Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . !

Otóż od około 2 miesięcy mam problem z internetem. Mieszkam na wsi i mam internet radiowy , z routerem w domu. i od 2 miesięcy na 100% internet mi wolniej idzie. strony trochę wolniej się otwierają i nie mogę już osiągnąć takiej prędkości pobierania jak wcześniej. Jedyne co przychodzi mi do głowy to, to, że jakiś fajny sąsiad podpiął mi się do internetu. Czy są jakieś programy , w których mogę zobaczyć jakie adresy IP są podpięte pod internet i je usunąć. Za konkretną odpowiedź poleci limit +/- i 5-tka.

Pozdrawiam !

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

Jeśli masz łącze radiowe może ono gubić pakiety - przyczyn może być sporo od technicznych po zwykłe które będzie można zniwelować na nadajniku. Jeśli podejrzewasz, że ktoś podpina się pod twojego neta warto ustawić na routerze filtrowanie po adresach MAC - po czym dodajesz adresy fizyczne wszystkich komputerów które łączą się drogą bezprzewodową w domu, oraz ustaw szyfrowanie najlepiej na WPA2-PSK(AES). Jeśli problem będzie się powtarzał skontaktuj się z administratorem sieci. Dobrze by było gdybyś podał jakie masz łącze, router oraz dostawcę wtedy będę mógł Ci lepiej pomóc.

card.png

Opublikowano

Kup LiveBox'a. Dużo prądu ciągnie, ale będziesz miał stałą prędkość i żaden sąsiad ci się nie włamie bo LiveBox jest zabezpieczany hasłem ( które znajduje się na pudełku od LiveBoxa ) od momentu zakupu.

09071535498836998897.png

Opublikowano

Każdy router człowieku da się zabezpieczyć hasłem, poza tym livebox jest zbędny jeśli nie korzystasz z telefonii internetowej oraz telewizji. Po co płacić dodatkowe koszty skoro można uzyskać ten sam efekt z routerem o wartości nie przekraczającej 70 zł.

card.png

Opublikowano

Mój kolega doradził mi zmienić hasło dostępu i zresetować internet, ale co się okazało ktoś już mnie uprzedził i zmienił hasło do routera ;F

Opublikowano

Zresetuj go do podstawowych ustawień.

Ustaw go tak, żeby tylko twoje IP miało do niego dostęp.

Hym . a jak to zrobić ?