Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/Pytanie] Zabezpieczenie Strony Internetowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wszystkie przegladarki maja mozliwos przegladania zawartosci strony. Chodzi mi o to, że po kliknieciu PPM mozemy wybrac [PRZEGLAD ELEMENTU] i wysoczy okno o nazwie [NARZEDZIA DEWELOPERSKIE] i w nim wyswietla sie kod html, style CSS itp ( na przykładzie przegladaki OPERA).

I tego własnie dotyczy moje pytanie. Czy jest mozliwosć zablokować te opcje aby uniknac kradziezy?

Widziałem gdzies takie rozwiaznie, że po klinieci PPM wyskakuje okienko ze strona i grafika objeta jest prawami autorskimi i przycisk ok. Wszysto w takim okienku i nie ma mozliwosci aby uzyć opcji ktora wczesniej opisalem.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Ale nie kazdy zna ta opcje i wiekszosc mysli ze skoro nie mozna kliknac prawym klawiszem myszy to strona jest zabezpieczona nic z niej nie ukradna. A na jakims serwerze juz idziam takie zabezpieczenie.

userbarwb.png

Opublikowano

Zawsze można wpisać viewsource, użyć programów typu Teleport Pro, kliknąć CTRL+U jeśli prawy klawisz jest zablokowany :D

userbarwb.png

Opublikowano

No w sumie macie racje. Ale znalazłem fajny programik ktory szyfruje kod.

Nawet fajnie to wszystko wyglada, nie połapał bym sie ocb jezeli taki kodzik bym zobaczyl takze chyba sie udało.

userbarwb.png

Opublikowano

Blokada PPM to prosty skrypt w JavaScripcie, ale on nic ci nie da, co najwyżej ktoś się zdziwi. Zwłaszcza jak po kliknięciu wyświetli komunikat "Niestety, prawy klawisz nie działa!", gdzieś się z takim spotkałem :)

Opublikowano

Hmmm własnie o to mi chodziło. Tylko zamiast tego napisu ze prawy klawisz nie działa, to napis ze Skrypty i Grafika objeta prawami autorskimi czy cos takiego.

userbarwb.png