Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 Karty Graficzne W Jednym Komputerze

Wiśniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam pytanie takie oto:

Posiadam już kartę graficzną 512Mb. Jeżeli kupię drugą kartę graficzną 512Mb i podłącze ją do płyty głównej, to będę wtedy posiadał 1024Mb??

Lub gdy zamiast 512Mb zakupię 1024Mb, to będę miał 1536Mb??

09071535498836998897.png

Opublikowano

Klik.

Powinno wystarczająco zaspokoić twoją ciekawość. Zamiast wykonywać tego typu kombinacje lepiej zainwestować w jedną porządną kartę graficzną jeśli masz na celu tylko i wyłącznie poprawić jakość grafiki w grach.

card.png

Opublikowano

Musisz mieć dwie takie same karty graficzne.

Czyli jeżeli ma się 2 identyczne karty , to jakość się poprawi i nie zrobi się żadne zwarcie ? :>

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

Podaj najpierw jakie karty chcesz połączyć jaki masz zasilacz i plyte glówna.A tak pozatym to polaczenie dówch kart graficznych w przypadku AMD radeon to crossfire a w przypadku Nvidia to SlI :D

MB W KARCIE GRAFICZNEJ SA NAJMNIEJ WAZNE !!!!!!!!!!!!!! NIGDY NIE PATRZ ILE MA KARTE MB BO NIEKTÓRE MAJA PO 256 A KŁADĄ TE CO MAJA PO 512;]

Pamięć w kartac graficznych przydaje sie tylko wtedy kiedy grasz na wysokich rozdzielczosciach;]

Opublikowano

Karta graficzna NVIDIA GeForce GT240 chcę połączyć z tą samą kartą czyli NVIDIA GeForce GT240

Tylko nie wiem gdzie sprawdzić jaki mam zasilacz i płyte główną. Wchodze w panel sterowania>>>Menedżer urządzen i tam nie ma.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Karta graficzna NVIDIA GeForce GT240 chcę połączyć z tą samą kartą czyli NVIDIA GeForce GT240

Tylko nie wiem gdzie sprawdzić jaki mam zasilacz i płyte główną. Wchodze w panel sterowania>>>Menedżer urządzen i tam nie ma.

Nie ma sensu, lepiej kupić nową kartę za 300zł i będzie wydajniejsza od tych razem wziętych.

RAsfepN.png
Opublikowano

No dokładnie..

Lepiej kup sobie lepszą i będzie bardziej wydajna od tych 2...

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

witam chciałbym sie podłaczyc do tematu...

mam:procesor -pentium dual core e6700 3.20 GHz

płyta głowna -gigabyte g41mt-d3

RAM 2 GB (zamierzam dokupic 4 GB wraz z karta )

karta graf. GT 240 512Mb

zasilacz iBOX HCE-ATX0500A MAX 500W

chciałbym dokupic karte graficzna gt 430 1GB

i moje pytanie czy da sie wogole podlaczyc druga karte na tej plycie i czy duzo to poprawi grafike bo jesli nieznaczne to tylko wymienie karty graficzne wkoncu gt 430 jest całkiem niezla

Opublikowano

Płyta ma jedno złącze PCI-Express x16, więc nie ma szans na połączenie dwóch kart.

Opublikowano

Jest jeszcze jedno rozwiązanie. Triple SLi (3 Way SLi) Czyli 3 karty zamiast 2. Kolega ma 3x GeForce 9800 GTX i działa mu lepiej od mojej 285. Ten sposób wymaga oczywiście nowej płyty głównej oraz dobrego zasilacza.

Co do 1 karty to polecam Ci ta

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

Karty łączy się mostkiem SLI lub CrossFire albo CrossFireX, musisz mieć dwie takie same karty (ten sam model itp itd.), karty muszą być przystosowane do łączenia, płyta główna musi mieć 2 złącza PCIE. Płynność grafiki się zwiększy ale nie dwukrotnie około 60-70 %

grubsonv1.png

To moje nowe konto !, Stare Szymuś007 !

Aby być fajnym trzeba mieć cytat w sygnaturze więc ja też go mam !

Opublikowano

w sumie może mieć dowolną ilość kart , tyle na ile pozwalają sloty i rozszerzenia , system windows obsłuży chyba 9 bez dodatkowego oprogramowania , jednak by był widoczny wzrost wydajności to jak wyżej napisano karty muszą być identyczne i połączone razem , system połaczeń zależy tylko do producenta kart i chipsetów graficznych

specjalistyczne karty graficzne mają od 4 do 16 procesorów graficznych ( czasem więcej ) na sobie i to wszystko zbudowane na jednej karcie graficznej , jednak do gier takich kart przydatnośc jest niewielka bo sama gra nie obsługuje możliwości karty. używa sie ich głownie do serwerów graficznych, przy programach rendenderingu w czasie rzeczywistym, obróbce filmów i efektów specjalnych

a co do RAM zawartego na karcie nigdy się go nie sumuje tak samo jak RAM w komputerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...