Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejny Taki Sam Temat Ps3 Czy Xbox360 Specjalnie Pod Moją Sytuację ..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

więc zastanawiam się nad wyborem konsoli gier ale i nie tylko również do oglądania filmów blu-rey mnie nie interesuje bo i tak bardzo mało tego na polskim rynku.

Posiadam telewizor plazmowy 52 cale ale niestety HD Ready.Czy w ogóle przy takiej sytuacji opłaca się kupić konsole ? Czy to będzie totalny nie wypał ...

Zakładając, że cena na dzień dzisiejszy jest bez znaczenia ... :niepewny:PS. Prezent na gwiazdkę ... :D

Jednak jeśli chodzi o cenę już gier to ma znaczenie

Pozdrawiam Slawek112

notoacta250.png

Opublikowano

Miałem dokładnie taki sam problem i tez na gwiazdkę jak Ty mam telewizor 46 cali i wybrałem Xbox 360. Wybrałem go ponieważ większość moich kolegów z klasy ma go i mi polecają oczywiście ,że można grać z nimi przez XBL np. w CoD4 MW2 ,jest tani w porównaniu do PS3. Grają tu też dużą role pady osobiście mi się lepiej trzyma pady od xbox'a nie wiem jak tobie. Ps3 ma Blue-Ray inni twierdzą że to przydatne a to przecież konsola do grania a nie do oglądania filmów. Mam nadzieję że mój post pomoże ci w wyborze konsoli i ze to jednak będzie Xbox 360 250GB :)

cudo.png
Opublikowano

Ja bym wybrał oczywiście PS3, bo pady xboxa to szajs a grafika bez porównania na stronę PS3 przemawia. A co do gier można przecież na giełdzie taniej orginały kupować jak już byś się zdecydował ...

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Ja bym wybrał oczywiście PS3, bo pady xboxa to szajs a grafika bez porównania na stronę PS3 przemawia. A co do gier można przecież na giełdzie taniej orginały kupować jak już byś się zdecydował ...

na pewno używałeś tylko ps3 więc nie grając na xboxie co ty kurcze możesz o nim wiedziec , ja miałem przez 2 miesiący ps3 i jak porównywać grafike to powiem że jest prawie identyczna , a pady dobrze się trzyma w dłoni oba , jeden lepszy + ps3 to że przekręcenie pada np. w cod 3 powoduje jakiś tam ruch

http://www.youtube.c...h?v=3NiJzrEvhaI

(tu jest pokazana grafika)
Opublikowano

Osobiście wole xbox360. Przerobisz za 100zl i gry praktycznie za darmo bo jedyny koszt to płyty. Jednak jak nie chcesz przerabiać to cena gier jest mniej więcej taka sama. A co do padów to raz słyszałem opinie, że pady do x360 są do dupy bo są za ciężkie i ręce bolą. Tutaj wybór należy tylko do Ciebie. Moim zdaniem x360 tańszy pod każdym względem za co zyskuje u mnie poparcie :D

darkness3.png

Opublikowano

pady xboxa to szajs

Powiedział, co wiedział... <_<

Fakt, PS3 pierwsze miało Blue Ray'a, ale ja mam plazme Sony 52 cale z Xboxem 360 i nie narzekam. Grafika aż tak bardzo nie przeszkadza, w fifie nawet pasuje :).

Opublikowano

Nie rozumiem was, wypowiadacie sie WSZYSCY jak fanboye, nikt obiektywnie nie powie. Moim zdaniem ps3 i x'360 grafikę mają na bardzo podobnym poziomie.

Grałem na ps3 i grałem na xboxie - jedyne czym sie różniły to pady, które wole z xboxa, może dlatego że już sie przyzwyczaiłem - ruszcie kurwa głową!

Xbox 360 można przerobić i grać na piratach, ale gorzej z netem bo jak przerobisz to możesz bana załapać a i tak musisz za neta płacić na xboxa.

Na PS3 jest Jailbreak, który pozwala nagrywać płyty na pendrive i inne dyski zew. ale nie wiele tych gier jest, na stronkach które przeglądam. Net za darmo. Jailbreak nie do wykrycia. Póki co.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

iRokushou no nie wiem czy gorszy pod każdym względem. Z tego co mi wiadomo to w PS3 jest prototyp starego napędu Blue Ray. Grafika według mnie niewiele się różni (wiem bo grałem u kumpla na PS3 a mam x360). A w x360 masz przez pół mniej kabli dlatego wygodniejszy za czym idzie kolejny plus. I w każdej chwili możesz napisać do Microsoftu o nowego pada tylko musisz mieć porządny opis uszkodzenia. Ja widzę więcej + w x360 niż PS3. Ale to jest kwestia gustów :)

darkness3.png