Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Ile Uciągne Osób Na Takim Serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z 100+ bedzie przy dobrej konfiguracji

Ale pewnie tak jak większość zainstaluje tylko mysql+game0901.tar.gz no te chińskie pliki spolszczy i pomyśli, że serwer zrobiony.

Opublikowano

@UP ha ha ? mam się śmiać czy płakać?

Moim zdaniem jeśli nawet Ci odpali serwa, to lagi będą od początku.

1 rdzeń ?! O boże !

Opublikowano

Proszę, sprawdź tutaj <mój serwer> http://www.mpcforum.pl/topic/249927-qvizidia-pl-dedyk

1 rdzeniowy procesor, może i gra 40 osób bez żadnych lagów ani problemów,

Ale ten serwer wykorzystuję jako serwer także do innych celów, i udostępniam na nim 2 vpsy.

+Wiele innych rzeczy, po 1 procesor ten jak widać 3,6GHz jest używany w tych wszystkich operacjach jedynie w 26%.

Ile to jest? hmm.. nie chce mi się liczyć ale około to będzie gdzieś.. 920Mhz.

do tego full oprogramowania <apache, mysql, php, postfix, webmaile> + zapora i antywirus.

Ramu pobiera też tylko 700mb.

Więc nie pier*****e mi tutaj za przeproszeniem farmazony że takie serwery wydalają dość że jakieś marne 50osób, to jeszcze z lagami.

1osoba nie pobiera chyba z 200kb ramu, a procesor praktycznie nie jest używany.

Też głupoty pier***icie, nie testujecie tylko jeden słucha od drugiego pierdoły i tak lecą dalej a ludzie pieprzą sobie coraz mniej, niedługo zaczniecie pier***ić że 16 rdzeniowy procesor <w serwerach sa takie> i 64GB ramu starcza na 100osób z max lagami hah.

I jeszcze jedno <do dzieci> myślicie że 1rdzeń to coś złego? jak sobie robicie hamachi i no-hamachi to używacie jakiegoś pier****nego windowsa + emulator + freebsd co używa np. 2 rdzeniowego procesora wiecej niz jest 1 rdzeniowy z 1,5Ghz, bo windows żre 1 rdzeń a freebsd 2 rdzeń. A dedyki to sam komputer z czystym systemem bez żadnych emulacji ani niczego i cała moc serwera jest kierowana wyłącznie pod ten system.

Acha, i jeszcze coś, gdyby nie te moje oprogramowania i VPS'y serwer metina z 40osobami by pewnie ciągnął z 5% mocy procesora i z 200mb ram ;)

Pozdrawiam ;)

sygnatura.png

Opublikowano

1.Za słaby procesor musi być przynajmniej 2.0 Ghz i 2 rdzenie.

2.Za mało Ramu trzeba przynajmniej mieć 3 Gb i DDR2

3.Net w sam raz.B)