB ram DDR3 800mhz || Win 7 64 bit

retailzoor.jpg

Opublikowano

kopia bez zmiany slowa

ale przydatny tut

"RAP TO NIE BIZNES, RAP TO DROGA, MY DZIECI PRZEZNACZENIA IDZIEMY W IMIE BOGA!"

Opublikowano

Przepraszam za ten OT, ale jak słucham wywody osób, których doświadczenie w sprawach służb mundurowych opiera się tylko na grach i filmikach z youtube (w skrajnych przypadkach ASG), to srać mi się zachciewa. Takie bajki jak to, że WarRock jest realistyczną grą (z resztą grą...tylko) możecie wsadzić sobie między Andersena i Brzechwę.

Jeśli już naprawdę musimy zostać przy grach, to spróbujcie taką pozycję jak Virtual Battlefield 2. Symulator (ba, symulator, a nie gra) jest całkiem realistyczny i tutaj już możemy i takim słowie w ogóle mówić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Albo pograjcie w którąkolwiek grę Operation Flashpoint - może i nie do końca realistyczne, ale na pewno bardziej niż ten cały warrock.

Mój kochany lapek:

Intel Core i5-450m 2.4ghz || ATI Mobility Radeon HD 5730 1gb DDR3 800mhz, GPU 650mhz || 4GB ram DDR3 800mhz || Win 7 64 bit

retailzoor.jpg

Opublikowano

shoter_kill duże błędy ort nie dość że zżynasz posta to jeszcze z blędami piszesz idź na zespól z polaka przyda ci się po za tym proszę admina o closed bo zaczynają gadać o innych grach w dzialae warrock

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...