Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum - Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam pytanie , jaką trzeba mieć średnią i wynik z testu gimnazjanlego żeby sie dostac do ( tak na oko) fajnie by bylo gdybście napisali tak na około x% np: 4.-6 średnia too 100% wejdziesz x/100 punktow gimn itp/

Technikum - Informatyka

I napiszscie jak trudno tam jest

Czekam na odp:) Tak sie zastanaiwam.,

30364378.png

Opublikowano

Powiem Ci tak.

U mnie w małym miasteczku Możesz mieć średnią 3.0 i Cie do LO przyjemną :D

Zależy to od ilości chętnych na dany kierunek ;)

Opublikowano

W technikum niski poziom ?

Ale dojebaliście ;)

Moja siora chodzi do technikum logistycznego ma taki zapierdol ze mała bania ;)

A ludzie w LO luz ;)

W Technikum masz ciężej ponieważ w 4 klasie matura i egzamin na technika ;) W LO tylko masz maturkę i musisz dalej na studia zapier** bo nic po tym nie masz ,a jak ukończysz technikum masz już gotowy zawód ;)

Opublikowano

30 pkt z każdego i na 100% wejdziesz do Technikum.

wg. mnie w Technikum jest ciężej, bo nie tylko przygotowujesz się do matury ale także do egzaminu zawodowego (chyba że ktoś nie przystępuje do matury) masz więcej zajęć niż w liceum.

Opublikowano

W LO jest lekko powiadasz ?

Trzeba było widzieć mnie rok temu po feriach świątecznych.

Konkretnie:

Średnia nie gra roli - zobacz jakie przedmioty Ci punktują przy rekrutacji i na nich się skup (musisz mieć z nich 3/4).

Wynik testu : nie wiem jak to teraz wygląda bo swój pisałem dość dawno ale tak jak wspominali koledzy : 60/70 punktów styka. Z takimi wynikami wchodzisz na lajcie (miasto Włocławek)

f.png

Opublikowano

Od 60 pkt. z ocenami powinni przyjmować na lajcie.

Czego się uczysz?

Jestem w pierwszej klasie i uczę się dzielenia, mnożenia, dodawania, odejmowania liczb binarnych. Zamiana binarnych na dziesiętne itd. Programowanie w Pascalu, w 3 klasie zaczynamy html/php i grafikę.

SOSK - nie cierpię tego :D Nauka o urządzeniach komputerowych (ze szczegółami) oraz OB - Oprogramowanie Biurowe, czyli poznawanie funkcji office' a. Ogólnie jest w porządku ;)

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Zależy jakie technikum, również kończę informatykę i... nasz sprawdzian np. z historii wygląda tak że dostajemy z 4 strony A4 i 60% rozwiązań przez nas poprawnie to dopiero 2 :rolleyes:

2006-2010

Opublikowano

Ja powiem tak że miałem szkolę gimnazjum w której było LO, poszedłem z ilością 55 pkt.Przyleli mnie bo byłem z stamtąd.Więc to jakaś więź jest.Kolega chodził do gimnazjum tam gdzie ja, miał 80pkt i do tech info trafił bez problemowo.Na moim przykładzie powiem że w LO nie jest lekko nie jedna nocka była nie przespana, ale po 3/4 roku szkolnego sprawy rodzinne się zmieniły.I teraz chodzę do zawodówki by uczyć się zawodu.W zawodówce oczywiście nauki w szkole nie ma bo mam jej tylko 2 dni.Mam 3 dni praktyk za to i na praktykach jest ciężej :).Wejdź na forum

To jest ukryta treść, proszę

i w dział nauka, ja tam pisałem również, gdy miałem problem z wyborem szkoły.Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie w miescie przyjeli by cie do technikum nawet z 5 punktami i srednia 2.0, tak na prawde te "wymogi" do szkoly sredniej to w wiekszosci przypadkow typowe pierdolamento zebys sie lepiej uczyl w gimnazjum. Chyba ze chcesz isc do jakiejs renomowanej szkoly gdzie miejsca sa ograniczone, wtedy wybieraja tych najlepszych.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Z tego co wiem liczą się pkt z testów z matematyki i polskiego ( przynajmniej tak było jak ja szedłem ) , a pkt. przedmioty są tylko 4 i trzeba mieć przynajmniej trójeczkę:)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Piszecie, że po liceum trzeba iść na studia, a po technikum nie. To prawda ale po technikum to gdzie robotę dostaniecie?

Nie wiadomo czy będą chcieli was zatrudnić do kopania rowów.

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

Mnie na lajcie wezmą do hotelu - technik hotelarz :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^