Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mogl by ktos wytlumaczyc mi dokladnie jak tworzy sie controlclick? Jestem poczatkujacy i chcial bym wiedziec jak zrobic aby bot klikal na zminimalizowanym oknie przegladarki.

Opublikowano

Do czegoś takiego nie potrzebujesz ControlClick, tylko biblioteki do danej przeglądarki.

Do FireFoxa to będzie FF.au3 (Tutorial jest w gotowych)

Do Inetrnet Explorera -> IE.au3 (Tutorial jest przypięty)

Opublikowano

tutaj masz np do chrome

ControlClick("Electra - Google Chrome","","[CLASS:Chrome_RenderWidgetHostHWND; INSTANCE:1]","left",1,981, 761)

lecz w chrome troche dziwnie dziala controlclick

controlclick pozycje wyszukujesz w windows info controlid itp. tez tam szukasz

Opublikowano

A moglby ktos dokladniej wytlumaczyc jak wprowadzic ta biblioteke IE.au3 i jak dokladnie powinny wygladac linijki controlclick?? Sory ale jeszcze prawie nic nie wiem o tym programie.

Opublikowano

AutoIt to nie program...

Masz w tutorialu Maćka o IE.au3. Jest wyraźnie wszystko opisane, a jeśli czegoś nie rozumiesz to klikasz w SciTE taki magiczny przycisk F1 i Twoim oczom ukazuje się przepiękne okienko AutoIt'owego Helpa :)

Tam czytasz wszystko o funkcjach IE.au3. Jeżeli nadal nic nie rozumiesz to szukasz odpowiedzi na tym forum. Nadal nic? Wejdź na http://www.autoitscript.com/forum/

Tam na pewno znadziesz odpowiedź na dręczące Cię pytanie ;) Jeśli nic nie znajdziesz to napisz o swoim problemie tutaj na forum. Opisz dokładnie czego nie rozumiesz, pokaż swój dotychczasowy kod, a wtedy ja lub inny użytkownik tego forum z chęcią Ci pomoże :)

Pozdrawiam, hfaua B)

Opublikowano

Niestety nic nie rozumiem z poradnika a Help jest po angielsku wiec mam problem z uruchomieniem controlclick na IE. Moze mogl by ktos wytlumaczyc jak krok po kroku to zrobic albo wrzucic czesc skryptu zebym zatrybil o co chodzi? Chodzi mi o prosty skrypt np. ktory kliknal by na zminimalizowanej stronie startowej IE np przycisk nowa karta.

Opublikowano

Po gówno Ci ControlClick?

Użyj jakiejś funkcji z IE.au3. Nie wiem którą konkretnie bo w IE mało siedzę. W FF.au3 to by było _FFTabAdd.

Jeśli nie znasz nawet podstaw angielskiego to się nie bierz za programowanie...

Opublikowano

Dobra widze ze sie nie naucze tego robic wiec prosze o przerobienie tego skryptu na taki aby dzialal na zminimalizowanym. to jest bot do gry Pet Party na Naszej Klasie:

HotKeySet("{F7}","stop")

HotKeySet("{F6}","start")

MsgBox ( 16, "Hothey", "F6 - Start; F7 - Stop" )

func start()

while 1

MouseClick("left", 814,572, 1, 0)

Sleep(3000)

MouseClick("left", 776,375, 1, 0)

Sleep(3000)

MouseClick("left", 657,388, 1, 0)

Sleep(3000)

MouseClick("left", 720,312, 1, 0)

Sleep(2000)

MouseClick("left", 725,415, 1, 0)

Sleep(8000)

MouseClick("left", 762,414, 1, 0)

Sleep(2000)

MouseClick("left", 880,550, 1, 0)

sleep(3000)

wend

EndFunc

func stop()

Exit

EndFunc

while 1

sleep(100)

wend

Opublikowano
prosze o przerobienie tego skryptu na taki aby dzialal na zminimalizowanym

Dołanczam siem do proźby poniewarz nic z tego noe rozumiem!!!!11

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

"LOOOOOL" on chce bota do gry przez neta i nei uzyje FF.au3 / IE.au3 to jest samobojka! ziom poczutatj tuty o ff.au3 (najlepiej)

Gdy bym wiedzial jak uzyc IE.au3 to sprobowalbym sam go zrobic

• Dodaj nową pozycję...