Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Laptop Asus K52F

Gość WhiteSTAR1906

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Nie dawno kupiłem laptopa ASUS k52f na którym nie ma systemu. Mój problem polega na tym, że jak załącze laptopa to wyświetli mi się strona startowa po środku "ASUS" po lewej na dole "Intel" zaraz później się wyświetla czarna strona na której po lewej stronie na górze miga taka biała kreska i tak bez końca, nic nie mogę zrobić. Do laptopa były dołączone 2 płyty ze sterownikami jedne na 100% do Windows 7 ale ok, mam windowsa 7 na płycie, mam również windowsa XP. Jak możecie, to powiedzcie mi co mam robić po kolei bo jestem w tym jak dotąd zielony..

Opublikowano

Na poczatku uruchamiania laptopa klikaj F2 albo Delete zeby wejsc do biosu, w biosie ustawiasz botowanie z plyty, zapisuejsz zmiany , wkladasz plyte z windowsem 7 (bo pewnie masz wersje XP ktora nie wykryje dysku SATA), i dalej idziesz ze wskazowkami instalatora windows.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Trzeba w biosie ustawic cos z płytą chyba botowanie nie pamiętam a potem wkładasz płyte ''Łindołsa'' i instalujesz normalnie :) to chyba było tak

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc, ale otrzymałem ją już na peb.pl :P temat do zamknięcia, macie po +