Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Witam, uczę się języka c++ już przez prawie pół roku znam takie biblioteki jak: Allegro(Allegro5 też ale w małym stopniu) i SDL.

i mam kilka pytań dotyczących "robieniu cheatów"

1.Czy da się w ogóle robić cheaty,hacki...itp. w c++?

2.Jak się zabrać za robienie tych programów?Mógłby ktoś podać jakiś przykład?

3.Czego powinienem się jeszcze nauczyć żeby w ogóle mógłbym się za to zabrać.?

Dodam jeszcze że mam dwa(wszystkie)tomy książki pt."Symfonia c++ standard - wydanie trzecie" których jak na razie nie chcę mi się czytać tylko leżą i się kurzą.

Są gdzieś w tej książce informacje dotyczące robieniu cheatów? jak tak, to mniej więcej na jakim rozdziale?

Opublikowano

1. Wszystko się da, niby dlaczego nie można by zrobić cheatów? To przecież program

2. No więc, najlepiej zacząć od zwykłego programu konsolowego i hack'a do jakiejś prostej gry SP. Na pierwszy ogień nie próbuj z multiplayer czy też MMO! Tam są zawsze zabezpieczenia ;]

Przepis na najprostszego Memory Hacka:

To co musisz zrobić:

-Dowiedzieć się czego szukasz, na przykład dajmy na to, że szukasz ilości amunicji

-Używając Cheat Engine lub innego skanera pamięci poszukaj odpowiedniego adresu amunicji (szukasz po prostu ilości ammo, wystrzelisz pare pocisków i szukasz wartości które się zmieniły lub nowej ilości ammo)

-Tworzysz program konsolowy, a w nim:

To jest ukryta treść, proszę

Ale przed tym najlepiej poczytaj o funkcji WriteProcessMemory / ReadProcessMemory :] Oraz o wskaźnikach ale z C++ powinieneś to znać ; ]

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Weteran
Opublikowano

zauważyłem że ten kod jest napisany w WinApi ja niestety nie znam tej biblioteki :(

z Cheat Engine też nie bardzo umiem korzystać

nie ma jakiegoś prostszego sposobu by robić te cheaty?

Opublikowano

Nie musisz znać biblioteki, tylko wyszukać w google, co robią użyte funkcje. Nie ma z tym zbyt wiele roboty.

1: Da się

2: Jak? Szybko :)

3: użycia google

A co do książki - ona uczy programować a nie myśleć. Musisz sam się wysilić i poszukać, nie ma książki z gotowcami. W dziale warrock albo programowanie chetaów N1ghtmare dał bardzo dobry tutorial - nie proś, bo nie dam linka.

edit:

"nie ma jakiegoś prostszego sposobu by robić te cheaty? "

Jeżeli było by to proste, to nie dawało by żadnej satysfakcji. Jeżeli chcesz mieć cheata to pobierz, jeżeli chcesz programować to programuj.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

OpenProcess - Daje uprawnienia naszemu programowi, aby mógł nadpisywać pamięć

GetWindowThreadProcessId - Pobiera PID (Process ID) - identyfikator procesu

FindWindow - szuka procesu po nazwie okna tegoż procesu

Tylko te funkcje potrzeba do znalezienia okna, nie ma nic więcej z WinApi.

Poczytaj o każdej z tych funkcji, przydałoby się też wiedzieć jak działa pamięć gry :]

Polecam więc zacząć od Cheat Engine lub Memory Hacking Software ;P

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• Dodaj nową pozycję...