Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najnowszy AgBot + nuconnector z trojanami??

Wielki_Don

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno po dłuższej przerwie wznowiłem zabawe z silkiem.

Wszedłem na oficjalną stronkę AgBota: "http://rev6.nihplod.com/index.php/Main_Page" i wszystko było by ładnie pięknie, lecz po ściągnięciu paczek AgBota i map Kaspersky wykrył mi Backdoor.Win32.Hupigon.fpvd (trojana).

Na forum nie znalazłem żadnych informacji na temat używania AgBota z nuConnector'em, tylko jakiś program "SrProxy.v1.0.0.10". Przy czym trzeba wiele pakietów doinstalować, aby cały AgBot działał. Co więcej ta metoda w moim przypadku nie działa.

Tak więc proszę o informację, czy już ktoś sprawdził, czy faktycznie nuConnector jest trojanem, lub ma wersję nuConnector'a, lecz nie ze strony rev6.nihplod.com...

Za wszelkie informację i porady z góry dziękuję.

Pamiętaj, RODZINA jest najważniejsza!!!
Opublikowano

mi tez to pokazywalo ale jak wbilem na stronke tylko bez sciagania to zablokowalem dostep i tyle ale to byl tylko taki 1x

// edit

zeczywiscie backdoor jest na stronkach od agbota ale on sam wydaje sie czysty zara zrobie scana nuconnectera

/// // niestety jednak jest backdoor w tym agbocie i updacie do agbota z r*v*.c*m/bot

Opublikowano
Niedawno po dłuższej przerwie wznowiłem zabawe z silkiem.

Wszedłem na oficjalną stronkę AgBota: "http://rev6.nihplod.com/index.php/Main_Page" i wszystko było by ładnie pięknie, lecz po ściągnięciu paczek AgBota i map Kaspersky wykrył mi Backdoor.Win32.Hupigon.fpvd (trojana).

Na forum nie znalazłem żadnych informacji na temat używania AgBota z nuConnector'em, tylko jakiś program "SrProxy.v1.0.0.10". Przy czym trzeba wiele pakietów doinstalować, aby cały AgBot działał. Co więcej ta metoda w moim przypadku nie działa.

Tak więc proszę o informację, czy już ktoś sprawdził, czy faktycznie nuConnector jest trojanem, lub ma wersję nuConnector'a, lecz nie ze strony rev6.nihplod.com...

Za wszelkie informację i porady z góry dziękuję.

Żeby uruchomić srproxy nie trzeba nic dodatkowo instalować... Napewno ci chodzi o l@la temat... To co tam jest napisane do sciaganie to wogle nie jest potrzebne. Jedyne co trzeba zainstalować to libraryfiles i nie do srproxy tylko po to aby agbot działał.

@down

Ten wir od zawsze był =.=

Opublikowano

zainstaluj Libaryfiles windows instalator 3.1 jak nie masz Net. Framwerok 3.5 mi tak dziala all // a co do tego vira wypowie sie ktos jeszcze ?! bo to troche niepokojace czyzby rev6 chcial nas okrasc ?!

Opublikowano

tego wirusa nie było od zawsze, bo od samego początku urzywam Kasperskiego i internetowych silników antywirusowych.

wracając do tego tego tematu l@l'a, to chodziło mi nie o programy, tylko o te sterowniki.

Muszę przyznać, że nie jestem przekonany do jego sposobu używania AgBot'a.

Do wersji 1.62 grałem w silka, i zawsze całego AgBot'a + dodatki ściągałem ze strony domowej rev6... bez żadnych wirusów. Teraz się ździwiłem, że jest tam ten trojan.

Sprawdziłem w kodzie i faktycznie przechwytuje nazwy kont i hasła. Wysyła na jakiś serwer. Na dns'ie pokazał mi się jakiś dziwny właściciel, który zarejestrował ten sewer. Porównałem nawet z przypisanym włascicielem serwisu rev6 i okazało się, że są to dwa różne podmioty. Nie wiem, czy jakiś maniak silkroad online specjalnie podmienił nuConnectora i zamienił plik z serweru rev6, czy po prostu rev6 zaczął jakieś dziwne praktyki.

Tak więc ostrzegam wszystkich, aby nie korzystać z nuConnectora. Kto wie, kiedy cała kasa i sosuny znikną z naszych kont.

NIE UŻYWAJCIE NUCONNECTORA.

Bardzo proszę jeszcze o potwierdzenie działania tego sposbu L@L'a, bo nie miałem jeszcze czasu posiedzieć i sprawdzić bezpieczeństwo tej metody.

pozdrawiam

Pamiętaj, RODZINA jest najważniejsza!!!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...