Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile Kasy Musze Wydac Na Postawienie Dedyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile kasy musze wydac na postawienie dedyka tak aby uciągnął z 300-500 osób bez lagów. mozecie opisac co ile kosztuje? I ile będe na miesiac placil za serwer(prąd :))

@mój 300 post :)

Opublikowano

Ehhh prąd?

Dedyk to serwer globalny nie musisz mieć kompa włączonego czy "cuś"

Chyba że ci chodzi o ten prąd jak będziesz grać na serwie to zależy ile godzin siedzisz przed kompem

Wystarczy, że zrobisz IS server lekko HARD i na pewno osiągniesz 100% zwrotu kasy

Tylko żeby się brać za DEDYKA to musisz mieć duże doświadczenie

Nie o to chodzi, że masz 300 postów to możesz zrobić dedyka bo masz duże doświadczenie...

Trzeba umieć utrzymać serwer.

Opublikowano

(to 300 postów to tak sobie napisalem edita nie zwiazane z tematem), serwa mam od 1,5 roku ale przez hamachi, stronkę i is tez sie zrobi, tylko kasy brak :/

Opublikowano

na poczatek musisz wydac conajmniej te 300zl na serwer, ale po 2-3 miesiacach jak bedzie fajny serwer na 100% sie zwroci nawet bedziesz na +, najlepiej zrob taki poj hard i zrob IS

@zeby uciagnol 300osob najlepiej kup na ovh.pl ten serwer 249zl brutto na nim postawisz serwer, lub mozesz tez na kimsufi.pl maja tam tansze dedyki niz na ovh tylkoo ze to chyba we francji a ovh w Polsce

13032777318975834031.gif

Opublikowano

na dobry start 550zl ale + 256 na nastepny miesiac dotpay wyplaca zawsze 1 dania miesiaca i czeka sie ok 10  albo 24 dni 

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Ehh. Taki Dedyk 500 zł <Lepszy> Wydasz może z 600 zł ci przepadnie przez te 2 -3 miesiace .. a pozniej juz bd Ci się zwracać przez IS ;]]

PZDR

34127134971236946388.png

• 11 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...