Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze.

Mam pytanie , czy AutoIT'em da rady zrobic bota do Tibii czy Metin2 lub do innej gry mmo ?

Czy do tego trzeba inny jezyk programowania ?

Poprostu napiszcie czy sie da

-

Opublikowano

z tego co ja wiem to w AutoIt3 można zrobić programy które będę np. klikać litere z co 2 sekundy albo że będzie w pewne miejsce samo wpisywało to co podałeś przy tworzeniu programu lub jeszcze że jak klikniesz np. F2 to ci kliknie w wyznaczone miejsce na ekranie

Opublikowano

W auto it możesz napisać bota który będzie klikać albo chodzić.Możesz dla przykładu zrobić bota który będzie łowić ryby ale nie napiszesz hacka dzięki któremu te ryby będzie widać albo ligh hacka.

pozdr

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Wlasnie czytalem o autoit i mysle , a nawet jestem pewnie ze nie zrobie takiego czegos w tym jezyku. Delphi 7 nawet bylo dobrze.

A C++ czy C# ? Ktore bedzie najlepsze do takiego bota typu TA , Elf , Neo , BlackD [CaveBot , Targeting , Healing , Relog itd] Wiadomo duzo pracy.

Chyba ze mozna to wykonac w AutoIT to sie pomecze :)

Moze ktos probowal niech napisze tutaj :D

@edit

Ale przykladowo taki NeoBot , Elf czy TibiaBot NG w jakim jezyku sa napisane ? C++ , Asembler ?

-

Opublikowano

Powiem ci tyle, botów do Tibi w C++, Delphi, Pascalu, VisualBasicu itp. jest mnóstwo, darmowych i nie darmowych, jednak są one wykrywalne na RL tibi ( oprócz Neo bota i może jakiegoś innego - nie wiem, nie gram ).

Natomiast bota w AutoIt z cavebotem raczej na necie nie znajdziesz, a jest to do wykonania na bazie NomadMemory, możesz też szukać innych sposobów. Gdyby udało ci się zrobić CaveBota w AutoIt to byłoby ciekawie.

Opublikowano

jackraymund dzieki za pomoc :) A jaki bys polecil kompilator ? :)

Jutro zabieram sie do czytania kursow , e-bookow itd :)

Masz jakis poradnik w oparciu o ten TibiaApi ?Bylbym wdzieczny :)

Z gory dzieki.

P.S. W AutoIT chce wykombinowac Bota do Prisona i BiteFight ;)

Pozdrawiam

-

Opublikowano

probowalem zrobic bota do tibi a autoit ale skonczylo sie tylko na healu i ladowaniu many i skilowaniu nie mialem pomyslu na cave chyba ze masz jakis procz klikania na mapke:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

No wlasnie albo mapka albo jakos nagrywac skrypt [Cos jak iBot z SilkdRoad] i isc strzalkami do wybranego expowiska. Ale to pewnie nierealne ;D

Wole sie zabrac za C# i TibiaAPI jak to napisal Jackraymund.

-

Opublikowano

to powodzenia:P!

strzalki odpadaja niektore potworki uciekaja i ju z ci na fallow nie zadziala potem tasker:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

tutaj masz książki ogarnij najpierw c# zmienne itp a potem tibiaapi albo poszukaj na necie wycinków przy użyciu tibiaapi i analizuj kod lecz bez podstaw chyba nie ogarniesz

http://www.mpcforum.pl/topic/61210-narzedzia-dla-programistow/

też chyba zaczne się uczyc c# bo jest to bardzo prosty język porównując do c++

a kompilator to c# express microsoft lub scrackuj najnowszego kompilatora jest tam podpowiadacz

Opublikowano

a kompilator c# to visual basic 2010 czy visual c# 2010 ?? na jednej stronce z tutkami tibiaapi pisali visual basic lub visual c# i juz sam nie wiem angole mnie z tropu zbily ;/

@lokuxd dalem tylko przyklad . No co ? :P

-

• Dodaj nową pozycję...