Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mam Problem Prosze O Pomoc Wszystko Pod Tematem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem a właściwie. Gdy już odpalam serwer w Virtualnej maszynie ustawiam sysinstall> Configure> itp wpisuje /etc/rc.d/netif restart oraz mysql -u root wszystko ładnie pięknie. Lecz gdy wpisuje CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY ' i tu hasło'; wyskakuje mi error jakiś. Czy to może być przyczyna ze w Virtual machine w tym 'root'@'%' nie pokazuje mi sie małpa (@) tylko cos takiego '' ;/ Proszę o pomoc. z Góry Dziękuje.

Opublikowano

" to nie @ !!! to dwa różne znaczki. w tym może być problem :] ale jeśli wkleisz tekst z zawierajacy @ powinno być ok

A tak nawiasem zrób sobie innego użytkownika zamiast 'root'@'%' bo to jest zagrożenie dla bezpieczeństwa serwera zamiast tego możesz dać sobie prawa ze swojego ip

To jest ukryta treść, proszę

- twoj_nick zalogowany z twoje_ip bedzie mial prawa administratora - nawet jak ktos bedzie znal twoje_haslo nic nie namiesza, chbya ze bedzie na twojej maszynie. a na root kazdy hacker bedzie sie probowal zalogowac.

Pomogłem? Proszę o +

Opublikowano (edytowane)

" to nie @ !!! to dwa różne znaczki. w tym może być problem :] ale jeśli wkleisz tekst z zawierajacy @ powinno być ok

A tak nawiasem zrób sobie innego użytkownika zamiast 'root'@'%' bo to jest zagrożenie dla bezpieczeństwa serwera zamiast tego możesz dać sobie prawa ze swojego ip

To jest ukryta treść, proszę

- twoj_nick zalogowany z twoje_ip bedzie mial prawa administratora - nawet jak ktos bedzie znal twoje_haslo nic nie namiesza, chbya ze bedzie na twojej maszynie. a na root kazdy hacker bedzie sie probowal zalogowac.

GameMmaster napisz do mnie na gadu bo nie czaje za bardzo 1 raz to robię i dla mnie to czarna magia :( Napisz na gadu: 12891407

Ok poradziłem sobie jakoś działa :) Temat do zamkniecia :)

Edytowane przez MadeMano