Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pyatnie] Da Sie Modyfikować Metiny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP

Mógłbyś dokładniej wytłumaczyć, jak trzeba modyfikować plik group.txt?

Opublikowano

A w czym problem?

Przykładowa dodatkowa grupa:

Group MetekDemce <--- nazwa grupy, dowolna

{

Vnum 9531 <-- vnum grupy wpisywany w mob_proto, musi być unikalny, więc warto przeszukać plik, czy się nie powtarza(Ctrl+F)

Leader 1032 9530 <--- Drugą liczbą jest vnum "lidera" grupy mobów, pierwsza liczba dowolna

1 101 9530 <--- Druga liczba vnum moba jakiego chcemy mieć w grupie, pierwsza liczba dowolna, nie jest brana pod uwagę

2 101 9529 reszta mobów...

3 101 9529

4 101 9528

5 101 9528

6 101 9530

7 101 9530

8 101 9530

9 101 9529

10 101 9529

11 101 9528

12 101 9528

13 101 9529

14 101 9529

15 101 9529

16 101 9529

17 101 9529

18 101 9529

19 101 9530

20 101 9530

21 101 9530

}

Uprzedzając pytania... można z poziomu jednej grupy przywoływać drugą grupę, po prostu zamiast podać vnum moba podajemy vnum innej grupy.

Opublikowano

We wszelakich ustawieniach raczej nie zdarzają się liczby, które niczego nie oznaczają, nikomu by się nie chciało czegoś takiego programować :)

Dzięki za pomoc, powiedz mi jeszcze tylko jak ustalić, które grupy są przywoływane przez danego metina. Wtedy zasłużysz na dużo twoich ulubionych znaczków ;)

Opublikowano

Ulubionych? ;-) Nigdy nie prosiłem o jakiekolwiek plusy, czy minusy, głęboko to mam:)

Vnum jednej grupy wbijasz w attack_speed a drugiej grupy w move_speed.

W mob_proto, dla danego metina, to tak pokrótce, nie wgłębiając się w szczegóły.

Z tego co widzę to po prostu to miejsce jest w grupach używane na nazwę moba, możesz przejrzeć stock'owe grupy i tam są nazwy mobów, ale bez nazw też działa, to jest tak jak z itemami dodawanymi w dropie, sam vnum styka.

Opublikowano

Z tymi ulubionymi to po prostu zawsze tak piszę, bo zwykłe "dam ci plusa" jest nudne :P

Wielkie dzięki za pomoc, wiem, że nie chcesz tych plusów, ale nic mnie nie powstrzyma :D

Jeśli nie ma o tym żadnego tuta, to może powinieneś napisać? ;)

Opublikowano

Gdyby podejście ludzi na tym forum było trochę inne, ciut dojrzalsze to napisałbym - czemu nie, ale jeżeli większość userów tego działu lubi tylko kopiować i dostawać plusy to ich broszka ;-) Jeżeli komuś się chce to niech napisze tuta - wyżej jest wszystko wyjaśnione, no i z tego co pamiętam to na pvpersach też coś o tym było. Pozdr.